S5/CP-002 Porezen

Kaj in kako je bila izvedena aktivacija

Moderatorji: S57D, S58R

S5/CP-002 Porezen

OdgovorNapisal/-a s52o » 04 Jul 2010, 17:54

Za današnjo aktivacijo sem si izbral Porezen, drugo najvišjo goro CP območja. Samo SOTA aktivacijo sem iz vrha izvedel tretjič, skupaj pa sem vrh osvojil desetič v zadnjih nekaj letih. Od doma do izhodišča potrebujem slabih 30 minut vožnje in potem še slabo urico da osvojim vrh. Pogled na Porezen iz mojega izhodišča:

Slika

Sama pot poteka po pašniku, zato je pot in okolica zelo dobro "minirana".

Slika

Ob obrobju pašnikov se najde tudi nekaj različnih zdravilnih rastlin. Je pa flora po pobočju Porezna zelo bujna z raznolikimi cvetlicami:

Slika

Na vrhu so čudoviti pogledi na okoliške gore, pogled v dolino prozi SZ pa ni za vrtoglave:

Slika

Na vrhu je dovolj prostora za postavitev kakršnekoli SOTA opreme, zato postavim multiband deltaloop za KV in 50MHz, kasneje na isti stolp postavim še 2.el. quad za 144MHz in 7.el. ultra lahko Yagi za 432MHz. Danes je bila z mano tudi oprema za 70MHz, zato na stolp postavim tudi 2. elementno HB9. Ja, "ruzak" je danes tehtal natančno 18,7kg.

S57PZ med aktivacijo:

Slika

Ja, se je izplačalo. V dveh urah aktivacije na 7, 14, 28, 50, 70, 144, 432MHz skupaj 81 QSO ali 14 DXCC (S5, SM, G, ON, DL, RO, SQ, F, HB9, OE, HA, 9A, OM, I). Veliko za 5 watov iz FT817 in deltaloop anteno iz žice 0.5 mm2. Na 432MHz brez težav naredim QSO z 9A postajo in tudi na 144MHz izkoristim mali 2. el Quad in s 5 wati naredim QRB 518 Km. Na 70MHz vzpostavim skupaj 7 QSO, najdalj z Ivanom S51DI.

Ja, še bo potrebno kdaj na vrh kake gore nesti tako težak nahrbtnik. :oops:

Hvala vsem za QSO in spote na SOTAwatch in DXclustru.

73, Zvone S57PZ
s52o

Kraj: Hotavlje JN76BC

Vrni se na Izvedene aktivacije

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost