Zivjo,
imam postajo Yaesu VX-7R, ki bi jo zaradi narave svojega dela rad uporabljal tudi za komunikacijo s PMR446 postajami. Pocasi imam ze dovolj raznih plasticnih pmr446 igrack, ki jih dobim v uporabo na terenu in bi si rad uredil svojo resitev, ne bi pa rad po nepotrebnem zapravljal stotine evrov za to. Na novejso VX-8R, ki ima 6.25 KHz step pa ne bi sel, ker imam ze en kup dodatne opreme za VX-7R ki pa na osemko "ne pase", ceprav je APRS zanimiv ampak kolikor sem prebral (naj me kdo popravi ce ni res) deluje zgolj z yaesujevim GPS sprejemnikom in ne tudi s kaksnim bluetooth garminom ali cem podobnim/cenejsim. Sploh pa bi od bluetooth postaje pricakoval kaj vec povezljivosti kot samo prenos zvoka - programiranje memorij naprimer.
Ker postaja VX-7R nima 6.25KHz koraka ampak zgolj 5, 10, 12.5, 25 in vec, me zanima, ce je komu ze uspelo zadevo sprogramirati s kaksnim zunanjim softwareom in shraniti tistih nekaj kanalov v memorijo. Pogledal sem si free varianto VX7commanderja, vendar je tam najmanjsi korak 1KHz pa se za tega ne vem, ce postaja memorijo sprejme ali ne, ter ce jo "uposteva" pri oddaji ali zgolj preklopi na 5KHz priblizek - nimam kabla za upload tako da tega nisem testiral. Zanima me tudi kako tale offset 0,25 KHz "prebavijo" druge postaje PMR446. S priblizkom 1,25KHz sem opazil, da vecinoma niso prevec zadovoljne. Ima kdo kaksne izkusnje na tem podrocju? Se da mogoce z originalnim yaesu softareom ADMS-1G sprogramirati tocno frekvenco?
Sprasujem zato, ker vmesnika za programiranje postaje nimam, kupovati ali lotati svojega pa se ne bi spravljal brez vednosti, da bo zadeva delovala. Googla sem ze posteno matral ampak nisem dobil nic otipljivega. Antenco za podrocje 446MHz si ze naredim sam, oddajna moc 50mW (minimum na VX-7R) pa je vec kot dovolj za moje potrebe, preden me napadejo zakonodajno osvesceni - 0.5W je maksimalna predpisana erp moc, ja vem.
Hvala za pomoc.
S.