V sredo 11.08.2010 sva z Marjanom S59SM dala eno roko Stipetu S53BH, pri demontaži in ponovni montaži njegovih anten za HF, VHF in UHF.
Leta vremenskih vplivov so zahtevala svoj davek, polomila se je F9FT za 2m, izpulil se je trap na Fritzel tribanderju (in kar nekaj vijakov na drugih trapih), voda se je nabrala celo v boomu tribanderja, pa še koaksialni kabli so popili malce vode.
Ni šlo drugače, kot da vse spravimo na zemljo, poservisiramo, in postavimo nazaj. Namesto polomljene F9FT sedaj na vrhu stolpa stoji 12JXX2 (12 elementna antena na 5.8m boomu). Fritzel je spet v dobri formi, pa tudi azimut na rotatorju kaže v pravo smer.
Vsa plezalna dela je opravil Marjan, elektronska in konektorska, ter zemeljsko podporo pa Stipe in jaz. Še preden je Marjan zlezel s stolpa, so sosedje iz I1 že napadli Stipeta, ki je želel samo preveriti, da stvari delujejo. Poslušala sva še svetilnik IQ2MI ma 144.415 MHz iz JN35WW in našega iz JN76MC (Stipe je bil prepričan, da je na 144.475 HI, jaz pa sem vedel, da je že 10kHz višje).
Sledila je čudovita pogostitev in moram se zahvaliti vsem Stipaničem za prijetno druženje.
Ker z Marjanom nikakor nisva hotela plačila za svoje delo (saj smo radioamaterji), je Stipe vztrajal, da donira nekaj denarja za ZRS.
Skupaj smo se dogovorili, da gre 200 EUR za programsko opremo VHFmanager robota, ki nam bo prišel letos pri rezultatih mednarodnih tekem (Alpe Adria ter IARU R1 UHF SHF) še kako prav.
Tukaj, pa najdete nekaj slikic.
Čudovite živali so nam delale družbo in tu pa tam "ofulile" nekaj zelene trave kar iz rok.
Torej, Stipe je spet aktiven od KV-ja pa do 23cm.
Naslednja akcija pa se že obeta....
Hvala Stipe za lep radioamaterski dan in kar lepo dozo radioamaterske zgodovine!
S55M&S59SM