s56izw napisal/-a:
Očitno so lampe v moji 101enki še v dobrem stanju , saj in sebi iztisne prav nekje med 100- 120 W ,odvisno ob banda. Me pa bega sledeče, ko jo poglasim na največjo moč , ki gre v anteno. Je med tjunanjem , IC tudi do 250mA. (ko je na tune). Med samim delom pa IC niha med 150-200 mA. Je to ok ? Nekoč mi je eden star maček rekel ,da je najboljši tok za lampo , ko da ven največjo moč. Ker bi želel , da moja ljubica še dolgo dela , me zanima kako je sedaj z tem ?
Lep 73!
Iztok, med kakšnim delom, SSB ? Med tunanjem gre ven maksimalna moč in to pokaže tudi Ic (250mA). Isto je pri delu na CW (key down). Ko pa govoriš v mikrofon, pa Ic in s tem tudi moč nihata v ritmu govora. To te muči, da ne gre do 250 mA ? Niti, ko zažvižgaš v mikrofon ? Ravno temu služi tista škatlica, da je bolj "polni" signal, pa je srednja moč večja. Pa tudi malo doda ostrini in prodornosti govora. Vklopi PROC in nastavi potenciometer COMP LEVEL na recimo 2/3, pa bo "bolje"...

Bodi pa tudi pozoren na ALC, ker s tem lahko zelo pokvariš razumljivost in kakovost zvoka (govora). Ni treba pretiravati. MIC GAIN pa tudi odpri do recimo polovice. Pa malo preštudiraj tudi ostale funkcije, saj tu jih ni tako dosti.
Ta stari maček ti je malo nerodno povedal. To je mislil na pravilno uglasitev TX-a. Takrat pri najmanjšem toku da največjo moč.
Kj pa žena pravi, da imaš ljubico ?

73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY