S59ZB napisal/-a:s52ab napisal/-a:Zvone, ali imaš ti kak interes za eksperimente in operatersko delo na 600 metrskem področju ? ...
Imam, in vesel bom, ko to področje dodeljeno za radioamatersko dejavnost.
Upam pa, da bo odločitev padla na WRC-12 in ne šele na WRC-15.
73 Zvone
Lepo, da boš vesel Zvone. Večini je tako vseeno za te "taspodnje" frekvence. Torej se misliš aktivirat. Trenutno aktivne operaterje v EU na 600m. lahko preštejemo na prste obeh rok in kak prst še ostane fraj...
Kdaj naj bi odločitev padla, pa ni zraslo "na mojem zelniku", saj vidiš, a ne ? Rik je koordinator ekip vseh treh regionov, ki pripravlja besedilo za konferenco. S tem se ne obremenjujem in v to ne poglabljam. Bodo že, če bodo...
S tem v zvezi, sem iz APEKa, na samem dovoljenju, tudi dobil obvestilo: "... Predlog skupnega evropskega stališča (CEPT/ECP) določa, da se navedeni frekvenčni pas ne nameni za radioamatersko storitev niti na sekundarni ravni. Zaradi navedenega zaenkrat v Sloveniji ne predvidevamo uporabe navedenega frekvenčnega pasu za radioamaterske storitve. Končna odločitev bo sprejeta v skladu s sklepnimi listinami konference "
Toliko, da bo lažje razumeti Rika, ki je vsekakor pravi LF/MW ham OM in primeren za to nalogo.
Torej, še enkrat: ne obremenjujem se če bo in kdaj bo. Dovoljeno mi je bilo, da se na tem frekvenčnem pasu aktiviram, in dam svoj prispevek, kaj je možno naredit že s skromnimi sredstvi, ki so bila še od aktivnosti na 137kHz. Upam, da se bo dalo naredit še kako QSO. Da ne citiram pisma, v katerem se navajajo možnosti za QSO na 600m., samo delno, sem "kopiraj-prilepi" opravil tako kot sem. Zame bo "projekt 600m.", v času sprejetja odločitve pa kakršna koli da bo, že za mano.