Radioamater -> vezist v SV

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

Radioamater -> vezist v SV

OdgovorNapisal/-a s51cg » 04 Feb 2009, 07:52

Pozdravljeni,

ker se študij (hitro) bliža koncu (VII - ing.stroj.), razmišljam o možnih delovnih mestih, kamor bi se "prodal". Itak, ker sem tudi radioamater, me zanima delo vezista. Žal vsakršnih informacij o tem primankuje (predvsem iz prve roke). Vse kar imam so obljube raznih predstavnikov SV, da ni nikakršnih problemov, da pridem tja kamor želim, da se samo prijavim na razpise in sem že na notri itd. itd.

Zato bi prosil vse, ki so, so bili in/ali imajo kakšen oprijemljiv podatek o delu vezista, šolanju, potrebnem znanju, ... da se razpišejo. Zaželjeni so tudi manj veseli podatki :) , da bo bolj realna slika.

(Lahko tudi na PM)
Modeator, če tema že obstaja (jaz je nisem našel), lahko brišeš moje sporočilo...

LP, Marko
73 de Marko
s51cg

Kraj: JN66UE

Re: Radioamater -> vezist v SV

OdgovorNapisal/-a S58WW » 04 Feb 2009, 14:12

Ojla!

Za začetek bo tole kar dovolj!

http://www.slovenskavojska.si/
73 Pibo S58WW ( ex YU3HP, YU3TDV )
http://www.qrz.com/db/S58WW
A half-truth is the most cowardly of lies.
Uporabniški avatar
S58WW

Kraj: Dob pri Domžalah

OdgovorNapisal/-a s51cg » 04 Feb 2009, 14:41

S58WW napisal/-a:Ojla!

Za začetek bo tole kar dovolj!

http://www.slovenskavojska.si/

:oops: :oops: sem pozabil povedati...internet sem že prevohal podolgem in počez (slovenske strani).

LP, Marko
73 de Marko
s51cg

OdgovorNapisal/-a S58WW » 04 Feb 2009, 14:58

Marko .... tam je še brezplačna telefonska....

http://www.slovenskavojska.si/opk/vojak/index.htm

Tam vedo vse in ti bodo tudi vse natančno razložili... :P !

LP!
73 Pibo S58WW ( ex YU3HP, YU3TDV )
http://www.qrz.com/db/S58WW
A half-truth is the most cowardly of lies.
Uporabniški avatar
S58WW

Kraj: Dob pri Domžalah

OdgovorNapisal/-a s51cg » 04 Feb 2009, 15:27

Tudi to je že v teku :) :) Sem samo hotel dobiti kakšne informacije od znotraj :roll:
73 de Marko
s51cg

OdgovorNapisal/-a S53K » 04 Feb 2009, 15:42

s51cg napisal/-a:Tudi to je že v teku :) :) Sem samo hotel dobiti kakšne informacije od znotraj :roll:

Vsi, ki so pametni in ki imajo kaj znanja odhajajo iz SV,... pozanimaj se za plačo :-)
73 Simon, S53K
Uporabniški avatar
S53K

Kraj: JN75RX

OdgovorNapisal/-a S57DX » 04 Feb 2009, 18:23

No, takih žalitev pač ne morem in ne mislim prenašati!
Se pravi, da nekateri pa nismo pametni in nimamo nobenega znanja? Kaj res tako misliš, Simon? Kaj ko bi se bolj brigal zase in pokomentiral mogoče raje tisto, kar poznaš! Kolikor vem, nikoli nisi delal v SV? Ali pa se mogoče motim in ti res tako zelo dobro poznaš razmere? Raje se kdaj ugrizni v jezik in premisli, preden oddaš takole žaljivo sporočilo... In menim, da res nisi poklican ocenjevati razmere v SV! Ali pa mogoče imaš potrebne kvalifikacije za kaj takega?
Bom pa še jaz malo žaljiv in te označil za "brihtneža"...
73 de S57DX
S57DX

Kraj: VRHNIKA

OdgovorNapisal/-a s51cg » 04 Feb 2009, 18:50

Nima veze...itak štejejo samo preverljivi odgovori :) ;)

Glede plač in razmer sem vajen že vsega. Videl sem in poznam ljudi, ki so na delovnih mestih vodja linije in imajo višjo plačo kot vodja operative, ki je nad njim...da o 800€ tehnologa na govorimo (samo 200€ manj kot vodja operative). In to v dobro stoječih podjetjih (vsaj takšna so bila pred "recesijo"). Glede na to je tistih ~1000€ v SV normalno povprečje, poleg tega pa ti ponuja možnost opravljati delo, ki te zanima (tako kot se pilot odloči, da bo postal pilot...verjetno predvsem zaradi denarja).

Sem pa imel danes en "info razgovor", po katerem sem ugotovil, da če grem redno v SV bom vsaj 2 leti kanonfuter, šele zatem bom lahko šel preko razpisov v častniško šolo iz katere bom prišel kot nevemkajže. Vseeno pa še ne bom tam, kjer bi želel biti.
Druga varianta je prostovoljno služenje in spet prijava v častniško šolo (predlagano zaradi izobrazbe). Kaj so mogoče vsi vezisti častniki?! Čemu?

Bo treba še malo raziskovati...zavrteti še kakšen telefon.
73 de Marko
s51cg

OdgovorNapisal/-a S53K » 04 Feb 2009, 19:42

S57DX napisal/-a:No, takih žalitev pač ne morem in ne mislim prenašati!
Se pravi, da nekateri pa nismo pametni in nimamo nobenega znanja? Kaj res tako misliš, Simon? Kaj ko bi se bolj brigal zase in pokomentiral mogoče raje tisto, kar poznaš! Kolikor vem, nikoli nisi delal v SV? Ali pa se mogoče motim in ti res tako zelo dobro poznaš razmere? Raje se kdaj ugrizni v jezik in premisli, preden oddaš takole žaljivo sporočilo... In menim, da res nisi poklican ocenjevati razmere v SV! Ali pa mogoče imaš potrebne kvalifikacije za kaj takega?
Bom pa še jaz malo žaljiv in te označil za "brihtneža"...

Slavko, ne zatiskaj si oči, dobro veš kaka je situacija v SV... in to ni zraslo na mojem zeljniku, ampak je pač dejstvo, ki priča.... Statistika pač...
To da se "vezisti" vozite s Puchi 300.000km, katerim curi olje in ni denarja za zamenjavo gum ipd. me težko prepričas, da je to fajn kakor se dela reklama...
in da je 800E vredu plača, za nočno delo, izmene, z neplačanimi potnimi stroški fino? za bodočega dipl.ing. strojništva? Skregano z vso logiko...

Ampak tako je,... tiski ki je v življenju želel kaj postati s tem zaslužiti je kmalu dojel da SV ni zanj... Kot "pameten" pa ni bilo mišljeno kot žalitev nekoga, niti najmanj,
pameten v smislu, ali res delati za 800E plače pod takimi pogoji, ki so ? Ocenjevanje kdo je za kaj kvalificiran pa je forum...
Pač to je moje mnenje in za tem stojim, če pa se ti vidiš v vsem tem užaljen pa me prepričaj z dejstvi, ki so in ne s tem za kaj sem jaz kvalificiran :)
Pač tema za razpravo...

pa brez zamere,...samo to stvar ja z pač tako vidim....
73 Simon, S53K
Uporabniški avatar
S53K

OdgovorNapisal/-a S57DX » 04 Feb 2009, 20:01

Ne bom razpravljal o plači, Puch vozilih in še o čem. Kako o tej zadevi ne veš prav dosti, govori dejstvo, da navajaš stvari, ki niti slučajno ne držijo.
Že dolgo delamo normalnih osem ur, nobenega nočnega dela (razen redkih, ki pač morajo dežurati parkrat na mesec), da ne govorimo o tem, da so potni stroški plačani že od nekdaj...
Torej?
Mogoče plače res niso prav velike, so pa redne in v slovenskem povprečju.
Pa res ne bom več o tem. Ti pa pametuj še naprej.
73 de S57DX
S57DX

Kraj: VRHNIKA

OdgovorNapisal/-a S54O » 04 Feb 2009, 20:02

S51D napisal/-a:Vsi, ki so pametni in ki imajo kaj znanja odhajajo iz SV,... pozanimaj se za plačo :-)

Simon, glede na to, da nisi uporabil nobenega narekovaja, menim, da je Slavc upravičeno odreagiral.

Naj te samo spomnem, da si poleg njega okarakteriziral tudi tiste, ki so neposredno ali posredno v podobni službi:
S57UUU, S55AW, S58WW, S57C, S51FB, ....

Večina nas opravlja poklic, ki se ga veseli ali pa žal ne moremo dobiti drugega. To pa nima zveze s pametjo ali znanjem, za katerega ocenjevati so kompetentni drugi.

73 de Boris S54O
S54O

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a S53K » 04 Feb 2009, 20:27

S57DX napisal/-a:Ne bom razpravljal o plači, Puch vozilih in še o čem. Kako o tej zadevi ne veš prav dosti, govori dejstvo, da navajaš stvari, ki niti slučajno ne držijo.
Že dolgo delamo normalnih osem ur, nobenega nočnega dela (razen redkih, ki pač morajo dežurati parkrat na mesec), da ne govorimo o tem, da so potni stroški plačani že od nekdaj...
Torej?
Mogoče plače res niso prav velike, so pa redne in v slovenskem povprečju.
Pa res ne bom več o tem. Ti pa pametuj še naprej.

Slavko,

ljudje berejo forum, tudi delajo v SV, a žal tega ne upajo tle javno povedat... pa zdaj ne govorimo o desetarjih in podobnih, so tudi stotniki pa še kdo višje, ki je istega mišljenja...

Vsak je v živlenju zadovoljen pač s tistim kar je, doseže, eni več eni manj :-)

Boris, vsakdo si razlaga po svoje,... kdo je neposredno ali posredno omenjen pa se bo že videl...
Če bi bilo res lepo tako kot se piše, potem ne bi bil usip tolko zaposlenih vojakov mesećno,... Nekaj ne štima...

sicer pa,... radiomaterski forum je,...mogoce tudi vprašanja, ki se ji tu postavlja niso primerna, a je že dolgo odkar smo delali radioamaterske izpite,... (vera, sex, religija, politika, vojska, prisluskovanja,vprašanja o zaposlitvi, ipd )

lp

SK . .
73 Simon, S53K
Uporabniški avatar
S53K

OdgovorNapisal/-a S57GB » 04 Feb 2009, 20:59

S51D Simon:naziva desetar v SV ni tolko v vednost,vidim pa da si precej domišljav in rad pametuješ.vsa tvoja pisanja ki sem jih do sedaj zasledil so eno samo pljuvanje po ljudeh in stvareh ter neutemeljeno kritiziranje.malce premisli predno kaj napišeš ali izrečeš.forum imamo da si izmenjamo informacije in izkušnje.moderatorjem pa predlagam še za dodatno temo na forumu npr.o kritiziranju in pametovanju ali kaj podobnega kjer se bodo lahko prenapeteži sprostili in pustili ostale teme čiste.
73 de Boštjan S57GB
antena je važna!
Uporabniški avatar
S57GB

Kraj: LJ-Podgorica-JN76HC

OdgovorNapisal/-a S53K » 04 Feb 2009, 21:03

S57GB napisal/-a:S51D Simon:naziva desetar v SV ni tolko v vednost,vidim pa da si precej domišljav in rad pametuješ.vsa tvoja pisanja ki sem jih do sedaj zasledil so eno samo pljuvanje po ljudeh in stvareh ter neutemeljeno kritiziranje.malce premisli predno kaj napišeš ali izrečeš.forum imamo da si izmenjamo informacije in izkušnje.moderatorjem pa predlagam še za dodatno temo na forumu npr.o kritiziranju in pametovanju ali kaj podobnega kjer se bodo lahko prenapeteži sprostili in pustili ostale teme čiste.

Dragi Boštjan,

tvoje pisanje me vedno navdušuje... Toliko si pametnih stvari napisal na forum, da sem se imel marsikaj naučiti iz tvojega pisanja. Eno je nekaj napisati z argumenti, eno pa je "pametovanje", ki ga ravnokar izvajaš...
Prepričaj me v nasprostno...

. .
73 Simon, S53K
Uporabniški avatar
S53K

OdgovorNapisal/-a S57GB » 04 Feb 2009, 21:06

se ne mislim spuščati na tvoj nivo!
73 de Boštjan S57GB
antena je važna!
Uporabniški avatar