S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Glasila Radio Klubov
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=39&t=4999
Stran 1 od 1

Avtor:  S56C [ 23 Mar 2007, 14:25 ]
Naslov prispevka:  Glasila Radio Klubov

Odpiram temo o glasilih Radio Klubov.

Veliko krat slišimo in preberemo kakšno besedico, da se po klubih ne dela in da članstvo ni aktivno itd, problemi z glasilom zveze.

Po mojem vedenju obstajajo v S5 sedaj sledeča redna glasila Radio Klubov
    S5Obalni - Glasilo RK Jandran S59CST in RK Piran S59HIJ
    Bilten RK Ptuj S59DJK
    SCC Novice - Bilten SCC
Pozivam vse lolegice in kolege, da dodate info o ostalih glasilih in biltenih RK. Tu je tudi priložnost za izmenjavo kakšnih idej, izkušenj in morebiti kakšnega skupnega projekta.

S5 Obalni letos praznuje svojo 10 letnico dokumentiranja radioamaterske zgodovine na Obali in širše. Glasilo se dostavlja po pošti cca 160 prejemnikom in je za prejemnike brezplačen. Številke s časovnim zamikom in ostale informacije, pa so na voljo na spletni strani: http://fpp.hamradio.si/s5obalni/index.php Povezava je na voljo tudi na www.hamradio.si /S5 RA projekti (Tnx & congrats webmaster!)

Čestitke RK Ptuj za Bilten RK. Zanimivo branje o aktivnostih in druženjih članiov radio kluba.

    V imenu Glasila RK Koper in RK Piran: S5 Obalni, želim veliko upešnih izdaj.

Avtor:  s58ru [ 23 Mar 2007, 15:13 ]
Naslov prispevka: 

ATVS Novice (35 številk)
S5Obalni izhaja v 162 izvodih

Avtor:  S56C [ 23 Mar 2007, 15:30 ]
Naslov prispevka: 

OK. Tnx
Katerega kluba glasilo so ATSV novice? V novicah je omenjen ATSV Team.

Avtor:  s53kp [ 24 Mar 2007, 08:37 ]
Naslov prispevka:  Glasilo

Pozdrav!
Seveda sem prišetel tudi svoj glas. Podpiram zadevo. V S5OBALNI je zapisano veliko lepega, kar preberem takoj ko ga dobim. Kasneje pa še enkrat, počasi. Mislim, da imamo veliko dogodkov, ki so zanimivi, pa jih ne napišemo. Nekateri na Obali ste kar pridni.. pa da vam vsaj damo moralno podporo.

Bilo bi prav, da bi vsak član nekaj napisal, vsaj enkrat na leto ampak to je že zgodba, ki bi jo treba pognati.

Maks, s53kp

Avtor:  s55z [ 24 Mar 2007, 09:01 ]
Naslov prispevka: 

Hmm, če bi zbral vse zanimive poste na klubskem forumu bi ravno tako lahko izdali glasilo vsaj 4 x letno. In to od rezultatov, tehnike do reportaž in dogodkov. Samo nekako v dobi interneta ne čutim potrebe po lokalnem papirnem glasilu.

Bolj primerno bi bilo, ko bi se vse te moči združile in naredile zanimivo glasilo, oziroma bolje - revijo za vse radioamaterje, ne pa da gledamo to ubožno glasilo CQ ZRS.

Namreč, ko pogledaš lokalna glasila, so ravno tako ubožna, kot CQ ZRS s to razliko, da so pač zanimiva v lokalnem okolju, ker opisujejo lokalne novice in probleme...

Spet ena bogokletna?

P.S.: Edina izjema med vsemi temi glasili je res profesionalno narejena pdf revija ATVS Novice! Bravo Mijo!

Avtor:  S56C [ 24 Mar 2007, 09:12 ]
Naslov prispevka: 

Dragan, tnx za mnenje, ni bogokletnih. Dodal bi le to, da se uporaba splošnih forumov, postov in blogov ne da primerjati z rednim izdajanjem glasila, v kakršni koli fitzični obliki. Prva razlika je redna obveznost tudi ko materiala ni, ko je lepo in slabo vreme in druga odgovornost za celoto izdelka.

Avtor:  s55z [ 24 Mar 2007, 09:23 ]
Naslov prispevka: 

Alen, presneto dobro poznam to obveznost saj tudi profi izdajam revijo za avtomatizacijo, ki mora iziti 11 x letno! In tu ni vprašanje, materiali so ali niso! Morajo BITI!

Na enak princip bi se moralo delati glasilo CQ ZRS! Najti urednika, ki bi poskrbel za zanimive vsebine in jih tudi tehnično pripravil tako, da bi bile zanimive večini hamov, ne pa, da se samo čaka, da bodo prispevki prileteli z neba in če jih ni, je pač pol manj strani, pa še te so napolnjene le z rezultati in pravilniki (ki so sicer potrebni, vendar bi morali biti v manjšini)!

Ah, pa kaj bi govoril, če nihče noče slišati...

Avtor:  S56C [ 24 Mar 2007, 09:35 ]
Naslov prispevka: 

Hi Dragan, vem. Je pa tukaj ključna razlika med profi in amaterščno. O CQ ne bom razglabljal, se bi strinjal, da bi moral izdajatelj imeti profi pogled na to. Pri glasilih je pa čisto vse ljubiteljsko in noben pritisk ne pomaga, niti na urednike niti na bralce :-) je le škodljiv.

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/