s56a napisal/-a:S55O: Vedno mi bo ostala tvoja izjava darko, ki si jo slišal od enega ex-hama: Zakaj bi bil ham ? sej se samo kregajo...
Res je, to se mi je zgodilo pred cca dvemi leti in je bilo povod k temu, da se odmaknem od vira kregarije. Odtod moj dvoletni molk na lea.
s56a napisal/-a:Radioamaterstvo naj bi zajemalo tehnicno izobrazevanje in studij propagacij. Ta drugi del lahko vsebuje stevilne lovske zgodbe posebaj na podrocju anten toda prvi je zelo natancen!
Tudi drugi ni nič manj natančen. Vse skupaj so exaktni fizikalni pojavi. Kdor trdi drugače spada med lovce, ki širijo take čudne zgodbe.
s56a napisal/-a:In "kreganja" se pojavijo v primeru samozadostnih mediokritetov, ki imajo visoko mnenje o svojem znanju.
Res je ! A moralo bi pisati "o svojem nepreverjenem znanju". Pred leti se je pri meni oglasil radioamater, češ naj mu naredim tiskanino nekega vmesnika objavljenega v CQ ZRS. Ker sem bil v hudi stiski s časom, sem raje kot zapraviti cel popoldan za risanje tiskanine zavrtel telefon avtorja, češ naj mi tak izdelek odstopi, tiskanino bom pa že izjedkal. Po nekajkratnem pregovarjanju mi je priznal, da stvari ni nikoli realiziral in da je to le idejni projekt. Žel ta projekt ni nikoli deloval, kljub temu, da je omenjeni radioamater nakupil ves material.
Verjetno bo res odveč povedati, da si bil ta avtor ravno ti S56A.
s56a napisal/-a: Zal je obseg znanja proporcionalan stevilu prebivalcev. Edino Google pomaga. In obcasno S53MV
Glede znanja in števila prebivalcev, menim da je nepotrebna in zajedljiva pripomba. To da računalničko pismeni ljudje vemo kaj je google, pa še marsikateri drug iskalnik, ni potrebno omenjati. Da so rešitve najdene na spletu mnogokrat hudo dvomljive vrednosti, pa tudi drži.
S53MV je v pogovoru pri meni in meni osebno izjavil, da je ugotovil, da v radioamaterskih krogih pravzaprav nima več kaj početi, zato se je njegovo druženje in tehnična produkcija preselila v okolje in področja, kjer mladi so in z veseljem ustvarjajo.
Dejstvo je opazno že lep čas, njegovo druženje z damami pa nam je bil le izgovor zakaj njegove prisotnosti ni več čutiti. Tudi za njim ni nihče jokal ( pa bi morali )!
s56a napisal/-a:Jaz bi bil najbolj vesel, ce bi S54S imel trikrat vec postov od mene, S53MV najmanj 10-krat ampak tega zal ni. In potem se pojavi "ssum", ki je problem filtrov v glavah bralcev.
Si opazil, da si glave bralcev zapisal v množini ?? Zamisli se !
Sam sem poskušal slediti z poustvarjanjem objavljenih del S53MV-ja. Mislim, da sem v tej smeri naredil največ od vseh. V popolnosti pa nisem uspel, ker se preprosto ni dalo - premalo časa. A zapravil sem vsaj po 4 do 5 ur na dan. Napisano samo dokazuje, da je produktivnost S53MV daleč nad vsem pričakovanim in ne gre, da bi mu očitali premalo postov.
Proporce objav je torej mogoče spremeniti zgolj na tvoji strani. Omenjeno dejstvo nakazuje tudi na vsebinsko kvaliteto tvojih objav.
s56a napisal/-a:ZRS trendi clanstva so podobni drugim vecjim radioamaterskim organizacijam. Tolazenje s padcem Soncnega cikla tokrat verjetno ne bo pomagalo. Preprosto ne znamo zainteresirati mlade s to zatohlo "ilegalno" organizacijo, ki sploh ni prisotna v medijih. In S55Z to najbolj ve...
Nedvomno najbolj tehtna izjava v tvojih zadnjih dveh postih.
A če pogledamo sledeče:
s57uud napisal/-a:°prvi filter je test resnice.
°drugi filter je test dobrega.
°tretji filter je test koristnega.
ugotovimo, da ne zdrži drugega in tretjega dela filtra. Da bi bila dobra, bi morala najti razloge, za koristnost pa nakazati možne rešitve.