S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 17 Jul 2019, 09:50

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 12 Feb 2019, 20:26 
Odsoten

Pridružen: 08 Dec 2003, 10:44
Prispevkov: 63
Pozdrav vsem.
Po večurnem posodabljanju WIN 10 sem ugotovil, da mi grafika ne deluje
tako kot prej. Slika je polna kvadratkov in migotanje. Ne verjamem da ima to kakršnokoli zvezo
z posodabljanjem. Zato sprašujem če ima kdo odveč kako PCIe graf. kartico cenovno
primerno za moj starejši PC.

Če ne uspem bom nabavil novejši obnovljen PC.
Tu se pojavi vprašanje. Ali lahko prestavim moj star HDD z OS WIN10 v nov PC.
S tem bi se izognil izgube veliko podatkov in seveda tudi WIN10 katerega sem nalagal v času brezplačne akcije MS.

Za vsak nasvet se že vnaprej zahvaljujem.

Ted S57AY
041923 187

_________________
Ted


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2019, 08:28 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 08 Jan 2003, 19:56
Prispevkov: 559
Kraj: Jezero (JN75fx)
Ted,

disk lahko prestaviš v nov računalnik, če ima enako vodilo (npr. SATA , eSATA I, II, III ...). Vse bo delovalo tako kot prej.

Lahko pa tudi stari disk kloniraš na novega. Za to potrebuješ poseben kabel (npr. USB / eSATA) in software za kloniranje. To sem že počel, ko sem zamenjal klasične diske s SSD. Tudi tu deluje vse enako kot prej (ostanejo vse licence npr. Windows, Office, ...), samo občutno hitreje.

_________________
73 de Milan, S 5 5 D X


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2019, 09:24 
Odsoten

Pridružen: 08 Dec 2003, 10:44
Prispevkov: 63
Milan,
hvala za hiter odgovor. Sem potolažen.
Jasno mi je da za HDD potrebujem enako vodilo,
na to bom pozoren.
Še enkrat LP

Ted

_________________
Ted


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2019, 09:32 
Odsoten

Pridružen: 04 Nov 2012, 14:57
Prispevkov: 236
Pozdravljen!
Lahko ima zvezo s posodabljanjem, ker WIN 10 ne podpira vso zastarelo periferijo.

Tudi pri meni se je zgodilo podobno in po posodobitvi na Win 10 grafična ni delovala pravilno.
Ker se mi je PC zdel še dovolj zmogljiv sem pač kupil novo grafično, vtaknil, windowsi so prepoznali nov hardware, instalirali driverje in vse deluje OK.

_________________
73, Iztok


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group