Speakers corner

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

OdgovorNapisal/-a s56a » 02 Avg 2006, 04:34

Pa smo pri prestevanju, ki ni prevec popularno v malih narodih!

Jaz bi bil najbolj vesel, ce bi S54S imel trikrat vec postov od mene, S53MV najmanj 10-krat ampak tega zal ni. In potem se pojavi "ssum", ki je problem filtrov v glavah bralcev.

S55Z, lahko preveris kolikokrat sem jaz delal EUHFC in AA s Slivnice. Lansko leto iz Londona skupaj s S55A. To leto pocivam po skoraj 1.800 QSO v IARU HF. Tudi junijski IARU VHF 50 MHz sem delal po dolgem casu. YU6AO z velikim veseljem. Zdaj v Londonu uzivam v bolj spodbudnem intelektualnem okolju...

ZRS trendi clanstva so podobni drugim vecjim radioamaterskim organizacijam. Tolazenje s padcem Soncnega cikla tokrat verjetno ne bo pomagalo. Preprosto ne znamo zainteresirati mlade s to zatohlo "ilegalno" organizacijo, ki sploh ni prisotna v medijih. In S55Z to najbolj ve...
s56a

OdgovorNapisal/-a s56a » 02 Avg 2006, 04:41

S55O: Vedno mi bo ostala tvoja izjava darko, ki si jo slišal od enega ex-hama: Zakaj bi bil ham ? sej se samo kregajo...

Radioamaterstvo naj bi zajemalo tehnicno izobrazevanje in studij propagacij. Ta drugi del lahko vsebuje stevilne lovske zgodbe posebaj na podrocju anten toda prvi je zelo natancen! In "kreganja" se pojavijo v primeru samozadostnih mediokritetov, ki imajo visoko mnenje o svojem znanju. Zal je obseg znanja proporcionalan stevilu prebivalcev. Edino Google pomaga. In obcasno S53MV :P
s56a

OdgovorNapisal/-a s57uud » 02 Avg 2006, 07:36

s56a napisal/-a:S55O: Vedno mi bo ostala tvoja izjava darko, ki si jo slišal od enega ex-hama: Zakaj bi bil ham ? sej se samo kregajo...

Res je, to se mi je zgodilo pred cca dvemi leti in je bilo povod k temu, da se odmaknem od vira kregarije. Odtod moj dvoletni molk na lea.

s56a napisal/-a:Radioamaterstvo naj bi zajemalo tehnicno izobrazevanje in studij propagacij. Ta drugi del lahko vsebuje stevilne lovske zgodbe posebaj na podrocju anten toda prvi je zelo natancen!

Tudi drugi ni nič manj natančen. Vse skupaj so exaktni fizikalni pojavi. Kdor trdi drugače spada med lovce, ki širijo take čudne zgodbe.

s56a napisal/-a:In "kreganja" se pojavijo v primeru samozadostnih mediokritetov, ki imajo visoko mnenje o svojem znanju.

Res je ! A moralo bi pisati "o svojem nepreverjenem znanju". Pred leti se je pri meni oglasil radioamater, češ naj mu naredim tiskanino nekega vmesnika objavljenega v CQ ZRS. Ker sem bil v hudi stiski s časom, sem raje kot zapraviti cel popoldan za risanje tiskanine zavrtel telefon avtorja, češ naj mi tak izdelek odstopi, tiskanino bom pa že izjedkal. Po nekajkratnem pregovarjanju mi je priznal, da stvari ni nikoli realiziral in da je to le idejni projekt. Žel ta projekt ni nikoli deloval, kljub temu, da je omenjeni radioamater nakupil ves material.
Verjetno bo res odveč povedati, da si bil ta avtor ravno ti S56A.

s56a napisal/-a: Zal je obseg znanja proporcionalan stevilu prebivalcev. Edino Google pomaga. In obcasno S53MV :P

Glede znanja in števila prebivalcev, menim da je nepotrebna in zajedljiva pripomba. To da računalničko pismeni ljudje vemo kaj je google, pa še marsikateri drug iskalnik, ni potrebno omenjati. Da so rešitve najdene na spletu mnogokrat hudo dvomljive vrednosti, pa tudi drži.

S53MV je v pogovoru pri meni in meni osebno izjavil, da je ugotovil, da v radioamaterskih krogih pravzaprav nima več kaj početi, zato se je njegovo druženje in tehnična produkcija preselila v okolje in področja, kjer mladi so in z veseljem ustvarjajo.
Dejstvo je opazno že lep čas, njegovo druženje z damami pa nam je bil le izgovor zakaj njegove prisotnosti ni več čutiti. Tudi za njim ni nihče jokal ( pa bi morali )!

s56a napisal/-a:Jaz bi bil najbolj vesel, ce bi S54S imel trikrat vec postov od mene, S53MV najmanj 10-krat ampak tega zal ni. In potem se pojavi "ssum", ki je problem filtrov v glavah bralcev.

Si opazil, da si glave bralcev zapisal v množini ?? Zamisli se !

Sam sem poskušal slediti z poustvarjanjem objavljenih del S53MV-ja. Mislim, da sem v tej smeri naredil največ od vseh. V popolnosti pa nisem uspel, ker se preprosto ni dalo - premalo časa. A zapravil sem vsaj po 4 do 5 ur na dan. Napisano samo dokazuje, da je produktivnost S53MV daleč nad vsem pričakovanim in ne gre, da bi mu očitali premalo postov.
Proporce objav je torej mogoče spremeniti zgolj na tvoji strani. Omenjeno dejstvo nakazuje tudi na vsebinsko kvaliteto tvojih objav.

s56a napisal/-a:ZRS trendi clanstva so podobni drugim vecjim radioamaterskim organizacijam. Tolazenje s padcem Soncnega cikla tokrat verjetno ne bo pomagalo. Preprosto ne znamo zainteresirati mlade s to zatohlo "ilegalno" organizacijo, ki sploh ni prisotna v medijih. In S55Z to najbolj ve...

Nedvomno najbolj tehtna izjava v tvojih zadnjih dveh postih.
A če pogledamo sledeče:
s57uud napisal/-a:°prvi filter je test resnice.
°drugi filter je test dobrega.
°tretji filter je test koristnega.

ugotovimo, da ne zdrži drugega in tretjega dela filtra. Da bi bila dobra, bi morala najti razloge, za koristnost pa nakazati možne rešitve.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a s56a » 02 Avg 2006, 11:44

Darko, ali se spomnes o katerem CQ ZRS vmesniku naj bi se pogovarjala?

Radijske propagacije postanejo eksaktni fizikalni pojavi, ko jih enkrat zastopimo. Vplivov je ogromno, najvec od Sonca. Podobno pri vremenu...

Omemba stevila prebivalcev je predvsem vezana na jezik! Ce se nekdo misli nauciti radioamaterscine iz prirocnika ZRS, potem "Boh pomahaj"! O "ssumu" na internetu okrog tehnike je pisano ze drugje.

Odhod S53MV iz aktivnega radioamaterskega delovanja je v veliko veselje mediokritetov, ki malo pridobijo na velicini! To se lepo videlo leta 2000, ko za Matjaza ni bilo prostora v WRTC filmu. Nekaj podobnega kot pri Srbih, ki niso dali stipendijo Nikoli Tesli. In vse to znotraj samo 60 let ZRS zgodovine!

Tvoja tri filtra so bolj religiozne narave! Jaz nikdar ne pisem neresnice, nimam zlih namer, a na bralcu je, da najde nekaj koristnega v izkusnjah 61-letnega svetovljana. To vcasih zahteve dolocena predznanja ker edino tukaj pisem nekoliko daljse prispevke. Filtrov je itak bilo prevec v polpreteklem casu. Lahko pa ostanejo v glavah ljudi...
s56a

OdgovorNapisal/-a s55z » 02 Avg 2006, 13:45

s57uud napisal/-a:
SRI S57UUD in S56A, verjetno sem vzel premalo grobe primere iz te teme, ki morda ne prikaže dovolj resnosti stanja...

Dragan, ko sem se iz zelo podobnih razlogov kot Miro junija leta 2004 sam umaknil z foruma ni zaradi tega nihče jokal. Prosim, da mi slučajno nebi zdaj delal mere po dolgem in počez, kaj kdo za SLO radioamaterstvo pomeni. Na mikrovalovih bom ostal zapisan v zgodovino s tem ali pa brez tega foruma.

Če sem se odločil, kjub temu, da imam tehnično aktivnost forumsko bolje pokrito, kot jo lahko nudi lea, sodelovati na tem forumu, potem to pomeni, da imam neke ideje kako naj to izgleda.

Če izpostavim svojo pozicijo zato, da definiram kje pravzaprav nekdo drug stoji, potem še ne pomeni, da se mi lahko očita slaboumnost.

Kar se pa foruma tiče - dve leti sem bil tiho in mi ni bilo prav nič hudo. Z molkom lahko nadaljujem in me tudi ne bo bolelo. A imeli bomo maltene privat forum S56A, kjer je vsak post oblajan nekako z viška.

Koda: Izberi vse
#       call               št. Postov.   
1       s56a                   1305     
2       s55z                    702
3       s54s                    697
4       s55m                    507
5       S52OW                   421

s55z lahko se še tako trudiš, a dejstvo je, da na vsak tvoj pameten post na forum priletijo dve bedarije !
To je razlog, stanja kakršno je in to je razlog, da ljudje zapuščajo forum.
Forum je treba voditi in peljati. Onemogočati spam in previdno premikati poste v ustrezne teme. In to na način, da uporabniki tvoje posege praktično ne opazijo. Če je cena tega, pol manj postov, potem nič hudega, saj tako ostane na forumu le to kar ima trajnejšo vrednost.
Na http://www.s5tech.net se z podobnimi problemi ne boš srečal ! In ker me zanima elektronika sem aktiven ( tudi kot moderator ) na http://www.elektronik.si/ , http://www.svet-el.si kjer smo takovrstne probleme že zdavnaj rešili.

p.s.: Ni tega foruma, kjer bi jaz do sedaj bil kakorkoli nezaželjen.
Edit: Moj nick v neamaterskem svetu je VolkD.

Darko, cenim te kot strokovnjaka in nikakor ne delam mere povprek. Navajam pa kot primer enega od ljudi, ki so in še bodo zapustili ta forum, ki je postal že pravo bojišče zaradi neumnosti in netolerance! Sem sodi tudi tvoj nekajletni molk. Drži pa, da si tudi ti zelo hiter z besedami, po drugi strani pa strog in neizprosen in bi morda moral malce premisliti, preden pritisneš "Pošlji"... Sicer si pridobiš preveč sovražnikov...

Nikakor pa ne mislim soditi, koliko v S5 kdo pomeni, kajti kot pravi Prešeren - le čevlje sodi naj kopitar!

Hmm, ostalo v ZS...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s57uud » 02 Avg 2006, 18:03

s56a napisal/-a:Darko, ali se spomnes o katerem CQ ZRS vmesniku naj bi se pogovarjala?

Uff.. jaz vem samo za enega, ti pa mi sedaj razkrivaš, da naj bi bilo tega celo več :lol:
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

OdgovorNapisal/-a s56a » 02 Avg 2006, 19:28

s57uud napisal/-a:
s56a napisal/-a:Darko, ali se spomnes o katerem CQ ZRS vmesniku naj bi se pogovarjala?

Uff.. jaz vem samo za enega, ti pa mi sedaj razkrivaš, da naj bi bilo tega celo več :lol:

Lahko nadaljujes z izdelavo tiskanin po tujih nacrtih in potem jih neargumentirano obtozi, da zadeva ne dela.

Stupidity is cosmic force!
s56a

OdgovorNapisal/-a s57uud » 02 Avg 2006, 20:25

Ničesar nisem naredil. Nobene tiskanine. Ni bilo časa. Če bi pazljivo čital bi to dojel, tako kot so dojeli ostali.

Dejstvo pa ostane, da si mi ti sam po telefonu ( prižgan je bil zvočnik) v prisotnosti s57UYX razkril da načrta za tiskano vezje za omenjeni pretvornik, katerega avtor si bil, nimaš. Dodal si še, da je to le idejni projekt.

Ne razmišljaj o drugih na način kakršen razmišljaš o sebi, pa ti bo takoj jasno kako je s stvarmi.
Ne poskušaj drugega tunkati v zagato zato, da bi sebe reševal.

Preživel sem možgansko kap, star sem 1 leto in en mesec, ter 1 dan. Preživel bom tudi eleganco tvojih podtikanj !
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

OdgovorNapisal/-a s56a » 03 Avg 2006, 10:15

s57uud napisal/-a:Ničesar nisem naredil. Nobene tiskanine. Ni bilo časa. Če bi pazljivo čital bi to dojel, tako kot so dojeli ostali.

Dejstvo pa ostane, da si mi ti sam po telefonu ( prižgan je bil zvočnik) v prisotnosti s57UYX razkril da načrta za tiskano vezje za omenjeni pretvornik, katerega avtor si bil, nimaš. Dodal si še, da je to le idejni projekt.

Ne razmišljaj o drugih na način kakršen razmišljaš o sebi, pa ti bo takoj jasno kako je s stvarmi.
Ne poskušaj drugega tunkati v zagato zato, da bi sebe reševal.

Preživel sem možgansko kap, star sem 1 leto in en mesec, ter 1 dan. Preživel bom tudi eleganco tvojih podtikanj !

Res je ! A moralo bi pisati "o svojem nepreverjenem znanju". Pred leti se je pri meni oglasil radioamater, češ naj mu naredim tiskanino nekega vmesnika objavljenega v CQ ZRS. Ker sem bil v hudi stiski s časom, sem raje kot zapraviti cel popoldan za risanje tiskanine zavrtel telefon avtorja, češ naj mi tak izdelek odstopi, tiskanino bom pa že izjedkal. Po nekajkratnem pregovarjanju mi je priznal, da stvari ni nikoli realiziral in da je to le idejni projekt. Žel ta projekt ni nikoli deloval, kljub temu, da je omenjeni radioamater nakupil ves material.
Verjetno bo res odveč povedati, da si bil ta avtor ravno ti S56A.

Darko, zal mi je zaradi tvojih zdravstvenih tezav. To verjetno povzroca negativno pisanje o meni.

Jaz sem naredil nekaj sto prototipov elektronskih vezji in mogoce ducat tiskanin. Vecinoma gre za unikaten nacin resevanja problema in ne pricakujem ponavljanje tega s strani drugih ljudi. Kemija mi ni vsec sse od casa poskusov razvijanja slik. Slike so prikazane na http://artinian.bit.si Tamo lahko vidite tudi profi izdelke narejene na Institutu Jozef Stefan in nagrajene z nagrado Borisa Kidrica.

Slavc, S57UYX, ali ti lahko kaj pomagam?
s56a

OdgovorNapisal/-a s55m » 03 Avg 2006, 12:44

Slavc S57YX 8)
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a s57uud » 03 Avg 2006, 12:49

s56a napisal/-a:Darko, zal mi je zaradi tvojih zdravstvenih tezav. To verjetno povzroca negativno pisanje o meni.

Moje zdravstvene težave vplivajo na moje fizične sposobnosti gibanja, na koordinacijo rok in tega kar vidim, na relativno hitro utrujenost, na to, da večino teksta tipkam z eno roko, na to, da težko sinhrono krmilim obe roki, sploh če se gre za precizno montažo SMD elementov. Pri slednjem si pomagam z majhno pripravo, ki namesto moje levice drži SMD na mestu. Zelo zamduno, a veselje pri tem ni prav nič manjše.

Nikakor pa zato ker sem preživel možgansko kap nisem bebo, imam mogoče nekaj časa več kot bi ga imel sicer in od tod moja večja aktivnost na forumih.

Bolezen torej nima nobene zveze s tem, kako jaz gledam na svet, niti kako v tem svetu vidim tebe. Zate je mogoče nenavadno le to, da sem človek ( še posebej sedaj po bolezni), ki to mnenje upa in tudi javno pove. Sicer pa moje mnenje o tebi ni tako negativno, kot si mogoče ti predstavljaš, čeprav se naravnost trudiš, da bi nekatere moje vtise o tebi hudo pokvaril.
Ena takih stvari je tudi to, da me v mojem pisanju poskušaš diskreditirat na način, tvoje hudo in vsepovsod opevane udbe. Proglasil bi me rad za, vsled bolezni, mentalno prizadetega človeka.
Vem, da je tvoj diapazon komunikacije mnogo širši od večine obiskovalcev foruma, a da se lahko spustiš tako daleč si nisem niti v sanjah mislil.
Kakorkoli, počutim se užaljenega.

s56a napisal/-a:Slavc, S57UYX, ali ti lahko kaj pomagam?

Po več letih ? Verjetno se tega niti sam ne spominja več.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

OdgovorNapisal/-a s56a » 03 Avg 2006, 16:42

Moj nivo komunikacij se ne spusca na primitivne nivoje na katere si Darko bil upozorjen na zacetku s strani S52OW in S55O. Podal si mi zadostno pojasnilo v zasebni posti. Jaz sicer nisem pricakoval, da bos moj odgovor objavil na forumu. O morebitni UDBA preteklosti najbolj ves sam. Potegovanje zastarelih argumentov ti glih ni na cast!

Jaz sem ti sse vedno hvalezan za pocceni kristal za 14 MHz, ki mi ga je Jan prinesel v novembru. In pizzo mu dolgujem. Zelim ti hitro okrevanje in pot v Holice asap.
s56a

OdgovorNapisal/-a s55m » 03 Avg 2006, 18:02

S55O in S52OW sta se ujela v tvojo zanko Mario.
Žrtev, pa je bil Darko!
Resnično mislim, da bo zaradi tebe Mario umrlo kar nekaj forumov, ki jih dobesedno bombardiraš s posti . (ali pa bodo moderatorji spregledali (trenutno so demokratično-slepi)).
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a S59W » 03 Avg 2006, 18:41

Ne glede na napisano, zakaj pa nebi imeli enega necenzuriranega kotička. Tukaj - kotiček, kjer bi se lahko brez dlake na jeziku napisalo to kar posameznik misli. Nisem pristaš striktnih regulativ, ker to pelje v enoumje. Kaj se bomo na forumu samo še en drugemu smehljali, za hrbtom pa še vse kaj drugega kot fige kazali? Dam prav Marjanu, naj zaživi tale Corner.
GL, Tomaž/S59W
S59W

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a s57uud » 03 Avg 2006, 18:51

s59w, imaš sicer prav, a to še ne pomeni, da lahko vsak žali kogar koli hoče.

Mimogrede, pričakujem opravičilo.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov