Ups, sem pozabil nekatere detajle:
Dela na 1420 MHz in ima filter s širino 100 MHz. Omenjene poskuse sem naredil, je delalo ampak sem kasenje stopil 1500pF napajalni kondenzator. Tako, da ga moram sedaj na novo kupiti in prispajkati.
Prav to me zanima kakšen je, saj takega še nisem videl. Ali je to kaj specialnega za visoke frekvence?, KJe se ga da dobiti? (spodaj je slikca). Drugače ta kondenzator izgleda bolj kot upor (podolgovat tulec z žicama na obeh straneh)-na sliki se ga vidi samo pol, pol ga je v ohišju.
Umerjen pa ni bil ojačevalec še nikoli.
Kar se pa tiče sprejemnega lonca je na njem trenutno sma konektor. Bi bil pa vesel, če bi kdo še bolj podrobno razložil na kaj vse je potrebno paziti pri izbiri coax kabla in ali bi bilo smotrno, da bi uporabil N-konektorje in za predojačevalnik nek N to SMA adapter. Stvar mora biti vodotesna, saj bo stala zunaj.
Je pa predojačevalnik pritrjen na sprejemnem loncu antete, potem pa je z 3 m coax-a povezan s filtrom dvema linearnima ojačevalcema za satelitsko tv in sprejemnikom.
Drugače pa si lahkopreberete raziskovalno nalogo na
https://www.dropbox.com/s/pbwv6ixxpvth6y5/CELOTNA%20PROJEKTNA%20NALOGA.docx?dl=0Je pa vzrok vse napake v tem, da sem nalogo moral v šoli oddati do določenega datuma. Ker se mi je na koncu zelo mudilo so nekatere stvari narejene bolj za silo.