Članarina

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

Članarina

OdgovorNapisal/-a s56a » 09 Mar 2010, 16:42

Slika

Bruno, spet sem urinil fotko lepe in pametne YL! Tanja, Z3xx, svetska YL QRQ sampion, diplomirala elektroniku v 4 leta s povprecjem 9.9, dela doktorat na IJS, ampak nobene radioamaterske CW zveze sse ni naredila. Princ na sliki in jaz delava na otpravi te napake!
s56a

Re: Članarina

OdgovorNapisal/-a S54Q » 09 Mar 2010, 16:51

Bruno, spet sem urinil fotko lepe in pametne YL! Tanja, Z3xx, svetska YL QRQ sampion, diplomirala elektroniku v 4 leta s povprecjem 9.9, dela doktorat na IJS, ampak nobene radioamaterske CW zveze sse ni naredila. Princ na sliki in jaz delava na otpravi te napake!

In kaj ima Tanja opraviti z članarino? Bo morda namesto mene plačala?

lp Boris
S54Q

OdgovorNapisal/-a s55m » 09 Mar 2010, 17:28

Mario, daj mi prosim povej, zakaj to počneš?
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a S56UBS » 09 Mar 2010, 19:58

Morda je potrebno nadoknaditi leta zamujena... :(

73, Miran
S56UBS

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a s56a » 09 Mar 2010, 20:37

s55m napisal/-a:Mario, daj mi prosim povej, zakaj to počneš?

V tej dezeli imamo ze 20 let demokraticno tranzicijo ampak ZRS skoraj nic nismo spremenili. Z nekaj primerov poskusam prikazati kako smo delovali otklonilno do potencijalno koristnih clanov. Prvo so to bili drzavni sovrazniki kot si to ti opisal v svoji hamradio biografiji, potem CB-jasi, pred kratkim elektroniki kot je to predstavil S57UUD. Zdi se, da pametnih ljudi sploh ne rabimo v nasem konjicku ampak pridne ucence/vernike, ki se strogo drzijo naslova in teme. Vse to je ze bilo vidjeno v casu kratkega S51BR predsednikovanja in me skrbi, da se spet ne ponovi. Ti si malo sirso razlago ze slisal na AJK sestanku. Tudi ZRD RM mnenje, da nas dogajanja v tujini ne zanimajo.

ARRL clanarino bom placal do 1. 5. ker sem CD za leto 2009 pravocasno dobil :P

P.S. S54Q, kaj pa hoja v hribe ima opraviti z radioamaterstvom?
s56a

OdgovorNapisal/-a S51CP » 09 Mar 2010, 22:12

Kaj vse najdeš na tem forumu! No ja, mi vsaj ni treba več kupovati "Slovenskih Novic" ;)

Stojc
S51CP

Kraj: JN65WS

OdgovorNapisal/-a S54Q » 10 Mar 2010, 07:15

P.S. S54Q, kaj pa hoja v hribe ima opraviti z radioamaterstvom?

Greš z mano? Ti po poti vse razložim...

lp Boris
S54Q

OdgovorNapisal/-a s52ab » 10 Mar 2010, 08:59

s56a napisal/-a:
s55m napisal/-a:Mario, daj mi prosim povej, zakaj to počneš?

V tej dezeli imamo ze 20 let demokraticno tranzicijo...

... :D ...demokracija, demokracija in spet, demokracija...ma ! Marijo, v YU1 so mi dopovedovali, da je demokracija za svetnike... etc... :wink:

...pa brez zamere !
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.
Uporabniški avatar
s52ab

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a s56a » 10 Mar 2010, 09:42

Boris, bil sem na kar nekaj DX-ped pa tudi s Triglava delal KV in UKV. Zal pa nisem preprican v veliko korist SOTA in IOTA radioamaterske zbirateljske dejavnosti.

Joze, pred kratkim sem slisal, da so politiki davek na demokracijo! Jaz je obravnavam predvsem kot podaljsanje cloveskih pravic posameznika. Predlog ZRD je bil pravo nasprotje.

Upajmo, da je S52OT dozivel tranzicijo in da bomo koncno dobili Zvezo Radioamaterjev!
s56a

OdgovorNapisal/-a s52ab » 10 Mar 2010, 11:47

s56a napisal/-a:
Joze, pred kratkim sem slisal, da so politiki davek na demokracijo! Jaz je obravnavam predvsem kot podaljsanje cloveskih pravic posameznika. Predlog ZRD je bil pravo nasprotje.

...v redu, v redu Mario, demokracija je za svetnike.
Glede osnutka ZRDeja je moje stališče znano in obrazloženo(!), v cca 26 komentarjih in to ne tistih ala: "moralo bi nas biti strah". ZRDej, tak kot je bil, je zgodovina in osebno sem zadovoljen, da je uspelo. Nikoli nisem bil v skrbeh, da bi ZRDej, tak kot je bil, uspelo nekomu izvajati. In to sem tudi napisal in obrazložil, zakaj to ne bi bilo možno.

Sicer pa smo "zglajzali" s teme o članarini. Smetnjak je prazen...

...pa brez zamere :wink:
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.
Uporabniški avatar
s52ab

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a s55z » 10 Mar 2010, 11:54

Po S52OT teoriji bi ZRS ostala brez klubov, oziroma bi postali nekakšni neobvezni priveski... Centralni radioklub... ja, edino, če lahko uvedemo obvezno elektronsko glasovanje... sicer si ne predstavljam izvajanja demokracije (kino dvorane bi bile premale za skupščino vseh članov)... V primeru direktnega članstva zahtevam tudi direktno glasovanje vsakega posameznika - ne preko zastopnikov... to imam že sedaj. To pa prinese precej tehničnih težav... obvezno elektronsko potrdilo za identifikacijo, aplikacija za glasovanje, ... obenem pa tudi precej novih možnosti, ki jih prinesejo sodobne tehnologije...

Pa da ne bo pomote... pred leti sem bil tudi sam pristaš direktnega članstva v ZRS... dokler nisem naletel na sebi ustrezen klub (pravzaprav, celo štiri, hi). Kombinacija direktnega in posrednega članstva bi bila nekakšna rešitev...

No. Morda res ni povezano direktno s temo, vsaj posredno pa je... v vsakem primeru bo treba plačat... :D

Mario, ti pa že nehaj otepati z ZRD, ki že od sestanka v AJK ni aktualna tema (razen za nekatere paranoike)... Razmišljaj raje o konkretnih predlogih za vnaprej, saj se je novi UO obvezal, da bo povabil vse zainteresirane v javno sestavljeno statutarno pravno delovno skupino... tudi nečlane ZRS....

To bi bil tudi čas, da novi UO ZRS sam odpre rubriko na temo Smernice in predlogi za pripravo novega statuta ZRS ter druge zakonodaje!
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s55m » 10 Mar 2010, 14:19

Dragan, to bo lahko naredila skupina pod vodstvom S52OT.
s55m

OdgovorNapisal/-a S54Q » 10 Mar 2010, 14:26

Akcije za naprej že potekajo, je pa malo nehigienično od človeka, ki je pred kratkim imel enako moč kot trenutni UO nekaj zahtevati, da se naredi, dokler se ne ugotovi dejansko finančno stanje ZRS. Rešujejo pogodbe, katerih roki so bili vsi zamujeni in razna poročila, ki bi že zdavnaj morala biti oddana ter druge lepote, ki se dobijo v knjigah in zapiskih ZRS.

lp Boris
S54Q

DEMOS

OdgovorNapisal/-a s56a » 10 Mar 2010, 15:42

Dragane, mene cudi, da nobenega ne moti sedanja organizacija ZRS z manager, poverjenik in liason funkcijami! Regionalno sta zastopljeni najvec Primorska in Stajerska. Demokracija je vedno subsidijarna in ljudstvo zastopajo izbrani predstavniki. Volitve so lahko regijske ampak kandidati naj bi imeli vsaj malo radioamaterske predstavitve kljub temu, da se v dezeli "vsi poznamo". In cez tri generacije lahko pricakujemo spremembe. Samo zaceti treba! Lahko vec stvari uzporedno ker ni treba par mesecev cakati, da se razcistijo finance za nazaj. Seveda z obljubljeno transparentnostjo.
s56a

OdgovorNapisal/-a s55m » 10 Mar 2010, 17:13

Mario, žal ti moram "s solzo v očeh in grenkobo v grlu" povedati, da nimaš pojma o finančnem stanju v ZRS, o količini prostovoljnega dela in s tem prostovoljnih ur, ki jih moramo opraviti, da spravimo ZRS vsaj na kolena. Da, na kolena! Kajti sedaj trenutno leži.
Verjamem, da imaš veliko idej in želja, a tvoje bodo prišle na vrsto šele takrat, ko uresničimo tiste skupne, ki jih že imamo.

Sem ti pa že zadnjič predlagal, da nam lahko pomagaš (a si napisal, da v pokoju nimaš časa-po kakšni logiki, ga imamo potem mi?).
Na ZRS je potrebno pregledati in urediti kakih 100 kg papirologije, vse to spraviti v elektronsko obliko, potrebno je pridobiti dodatna sredstva, da omogočimo nemoteno izvajanje vsaj obstoječih dejavnosti, pa še kaj bi se našlo. To je posel, ki ima z uživanjem v tem hobiju ravno toliko skupnega kot ima krava s sedlom.
Kaj od tega lahko narediš ti?
A nam lahko kje pomagaš?
A lahko kakšnih 20 delovnih ur mesečno prispevaš tudi ti (fizičnih, ker so te sedaj potrebne)?
A si lahko demokratično subsidiaren kakšen dan komu od nas ?
Samo ne transparentno v danem pomenu besede.
s55m

Naslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov