S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 05 Jun 2020, 17:35

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 30 Sep 2014, 11:38 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Apr 2003, 19:36
Prispevkov: 209
Kraj: Koper
Spoštovani radioamaterji!

XX. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči, CZ in RK v katerem so sodelovali člani Radioklubov Koper, Izola, Piran in Ilirska Bistrica je za nami. Prvi trije kot Regiska ekipa ARON, kolegi iz Ilirske Bistrice pa so se nam sami ponudili, da bi nam pri tem pomagali, zato ima njihova gesta toliko večji pomen.
Moram povedati, da smo se na to pripravili in prijavili v presenetljivo velikem številu, kar je presenetilo tudi organizatorja. Sodelovali so: Marsel – S52ID, Franko - S57JEL, Miloš – S53EO, Graziano – S50J, Miha - S53FW, Vanja – S59AV, Matjaž – S53AU, Ognjen – S56AO, Luka – S56RLU, Deni – S55DB, Enej – S52EB, Duško – S56ZSD, Marko - S59KW, Bruno S57WO, Silvo - S51AO, Mirko – S56FMZ, Milan – S52MD, Agar – S56RGA in moja malenkost Maks - S53KP. S strani ZRS sta nam bila v pomoč Matej – S56ZM in Tilen S56CT.
Vem, da boste delili mišljenje z menoj, da ob taki organizaciji prihaja tudi do manjših zapletov bodisi s strani organizatorja ali samih izvajalcev. Glede na število udeležencev tekmovalcev in ljudi v organizaciji je skoraj nemogoče vse predvideti v minuti, saj ni vselej odvisno od nas ampak včasih tudi od zunanjih dejavnikov. Z veliko udeležencev radioamaterji sem govoril, da bi strnili vtise in podali končno skupno oceno zato povzamem nekatere zadeve:
Pozitivno:
Menim, da je organizator vložil veliko napora, da so bile ekipe sprejete, razporejene za nočitev, pripeljane na delovna mesta.
Zaradi majhnosti prostora se je malo hodilo iz točke na točko, kar je pozitivno, po drugi strani pa so bile točke preblizu zaradi optične vidljivosti.
Lep program ob zaključku prireditve, zbor udeležencev in sama razglasitev,
Negativno:
Prostor kjer je bila upravna postaja je bil bistveno prehrupen, odvijala se je lutkovna predstava, zvočnik na ves glas, mi pa sprejemamo naše postaje (težko).
Jutranje zamujanje ekip, nam je povzročilo nekaj težav in zmede
Tudi zamujanje naših članov nam je povzročilo nekaj drobnih nevšečnosti
Prepozno prinesena malica, ko so bili člani že na točkah,
Ob koncu je napovedovalec predstavil sodelujoče, pa niti z besedo ni omenil radioamaterjev, kljub temu, da smo bili kar številčna zasedba (tudi časopisi niso omenjali naše udeležbe)

Ob koncu je bilo slišati besede: Želimo si več takih akcij in srečanj, kar je izredno pohvalno!

S53KP - Maks

Dodajam še skupno zahvalo g. Melanška in g. Orešnika!

Spoštovani,

XX. državno preverjanje usposobljenosti ekipe prve pomoči CZ in RK je za nami. Zahvaljujem se vam v svojem imenu ter imenu URSZR za vaše sodelovanje, za vaš prispevek k celoti, ki je saj po izjavah vodilnih zgledno uspela. Zopet se je pokazalo, da smo skupaj močni ter da lahko skupaj veliko naredimo. Tudi javnost in prebivalci MOK so bili prijetno presenečeni in navdušeni nad celotno prireditvijo. Videli in spoznali so veliko novega. Verjetno ne bom naredil napake, če se tudi v imenu ekip prve pomoči zahvalim vam za vse prikaze, imitacije in ponazoritve resničnih naravnih in drugih nesreč. Prosim vas, da prenesete zahvalo vsem vašim članom, pripadnikom, prostovoljcem, ki so kakor koli pripomogli k dobri organizaciji in izvedbi preverjanja.

Posredujem vam tudi zahvalo ter govor Srečka Šestana, poveljnika CZRS.
Na zgledno organiziranem in z lepim vremenom pospremljenem XX. državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Kopru je sodelovalo štirinajst ekip iz celotne Slovenije in sicer trinajst prvih na regijskih preverjanjih in najboljša drugo uvrščena kot štirinajsta. Skozi laično spremljanje in tudi ugotovitve ocenjevalcev, se vsako leto nivo usposobljenosti dviga in na letošnjem preverjanju so strokovni ocenjevalci poudarili napredek pri delu vodij ekip. Vse ekipe so si zaslužile pohvale, zmagovalci pa še posebej in verjamem, da bodo barve domovine dostojno zastopali na naslednjem evropskem tekmovanju FACE, s katerega so se zadnji nastopajoči s ponosom vračali v domovino. Vse čestitke prvo uvrščeni ekipi iz OZ RKS iz Grosuplja. Veseli pa me tudi dejstvo, da ekipe praviloma sestavljajo mladi, še posebej pa tudi to, da skupaj z RKS sledimo usmeritvi, ki smo jo zapisali v Uredbi o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito, reševanje in pomoč, da bomo skupaj organizirali do 200 ekip, ki bodo premostljive na območju celotne države je poudaril v svojem govoru Srečko Šestan, poveljnik CZ RS.

Verjetno ste se že odpočili od naporne sobot ter strnili vtise. Verjetno je bila s strani organizatorjev storjena kakšna nenamerna napaka, za kar se vam opravičujemo. Prosim pa vas, da nam nekako do srede posredujete vaše vtise, kakšno idejo ter seveda morebitne napake (dve tri pozitivne ter negativne), ki nam bodo zelo dobrodošle na podobnih prireditvah za v prihodnje.


Hvala in Lep dan!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Sep 2014, 11:55 
Odsoten

Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Prispevkov: 1493
Hvala vsem skupaj tudi v mojem imenu. Škoda, ker življenje obrača stvari po svoje, saj bi bili v nasprotnem tudi člani naše družine z Vami.
Celotna družba že temelji samo na "public relations" in očitno, bomo morali takšen pristop ubrati tudi mi.
Če se smatramo kod del CZ in organizatorja, smo bili tam, vendar škoda, da radioamaterji niso specifično omenjeni nikjer.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Sep 2014, 12:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Apr 2003, 19:36
Prispevkov: 209
Kraj: Koper
Mogoče še samo link s slikami tega tekmovanja...

https://www.flickr.com/photos/s56oa/set ... 113612972/

Hvala Ognjen!

Adi se pa strinjam s teboj. Žal je to naša realnost. Poskušajmo potegniti iz tega pozitivne stvari in s tem prepričajmo druge, da smo na pravi poti.

73


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 11 Nov 2014, 10:38 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 424
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Pohvalno.
73

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53APR


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group