HAM-i iz okolice Ljubljane

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

HAM-i iz okolice Ljubljane

OdgovorNapisal/-a Rok.Terziev » 14 Jan 2010, 11:19

Pozdravljeni,

aktiven sem samo na CB-ju, ampak me je začelo zanimati tudi radioamaterstvo, vendar nebi šel delati izpita s popolnoma nič predznanja. Zanima me, če je kakšen HAM iz okolice Ljubljane, ki bi mi bil pripravljen malo pokazati in razložiti zadevo. Na e-mail sem prejel prijazen napotek, da pri nas obstaja Radio klub Litija in vem, da imajo svojo postojanko na Golišah. Je morda kdo iz tega kluba tudi na tem forumu prisoten, da mi pove, če lahko kdaj pridem gor pogledati, ko boste in kdaj ste običajno gor?

P.S. če je kdo iz okolice Ljubljane in lahko s postajo oddaja tudi na 27Mhz pa bi tudi prosil, da se javi, ker bi rad preveril koliko mi trenutna antena "nese" :)

P.S.S. kaj pomeni izrazi DX, DX-anje? :)

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem!

Lep dan še naprej...
Rok.Terziev

Re: HAM-i iz okolice Litije

OdgovorNapisal/-a anton.galun » 14 Jan 2010, 12:06

Zdravo Rok,

DX pomeni dolgo zvezo, na UKVju nad 300 km, na KVju nad 3000 km. DXanje = vzpostavljanje dolgih zvez.

Lp,

Tono
Uporabniški avatar
anton.galun

Re: HAM-i iz okolice Litije

OdgovorNapisal/-a s55o » 14 Jan 2010, 13:40

Čao Rok!

Priporočam pregled gradiva na tejle strani, ki so jo fantje s59dxx odlično naredili. Pod prosojnicami imaš pdf s celotnimi osnovami tega, kar je potrebno znati za radioamaterja.

http://s59dxx.uni-mb.si/dn/tecaji/2009.03.18/

lp
Boštjan
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76hc

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost