S50LEA
http://forum.hamradio.si/

I/FV-320 Monte Timau
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=48&t=13196
Stran 1 od 1

Avtor:  s57ms [ 21 Sep 2012, 22:47 ]
Naslov prispevka:  I/FV-320 Monte Timau

Po prespani noči v bivaku na planini Pramosio alte smo si zjutraj skupaj z italijanskimi plezalci pripravili zajtrk in šli vsak svojo pot. Oni na bližnjo steno plezat kratke športne smeri, jaz pa okoli jezera Avostanis proti vrhu gore Creta di Timau.

Slika

jezero Avostanis zadaj Creta di Timau

Pot je travnata in prijetna za hojo. Ko sem prišel do grebena, so se mi odprli še lepi pogledi v sosednje doline in avstrijske gore. Tik pod vrhom je 10m bolj pokončnih, kjer si moramo pomagati z rokami, za varnost pa so napeljana tudi varovala.


Slika

proti vrhu

Na vrhu je že bilo nekaj ljudi, zato sem se umaknil nekaj metrov in pričel z aktivacijo I/FV-320 na 2m. S Francijem S57ILF sva brez problemov naredila zvezo tudi na 50MHz s pomočjo teleskopske antene za 6m, ki jo sedaj vedno nosim s seboj. Razen naših postaj mi je bila zanimiva tudi postaja T77NC in mislim, da je to celo moja prva zveza s San Marinom. Ko so ljudje odšli v dolino, sem postavil še vertikalno anteno za 20 in 40m in še na teh frekvencah naredil nekaj zvez.

Slika

aktivacija I/FV-320

Po aktivaciji sem sestopil po drugi poti in si na ozkem grebenu ogledoval podzemne utrdbe iz prve svetovne vojne. Sedaj sem bil že tolikokrat v Karnijskih alpah, da sem že vajen na številne kaverne, ki so tu na vsakem koraku. Lepo toplo vreme in dovolj časa sta me napeljale na to, da sem se povzpel še na sosednjo 2193m visoko Cima Avostanis, ki ima tudi nemško ime Blaustein, saj stoji na meji med Avstrijo in Italijo. Cima Avostanis sicer ni SOTA vrh, sem pa vseeno užival v lepih razgledih in si ogledal druge še neaktivirane vrhove v bližini. Sestopil sem po drugi poti in se iz smeri vzhoda spustil do jezera in bivaka. Opazoval sem še plezanje znancev v bližnji steni in se odločil, da bom zaradi tako lepega ambienta ob jezeru ostal v bivaku še eno noč, pa še najcenejše spanje je tam - zastonj. Da sem lahko sporočil domov, da me še en dan ne bo, sem se moral povzpeti nazaj na hrib, kjer sem šele dobil signal za mobilni telefon. Ko je sonce zašlo, so vsi obiskovalci planine odšli, jaz pa sem zakuril v odprtem kaminu in občasno hodil gledat ven zvezde, ki jih je bilo tisto noč res veliko. Drugo noč sem prespal na pogradu, a tudi tokrat na golih deskah v spalni vreči in še pokrit z jakno. Ponoči se je veter zelo okrepil in spričo različnih glasov sem že mislil, da sem dobil obiskovalce, pa ni bilo nikogar.

še nekaj slikic :

https://picasaweb.google.com/s57ms.mark ... 217mIFV320


Hvala vsem za zvezo.

73, Marko

Avtor:  S56VGL [ 22 Sep 2012, 20:16 ]
Naslov prispevka:  Re: I/FV-320 Monte Timau

Zelo lepo,čestitke

Avtor:  s52on [ 23 Sep 2012, 20:23 ]
Naslov prispevka:  Re: I/FV-320 Monte Timau

Marko, prav občudujem te, da najdeš čas in potem še takšno poročilo napišeš. Užitek je brati - prav tako kot narediti zvezo s tabo ! Še posebej, ker delaš qrp !
Kar tako naprej !

73 de Miro

Avtor:  s57ms [ 25 Sep 2012, 23:20 ]
Naslov prispevka:  Re: I/FV-320 Monte Timau

Hvala za spodbudne besede . Seveda tudi jaz uživam v obiskovanju gora in če zraven naredim še dosti zvez z vami je dan popoln.So me pa Karnijske Alpe kar malo zasvojile saj sem jih na začetku slabše poznal in jih zato še raje obiskujem in raziskujem....no in sedaj sem nekje na slabi polovici. Poročila pišem , da bi še kakšnega aktivatorja navdušil za to lepo gorovje kjer je marsikje nad višino 2000m še vedno travnat teren in vidim , da je Jaka že eden od teh.

73 Marko

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/