S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 23 Sep 2018, 15:59

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Problem CAT na ICOM IC756
OdgovorObjavljeno: 14 Mar 2018, 09:52 
Odsoten

Pridružen: 30 Jun 2005, 15:48
Prispevkov: 7
Kraj: Trst
Pozdravljeni, zelel sem vspostaviti CAT interface med PCjem in postajo IC756 a brez uspeha medtem kot z IC7600 deluje ze v prvem poskusu. Ali je kdo imel isti problem z ICOM IC756? Ce je komu uspelo bi rad vedel kaksno interface in kaksen software ja uporabil. nasvidenje in hvala, Ervin IV3GOW.

_________________
73 de Ervin


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem CAT na ICOM IC756
OdgovorObjavljeno: 14 Mar 2018, 11:03 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2351
Kraj: jn76gh
Ervin, malo več podatkov prosim:
- win ?
- program s katerim urejaš cat ?
- ali z drugimi vmesniki 756 deluje ? Ali je že kdaj delovalo ?

lp
Boštjan s55o

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem CAT na ICOM IC756
OdgovorObjavljeno: 14 Mar 2018, 11:19 
Odsoten

Pridružen: 04 Nov 2012, 14:57
Prispevkov: 208
Kaj si to poskusil z istim kablom?
Windowsi (kateri?) "vidijo" USB serial port (com x)
V softwerju, ki ga uporabljaš se ujema "Icom addr." s tisto v postaji?

_________________
73, Iztok


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem CAT na ICOM IC756
OdgovorObjavljeno: 19 Mar 2018, 17:16 
Odsoten

Pridružen: 30 Jun 2005, 15:48
Prispevkov: 7
Kraj: Trst
Pozdravljeni, odgovarjam sele danes, ko sem z prijateljem ponovno poskusil zalaufat IC756 z CAT.
PC je Windows XP Prof.
Medtem ko z IC7600 deluje perfektno z IC756 pa ne.
Poskusil sem izmeriti napetost na izhodu "remote" na postaji IC756 in izmeril 5V kar kaze da postaja naj bi bila OK.
IC 7600 deluje tudi z HRD in z "Remote controller soft.for ICOM Radios", medtem ko IC756 ne.
Je prvic ki poskusim CAT.
Obe postaji sem poskusil z istim kablom: Cat USB Icom I-7 (Prolific PL-230HX).
Z kablom CAT RS-232 noce delovati ne ena ne druga postaja.
V softwerju, ki ga uporabljam "Icom addr." se ujema s tisto v postaji.
Najbolje bi bilo dobiti koga ki ima ali je imel IC756 (ne IC756 pro2 ali pro3) za videti kaksno interface in kaksen software ja uporabil. Hvala v naprej za pomoc in morebitne odgovore,
IV3GOW Ervin.

_________________
73 de Ervin


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem CAT na ICOM IC756
OdgovorObjavljeno: 19 Mar 2018, 18:21 
Odsoten

Pridružen: 08 Okt 2004, 06:18
Prispevkov: 46
Kraj: Nova Gorica
Razlika med 756, pro2 in pro3 je samo adresa. Pri starem 756 je 50h. Na 756 imam CI-V na AUTO.
Kabel za povezavo PC - RTX je za vse tri postaje enak!

73 Boris, s57a


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem CAT na ICOM IC756
OdgovorObjavljeno: 20 Mar 2018, 08:38 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2351
Kraj: jn76gh
Če ti cat ne deluje, tudi potem, ko si spremenil addresso pravilno - kot je napisal S57A, je to lahko hardware problem...žal..

lp

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem CAT na ICOM IC756
OdgovorObjavljeno: 20 Mar 2018, 11:39 
Odsoten

Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 57
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA
Adresa za IC756 je 50h 9600 baud rate (auto). Sem pred časom imel tako postajo pri sebi in je delalo normalno. Sama postaja ima zadaj REMOTE konektor (3,5mm), katerega povežeš na PC USB (original kabel USB - 3,5mm), kjer imaš virtualni port (Prolific) ali kaj podobnega. Meni je delal na Logger32, na N1MM+. Z istim kablom sem povezal IC910, tudi dela v redu. Probaj direkt konekt brez CT-17. Skoraj bi moralo delat, razen, če ne. Pazi, da imaš v IC756 set mode, pravilno nastavljeno hex adreso 50h, baudrate...
S51VC


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem CAT na ICOM IC756
OdgovorObjavljeno: 20 Mar 2018, 16:40 
Odsoten

Pridružen: 30 Jun 2005, 15:48
Prispevkov: 7
Kraj: Trst
Vse reseno in deluje! To kar nisem vedel je, da je treba nastaviti hex adreso in baudrate na postaji.
Bil sem siguren da ti podatki so fabrisko nastavljeni 19.200 (in ne 9600) in CI-V 50 in da je treba te parametre samo nastaviti drugim programom kot HRD da se povezejo z postajo. Vsekakor CI-V je bil napacno nastavljen. Hvala Bostjanu, Iztoku, Borisu in Marjanu za pomoc.
lepe pozdrave in dobre veze, Ervin IV3GOW.

_________________
73 de Ervin


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group