S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Rocna radijska postaja na komercialnih letih?
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=32&t=18806
Stran 1 od 1

Avtor:  s55db [ 14 Feb 2017, 07:55 ]
Naslov prispevka:  Rocna radijska postaja na komercialnih letih?

Pozdravljeni!

Zanimajo me izkusnje iz prve roke glede potovanja z rocno radijsko postajo, v kabinski prtljagi, na komercialnih letih (v mojem primeru Wizzair).

Vecinoma sem nasel izkusnje iz USA, pa me zanima kako je kaj pri nas glede tega.

Namigi, ki sem jih nasel:
- prelepit kontakte na rezervnih akumulatorjih
- nekateri pravijo da snamejo akumulator s postaje
- CEPT pri sebi
- to da ne smes oddajat je jasno


Ze veckrat sem razmisljal da bi spakiral, pa sem vedno stisnil rep med noge :D

Avtor:  s57l [ 14 Feb 2017, 09:43 ]
Naslov prispevka:  Re: Rocna radijska postaja na komercialnih letih?

ciao
dokler samo nosis stvari okrog, ne rabis nobenega cepta kazat. cariniki in policija nima pojma ne o ceptu ne o radijskih postajah.
das v ruzak in gres. to je osebna oprema, tako kot fotoaparat ali prenosnik. sploh znotraj eu te ne bo nihce nic vprasal. lahko se zgodi, da te dajo na pregled za eksploziva, to pomeni da ti naredi prelimirani test, pa cisto nic drugega.
z mojim delom precej potujem in nosim razne masine in kable, nosil sem tudi ze resno postajo v rocni prtljagi, noben te ne vprasa nic. njih ne zanima kaj to je, njih samo zanima, da ni kaj nevarnega. itak vse dajo na rentgen, skoraj vedno ko mam kaj cudnega me dajo na preliminarni in to je vse.
samo spakiraj pa uzivaj.
73 janko s57l

Avtor:  s54mtb [ 14 Feb 2017, 09:50 ]
Naslov prispevka:  Re: Rocna radijska postaja na komercialnih letih?

Za Ryanair lahko potrdim enako zgodbo. Nihče ni nič vprašal.

Avtor:  S57D [ 14 Feb 2017, 10:32 ]
Naslov prispevka:  Re: Rocna radijska postaja na komercialnih letih?

Do sedaj še nikoli nisem imel problemov, ko sem v ročni prtljagi prenašal SOTA opremo (Yaesu FT-817ND, ATU, LiPo akumulatorje, ...). LiPo akumulatorji morajo biti obvezno v kabinski prtljagi, zavarovani proti kratkemu stiku (kontakti prelepljeni z izolirnim trakom). Jaz jih imam vedno spakirane v podolgovato pločevinasto škatlo v torbici, ki preprečuje, da bi se škatla odprla. Vsak LiPo je v svoji ZIP vrečki, notri pa je tudi pena, ki preprečuje premikanje. V čekirani prtljagi LiPo akumulatorji niso dovoljeni! Do sedaj sem moral samo enkrat v Lizboni na rentgenu pokazati LiPo akumulatorje, saj je ženska pri pregledu glede na podolgovato obliko in štrleče priključne žice posumila, da imam v prtljagi kaj bolj eksplozivnega. Sem pa na SOTA forumu zasledil, da so v Dubaju glede tega zelo tečni in so imeli ljudje že probleme. Menda je problem vkrcati radijsko postajo.

73, Miloš S57D

Avtor:  S58Y [ 14 Feb 2017, 10:39 ]
Naslov prispevka:  Re: Rocna radijska postaja na komercialnih letih?

Hoj!

Jaz sem imel ročno postajo Kenwood TF F-7E med ročno prtljago v ZDA, to je bilo sicer leta 2009, pa nisem imel nobenih težav pri prehodu skozi carinske kontrole. Leta 2008 sem bil v Grčiji in sem imel med osebno prtljago FT-817, Choppy ročko in ostalo opremo. Na letališki kontroli v Atenah jih je zelo zanimala CW ročka in sem jim rekel, če vedo kaj to je, jim dam 50€. Trije uslužbenci so to gledali in se na koncu vdali. Za telegrafijo so menda nekoč že slišali ampak vseeno jim ni bilo jasno kako se to uporablja. Torej nobenih težav.

Avtor:  S56CT [ 15 Feb 2017, 18:06 ]
Naslov prispevka:  Re: Rocna radijska postaja na komercialnih letih?

Oj,

nekaj let nazaj v Frankfurtu so mi na ročni postaji opravili proti-eksplozijski pregled. Pregled je trajal cca. pet minut. To je bil edini primer, da se mi je nekdo poglobil v postajo v ročni prtljagi.

Avtor:  s51un [ 20 Feb 2017, 22:55 ]
Naslov prispevka:  Re: Rocna radijska postaja na komercialnih letih?

Bil parkrat v TA z UKV postajco v ročni prtljagi, nihče nič vprašal. Par mescev po dogodku 9/11 sem potoval v Bruselj preko Dunaja. V ročni prtljagi sem imel tavelik švicarski nož. Na Brniku je šlo skozi, na Dunaju pa so ga našli in sem ga moral pokazat in bi romal v smeti. Jaz sem začel, da je to moj drag spomin,.... dobil sem kuverto in nož je šel v prtljago, jaz pa v kabino :-).

Avtor:  s55e [ 22 Mar 2017, 20:13 ]
Naslov prispevka:  Re: Rocna radijska postaja na komercialnih letih?

Pozdrav,

TH79 na Heathrowu cca 2 uri poslušanja v kabini letala (RX: 118 -135 MHz VHF AM ) med čakanjem za dovoljenje za vzlet, informirano kabinsko osebje in kapetan, ki je odobril kratenje časa (brez oddaje) med večurnim čakanjem v kabini letala po že izvedenem boardingu (med stoletnim neurjem nad Francijo). Je pa to najmanj 10 ali več let nazaj...

lp Jože

73,S55E

Avtor:  S57UHX [ 08 Apr 2017, 06:43 ]
Naslov prispevka:  Re: Rocna radijska postaja na komercialnih letih?

Se bojim, da bo tudi te "svobode" kmalu konec.
ZDA in VB so uvedle omejitve na nekaterih letih in dovolijo vnos le še GSM telefona,ostalo pa mora biti v prtljagi:
https://www.rtvslo.si/svet/veljati-zace ... ijo/418205

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/