S50LEA
http://forum.hamradio.si/

printer za izpolnjevanje QSL kartic
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=32&t=18446
Stran 1 od 1

Avtor:  s52d [ 07 Okt 2016, 18:12 ]
Naslov prispevka:  printer za izpolnjevanje QSL kartic

Hoj!

Rocno pisanje QSLk je malce pocasnejse, kot se se spomnil po 30 letih ...
Hkrati mi je izredno duhamorno prepisovati z zaslona na papir.
QSLke so klasika: 9 krat 14 cm, 220 g papir.
Nalepke niso v igri (zamudno in grdo), pluvalniki tudi ne (ker se posusijo med dvema rundama pisanaj QSLk).

Skratka, iscem cenen in zanesljiv laserski tiskalnik, ki paprija ne zvija prevec in ima podajalec papirja
primeren za vec QSLk hkrati. In seveda, ethernet + postscript mora znati in z linuxom sobivati.
Proverjeno dela na kolegovem Brother-ju (3170CDW), lepo naredi, samo je treba vsako QSLko posebaj vstaviti.

Kaksne izkusnje? Priporocila?
Kako se obnesejo igrace za tiskanje fotografij?

73 tnx,
Iztok, s52d

Avtor:  s57zl [ 07 Okt 2016, 19:51 ]
Naslov prispevka:  Re: printer za izpolnjevanje QSL kartic

Zanimiva tema :-)

Avtor:  s54mtb [ 08 Okt 2016, 00:07 ]
Naslov prispevka:  Re: printer za izpolnjevanje QSL kartic

Imel sem dovolj vseh težav z gonilniki za dva skenerja pri hiši. Poln kufer sem imel posušenih kartuš. Tudi zvijanje in mečkanje papirja v starem laserskem printerju mi je kravžljalo živce. Potem je še razvijalna enota podarjenega laserskega ČB tiskalnika odpovedala in sem se razjezil ter nabavil multifunkcijsko barvno napravo s skenerjem in možnostjo tiska na do 300g papir. Nabavil sem Kyocera M6026 in lahko potrdim, da tiska QSL kartice, pa ne samo dotisk, ampak dvostransko, kar celotne. Ni najbolj poceni, je pa elegantno. Samo še najbolj primeren program moram najti za tisk. Trenutno največ obeta UR5EQF_Log 3. Prazne kartončke velikosti A6 sem pa nabavil kar na severni strani Alp pri eni veleknjigarni (sem poslal 50 mailov domačim papirnim mojstrom, pa ni bilo odgovora, ali pa so bile draguljarske cene). Cena je bila po 0,96 centa na kos (pri 5000 kosih) - s poštnino.

Avtor:  s51un [ 09 Okt 2016, 23:30 ]
Naslov prispevka:  Re: printer za izpolnjevanje QSL kartic

a) Malo neresno ampak deluje. Igral sem se z vektorskim CO2 laserjem za industrijsko označevanje. Dotiska tako hitro, da bi potreboval podajalno enoto. Cena 12.000EUR.

b) Termalni tiskalnik s termo transfer folijo in tiskanje samolepilnih etiket. Tisk in potrošni material je poceni. Odtis trajen. Programska oprema je ponavadi že priložena. Podatke se, da izvleči in razvrstiti iz različnih vrst razpredelnic,.... Cena od 400EUR naprej. V kolikor koga zanima tak način tiskanja sem na voljo za dodatne informacije.

Avtor:  s57c [ 13 Okt 2016, 07:30 ]
Naslov prispevka:  Re: printer za izpolnjevanje QSL kartic

Živijo Iztok!
Jaz sem zadovoljen s starimi enobarvnimi laserskimi HP 5L/HP6L. Lepo potegne tudi karton male dimenzije. Prednost je ta, da lahko odpreš pot in pade kartica direktno iz mehanizma brez zvijanja. Sicer ni zelo hiter... če ne klofaš preveč, "sfolgaš stiskat".... Uporabljam pa BV soft za tiskanje...
Take printerje mečejo ljudje stran. Največkrat je težava da mehanizem slabo potegne klasičen A4 papir, na podajalcu za kuverte pa QSLke kar uspešno potegne (če imaš srečo... malo nerodno je, če moreš vstavljat ročno vsako posebej.... je pa prostora za cca 20 kartic... tko, da se vsake toliko časa sprehodiš mimo in "dofilaš tray"). Meni je uspešno sprintal cca 5k QSL za TK0C & TK/S5xx lansko aktivnost iz Corsice...
GL&73! Branko, S57C

Avtor:  S57DX [ 14 Okt 2016, 05:49 ]
Naslov prispevka:  Re: printer za izpolnjevanje QSL kartic

Pozdravljeni,
Jaz trenutno (oziroma že kar zadnjih 8-9 let) uporabljam HP 1018. Pred tem sem uporabljal HP 5L in 6L. Printam direktno iz DX4WIN programa. Še najboljši do sedaj so se pokazali printerji iz serije HP 5L in 6L, ki so omogočali printanje na skoraj vsak papir ali karton.
Pri vseh printerjih se je pokazalo, da ko se po nekem času podajalnik obrabi, je potrebno vstavljati vsako karto posebej. Dokler so novi to ni problem. Je pa odvisno tudi od papirja. Imam več vrst kartic, pa mi samo ene ne "spodrsujejo". Ker imam eno serijo kartic na predebelem papirju, printam občasno tudi na nalepke. Je pa to seveda dvojno delo, ki se ga izogibam.
Glede printanja ima verjetno prav vsak od nas svoje izkušnje, pač odvisno od tega, kakšen in kateri printer uporablja. Vsekakor pa je printanje "nobel" zadeva, če se samo spomnimo mukotrpnega pisanja kart "na roke" iz starih časov.
Po mojih izkušnjah je pomembno tudi, da to delo opravimo čimbolj sproti. Če imamo v vrsti za printanje nekaj tisoč kart, potem tudi to postane mukotrpna in dolgočasna zadeva. Verjemite mi, da vem, kaj govorim. V zadnjih desetletjih sem sprintal po moji oceni preko 100.000 kart za razne znake.
Se pa to tiče samo nas, ki še vedno prisegamo na klasične, papirnate QSL karte in potrditve. Nekateri so prešli na LoTW in eQSL in sploh nimajo več klasičnih kartic. Vendar pa vsaj meni osebno nekaj pomeni samo klasična potrditev.....
Pa veselo na printanje! In čimmanj težav!

Avtor:  s54mtb [ 12 Dec 2016, 14:23 ]
Naslov prispevka:  Re: printer za izpolnjevanje QSL kartic

Lahko bi pa namesto printerja uporabil ploter:
https://vimeo.com/193294744

Še podpisal bi se "lastnoročno".

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/