Speakers corner

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

OdgovorNapisal/-a S51KW » 04 Avg 2006, 15:50

Zelo zanimljiva debata! Kljub svoji sarkastičnosti,vzvišenosti in prekomerni brihtnosti naš Mario ima pravicu da ta forum spravi na zanimljiv in pester nivo! Ni ga slabšega od kvazi resnih debat! :-?
ŽARKO
S51KW

Kraj: KOPER

OdgovorNapisal/-a S59W » 04 Avg 2006, 18:11

Najprej bi rad odgovoril Draganu: zakaj nebi radioamaterji jodlali tudi na še kako drugo vižo. Saj je to le debata med nami. Ne bom hodil na kolesarski forum brat za primerjavo: Zakaj Jankovič kandidira za župana, če pa bi mogoče nekdo tukaj sprožil to debato - to sem napisal po spominu, ker se je tam nekaj o tem pisalo.

Drugo: očitno samo moderatorji drsajo svojo, da je treba v tem Cornerju moderirat. Halo? Če se mase dvignejo, bomo moderatorje in administratorje hitr zamenal :D

Tretje: očitno kar precej bralcev pogreša Super Maria. Boštjan, čas je da ga priklopiš nazaj :lol:
GL, Tomaž/S59W
S59W

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a s55z » 04 Avg 2006, 18:15

S56SD napisal/-a:....Ker se ne ve točno kaj se sme in kaj ne sme pisati na forumu, je odločitev o sankcijah prepuščena izključno moderatorjem in njihovem prepričanju, kar je skregano z demokracijo.
Ko bodo jasna navodila kaj se sme in kaj ne, ter sancije o morebitni kršitvi potem vsak ve kaj sledi.

Pozdrav, Sandi

Ja, pravzaprav se ve.
1. Prepovedano je spodbujati k narodni, rasni, verski, spolni, politicni ali drugi nestrpnosti, k nasilju in vojni.
2. Prepovedana je razžalitev, obrekovanje, žaljiva obdolžitev in opravljanje.
3. V odgovorih je potrebno slediti vsebini postavljene teme ali novice.
...
12. Prosimo, da se držite naslova teme.

Pri Mariu hitro najdeš elemente 1. in 2. točke in neupoštevanje 3. in 12. točke pravilnika, ki je že kaki dve leti objavljen v rubriki Pravila...

Sicer tudi jaz nisem za tako restriktivne ukrepe, vendar nekje verjetno je meja, do kam se gre z žaljivkami, obotoževanji, aroganco, poniževanjem, ... Na HRS so zadevo rešili v bistveno krajšem času in brez nove možnosti...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s55m » 04 Avg 2006, 19:04

Na HRS, na BDX, na T93Y in še kje......
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a s56al » 04 Avg 2006, 19:17

Mario je res provokator, da mu ni para. Tudi sam vem za oni primer HRS foruma, s katerega so ga lani enkrat zabrisali zaradi provokacije, kot se je v prejšnji državi lepo reklo "na nacionalnoj osnovi". Mislim pa, da nam ukrep 9A kolegov ne bi smel biti zgled. Mario je kljub vsem svojim dobro znanim lastnostim svojevrstna karikatura, ki jo je škoda ne imeti :). Če se ga prav obravnava, je tudi koristen. Kot so napisali že pred mano, bi bilo morda bolje, da admin "namontira" na forum oni gumbek "ignoriraj sporočila tega udeleženca" in kdor bo želel, sporočil Mr. mag. s preprostim klikom na gumb ne bo več videl. Tudi če se non-stop pritožuje nad "deželo" in ob vsaki priliki privleče na dan Udbo, je na nek način vseeno naš.

LP, Sandi
s56al

Kraj: JN66SI

OdgovorNapisal/-a s57uud » 04 Avg 2006, 19:23

V pogovoru z ostalimi moderatorji so nekateri zahtevali celo trajno izključitev. Osebno sem prepričanja, da je to nepotrebno, ker je S56A lahko forumu tudi koristen, če le hoče. Da njegovo obnašanje in aroganca ni primerno ne na tem, ne na kakem drugem forumu pa drži.

Ko se pogovarjamo o demokratičnih načinih reševanja problemov, kot je ta, moram povedati, da za žalitve njegovega tipa ( recimo mene) v demokratičnih družbah obstajajo sodišča in materialne odškodnine. S tovrstnimi rešitvami HAM problemov se jaz ne strinjam, tako kot se marsikdo od vas ne strinja z 14 dnevnim QRT S56A na lea.

Življenje ni zgolj dobro, tudi slabe strani ima. Demokracija prav tako. In tako Marijo, kot tudi jaz nisva nobena izjema. Dnevi tečejo. Nobena stvar ni večna. In kazni bo konec, konec bo polemike na to temo.

Glede na to da je vsak od moderatorjev zadolžen za svoj delček foruma, vabim S56A, kot dobrega stokovnjaka na področju elektronike k sodelovanju v rubriki samogradnje. Potreboval bi nekoga, ki bi lahko selektiral sodobne elektronske komponente, ki bi bile primerne za uporabo v amaterske namene. Nekaj v tem stilu proizvajalec, komponenta, namen komponente, tehnični podatki, link na internetno stran in nazadnje še strokoven komentar.

Pripombe in predlogi v tej smeri zelo zaželjeni.
Zadnjič spremenil s57uud, dne 05 Avg 2006, 12:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a S59W » 04 Avg 2006, 20:09

Po ta najnovejšem so ga skinuli (ali v kratkem garantirano) še z mesta predsednika SKY CC. Mogoče kmalu še z necenzuriranega SkyCc foruma. Se pravi No More Mario Again On Obosnik - YT6A. Ne bom tu razlagal zakaj. Ampak se meni vseeno ne zdi napačen poba. Če preslišiš ta prvi cinični vložek, še gre. Jaz osebno z njim nimam nikakršnih konfliktov - pa kar komunicirava. Če pa zagrizeš, je pa vse odvisno od spretnosti kako naprej. Eni padejo že po prvem stavku. Adiju kapa dol, zna ga peglat :D Generalno ga nihče več ne bo spremenil. Lahko se Kapo odloči pa ga skine for ever. Ne poznam pa nobenega njegovega prijatelja, ki bi ga bil sposoben spraviti na nivo sprejemljivosti - še posebej pri kritični debati.
GL, Tomaž/S59W
S59W

OdgovorNapisal/-a S52OW » 04 Avg 2006, 20:10

Pa zakaj tako kompliciramo? Zdaj spet nismo zadovoljni z moderatorjem,
ker je izključil našega kolega.
Lahko odpremo mali "referendumski" kotiček ,kjer predlagatelj zastavi vprašanje, mi pa glasujemo.
Moderator potem upošteva večino in to je to.
Tako si bomo sami krojili usodo našega foruma in za nastalo, bomo odgovorni sami.
Dolg boom - srečna postaja!! 73, S52OW de Tilen
Home page: http://tilenpusar.com
Uporabniški avatar
S52OW

Kraj: Golo 670m asl

OdgovorNapisal/-a s56al » 04 Avg 2006, 20:13

S52OW napisal/-a:Lahko odpremo mali "referendumski" kotiček ,kjer predlagatelj zastavi vprašanje, mi pa glasujemo.

Podpiram.
s56al

OdgovorNapisal/-a S59W » 04 Avg 2006, 20:13

Predlagam da ugasnemo Administratorja in spet priklopimo našega Super Maria :lol: :lol: :lol:
GL, Tomaž/S59W
S59W

OdgovorNapisal/-a s57uud » 04 Avg 2006, 20:54

@S52OW: Pridem na obisk k tebi. Povprašam, če lahko pogledam tvojo postajo, kar mi dovoliš. Nato pa ti obrnem vsa stikala v drug položaj, vse gumbe navijem do konca, premestim KV antene na UKV postaje, v predal od mize položim olupljeno banano. Na mizi pa ti pustim znamko, da boš lažje poslal pritožbo, če ti kaj ni všeč.

Kaj boš naredil ti ? Če nisi nor me boš vrgel ven.

E vidiš.. zdaj bom poslal pa nekoga, da ti predlaga referendum !
In to še prej kot si uspel pojesti banano in oblizniti znamko.

Nagradno vprašanje: Kaj boš naredil s tisto banano ?

funny ?
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a S52OW » 04 Avg 2006, 23:21

Ni funny Darko.
Mislim, da si mnogo preveč komfliktna oseba za moderatorja.
Pred dnevi si uspel razjeziti Milana, ki ja pravi ham po duši, potem
zgodba z s56a, s54s in zdaj ne dvomim, da boš imel mnogo za napisat' še meni.
To kar si napisal nima niti najmanjše zveze z mojim predlogom!
Dolg boom - srečna postaja!! 73, S52OW de Tilen
Home page: http://tilenpusar.com
Uporabniški avatar
S52OW

Kraj: Golo 670m asl

OdgovorNapisal/-a s55z » 05 Avg 2006, 05:29

S52OW napisal/-a:Pa zakaj tako kompliciramo? Zdaj spet nismo zadovoljni z moderatorjem,
ker je izključil našega kolega.
Lahko odpremo mali "referendumski" kotiček, kjer predlagatelj zastavi vprašanje, mi pa glasujemo.
Tako si bomo sami krojili usodo našega foruma in za nastalo, bomo odgovorni sami.

Ja, v vseh normalnih demokratičnih družbah se upošteva načelo večine! Torej glasovanje velja, če jih glasuje vsaj 50% in od tega vsaj 1 več kot polovico ZA!

Bo na tem forumu glasovalo vsaj 485 uporabnikov??? Večini se itak "fučka" za Maria in ostale probleme :roll:

Ja, kar nekako dolgčas je brez magistra, čeprav se spomnim nekaterih izredno grobo žaljivih zasebnih sporočil moderatorjem, čisto nič primernih svetovljanstvu, kakršnega hoče kazati...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s56al » 05 Avg 2006, 07:31

Dragan, Tilen, strinjam se, da bi o usodi moralo odločati mnenje večine uporabnikov. Dragan, verjetno bi za sprejem odločitve zadoščalo mnenje zainteresirane večine, torej en glas več od polovice uporabnikov, ki bi svoj glas oddali.
s56al

OdgovorNapisal/-a S57S » 05 Avg 2006, 10:19

73
Zadnjič spremenil S57S, dne 05 Avg 2006, 11:40, skupaj popravljeno 2 krat.
S57S

Kraj: Golisce

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost