S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S5/CP-016 Škofje, 24.4.2011
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=48&t=11000
Stran 1 od 1

Avtor:  S57BNX [ 25 Apr 2011, 12:42 ]
Naslov prispevka:  S5/CP-016 Škofje, 24.4.2011

Že nekaj časa se odpira 28MHz področje. Poslušamo DX-e in se trudimo po najboljših močeh narediti kakšno zanimivo zvezo. Sliši se marsikaj, a kaj pomaga, ko je tak pile up, da ne prideš zraven. Prišli smo na idejo, da poizkusimo to področje aktivirati na SOTA aktivaciji.

Slika Slika

Izbrali smo hrib v Škofjeloškem hribovju, ki nosi SOTA referenčno oznako S5/CP-016 z imenom Škofje. Ne morem najti druge razlage kakor, da je hrib dobil ime po freisinških škofih, ki so leta 973 ustanovili Škofjo Loko. Leži vzhodno od Cerknega in zahodno od Škofje Loke. O samem dostopu je bilo že veliko napisanega, zato o tem ne bom pisala. Pomembno je, da je na vrhu dovolj prostora za postavitev anten in tudi dostop je enostaven. Pripeljali smo se dokaj visoko in jo peš mahnili čez travnik proti vrhu. Trava je še nizka, zato nismo naredili škode tamkajšnjim kmetom. Kljub pozni popoldanski uri so bili encijani na sončni strani še lepo odprti. Po travnikih smo videli tudi vse polno narcis, šmarnice pa še niso pričele cveteti.

Slika

Na vrhu takoj ugotovimo,da smo v vsej naglici pustili v dolini paradno anteno, loop za 28MHz. Postavimo vertikalko in po Poljanski dolini odmeva PY2VA CQ DX. Signal do konca in naše veliko pričakovanje! Tudi 25W izhodne moči nam ni nič pomagalo. Imel je tak pile up, da nismo prišli zraven. Tako smo poslušali, da smo skoraj pozabili narediti aktivacijo na drugih bandih.

Slika Slika Slika Slika Slika

Tik pred dežjem se nam je uspelo oglasiti z vrha na 7, 14, 70, 145 in 433MHz. Ko je iz zahoda že pošteno grmelo, smo pospravili in jo hitro ubrali v dolino. Hvala vsem za zveze.

73, Sabina S57BNX

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/