S50LEA
http://forum.hamradio.si/

DXCC !
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=29&t=5718
Stran 1 od 2

Avtor:  9A8A [ 06 Nov 2007, 11:10 ]
Naslov prispevka:  DXCC !

Pozdrav !

Obavjestavam Vas da sam od nedavno od ARRL-a imenovan za DXCC CHECK POINT-a za ovaj dio svijeta. Cjenik je isti kao i u USA ( vidi http://www.arrl.org/awards/dxcc/ )...
Zainteresirani za DXCC program mozete se javiti na moj MAIL (9a8a@mail.inet.hr) ili na adresu koje je OK na www.qrz.com.

73's Mark, 9A8A

Avtor:  S57S [ 07 Nov 2007, 12:58 ]
Naslov prispevka: 

Mark 73!

Mislim, da je tudi v S5 nekaj takšnih ''čekpojntov'', ampak vseeno hvala za objavo. Ker pa si že tu, dovoli da te nekaj vprašam. Če ne veš te prosim, da se pozanimaš pri ''delodajalcih''.

Pravkar pripravljam veliko količino QSL kartic za QSL biro. Ker jih je res veliko sem prišel do dileme, ali naj vse podpišem ali je dovolj samo nalepka. Torej:

Ali veš za kakšno omejitev priznanja QSL kartice, ki je brez podpisa ali pečata (štampiljke Verified by XZY). Roko na srce, takšnih dobimo veliko. Nikakor se ne morem znebiti občutka, da je to le ''anekdota'', ki smo jo nekje slišali, češ, da moramo obvezno podpisati QSL karice ali jih ''poštempljati''.

Kako je s tem? Hvala za odgovor,

Aleksander, S57S

Avtor:  S51U [ 07 Nov 2007, 22:50 ]
Naslov prispevka: 

S57S napisal/-a:
Mark 73!

Mislim, da je tudi v S5 nekaj takšnih ''čekpojntov''.

Aleksander, S57S


Jaz pa mislim, da za DXCC ni nobenega :oops:
Če pa ve kdo za koga, bi prosil da napiše, druča bom nesel kartice Marku v potrditev.

Avtor:  s53mj [ 08 Nov 2007, 06:45 ]
Naslov prispevka:  "čekpointi"

Pozdrav!

Ne glede na že rečeno na tem forumu o smislu pošiljanja qsl kartic na ARRL, lahko iz lastnih izkušenj povem, da je še najboljša varianta. Pošiljal sem kartice v "čekiranje" od DL, OE do 9A pa sem ugotovil, da je s temi "čekerji" vedno kaj narobe. Eni zahtevajo posebne formularje, drugi ne pregledujejo kartic starejših od deset let, potem 160m samo CW, drugi spet samo do omejenega števila zon itd. Vedno sem imel dvakrat delo in ptt stroške. 73!

Avtor:  9A8A [ 09 Nov 2007, 06:57 ]
Naslov prispevka: 

Pozdrav svima !

Nisam par dana bio QRV pa sam tek sad dosao do PC-a...
U pravilima koja sam ja dobio nema nista o potpisu na naljepnici, znaci da i netreba..??
Spisak ovlastenih DXCC Chekera imate na :

http://www.arrl.org/awards/dxcc/checkers.html

Sve oko pisanja obrazaca i sortiranja karti se nalazi na :

http://www.arrl.org/awards/dxcc/rules.html#si

Za S53MJ:
Najbolji nacin je da se vidimo u zivo i da ti pregledam QSL karte, znaci da se nadjemo na nekoj podjeli nagrada od nekog kontesta, na HAM FEST-u, ili ako imas nekog prijatelja koji dolazi u Varazdin pa posaljes karte po njemu ili tako nesto. Svako slanje QSL karti postom je spojeno sa troskovima i nikada nisi 100% siguran da ce stici tamo kamo si ih poslao ..itd.. U svakom slucaju ti ces odabrati sebi najpovoljni nacin, a nitko nije obavezan karte slati meni...
Obrasce nisam propisao ja nego ARRL, isto tako nacin kako ce se veze upisivati u njih odredjuje ARRL..ja sam tu samo da usporedim da li je to sve uradjeno po njihovim zeljama i da li zbilja imas QSL karte koje si napisao u obrazac...
Karte za 160m i starije od 10 godina nemogu pregledavati kao ni vecina DXCC Checkera. ARRL je to ostavio za sebe i ja tu nemogu nista.
Moj se rad ne placa od ARRL-a, ja to radim ZABADAVA, a ja sam sebi nemogu pregladati svoje karte za DXCC nego ih moram slati u ARRL ili traziti drugog DXCC Checkera...

73's Mark, 9A8A

Avtor:  S57XX [ 09 Nov 2007, 19:44 ]
Naslov prispevka:  Re: "čekpointi"

s53mj napisal/-a:
Pozdrav!

Ne glede na že rečeno na tem forumu o smislu pošiljanja qsl kartic na ARRL, lahko iz lastnih izkušenj povem, da je še najboljša varianta. Pošiljal sem kartice v "čekiranje" od DL, OE do 9A pa sem ugotovil, da je s temi "čekerji" vedno kaj narobe. Eni zahtevajo posebne formularje, drugi ne pregledujejo kartic starejših od deset let, potem 160m samo CW, drugi spet samo do omejenega števila zon itd. Vedno sem imel dvakrat delo in ptt stroške. 73!


Janez,

natančno si preberi pravila za pregledovanje kart za DXCC in WAZ zahtevke, pa ne boš imel nepotrebnih stroškov. Vse lepo piše - le prebrati je potrebno.

Da imamo WAZ pregledovalca pri nas (S58MU) in DXCC pregledovalca v bližini (9A8A) je zagotovo plus. Imaš pa še eno možnost. Naloži zveze na LoTW in v končni fazi ti je potrebno pregledati le tisto, kar nimaš potrjeno tam (tako sem se jaz lotil zadeve). Če nič drugega, privarčuješ pri pošiljanju in povratku kartic, pa še strah te ni, da karte kam odlutajo ...

Avtor:  s51sk [ 28 Dec 2007, 00:25 ]
Naslov prispevka: 

V zadnjem CQ-ju je objavljena novica o RIS 2008. Omenjena je tudi organizirana kontrola QSL za DXCC diplomo. Je komu znano kaj več?

Avtor:  s53mj [ 28 Dec 2007, 07:16 ]
Naslov prispevka: 

Miro!

Glede pregledovanja QSL kartic za DXCC na RIS 2008, mi ni nič bolj znano kot tebi. To sem tudi jaz prebral v CQ ZRS in tukaj na forumu, da bo tam kartice pregledoval 9A8A.
Sam nimam teh izkušenj pregledovanja kartic jih pa imajo nekateri naši hami, ki se bodo gotovo oglasili in kaj povedali o tem.
Svetujem ti, da zbereš svoje kartice po državah in jih vpišeš v obrazec, ki ga predpisuje ARRl. Link je : DXCC Application & Record Sheet. Klikni nanj in skopiraj zahtevek s pripadajočimi listi za vpis zvez. Paket QSLk in izpolnjen zahtevek nesi v pregled na RIS. Če ti ni kaj jasno pošlji meni e-mail in ti bom poskušal pojasniti podrobnosti.

Lepo se imej in Srečno v Novem letu.

Avtor:  s51sk [ 28 Dec 2007, 08:45 ]
Naslov prispevka: 

Najlepša hvala Janez. Za tole diplomo se že kar nekaj časa (beri kar mnogo let) spravljam zraven, pa nikoli ne dovolj. :oops: Sedaj pa je nekako prilika, saj se bom RIS-a zagotovo udeležil.

Avtor:  s53mj [ 28 Dec 2007, 09:14 ]
Naslov prispevka: 

Miro!

Želim ti, da osvojiš DXCC diplomo. Enako ti želim še veliko uspehov v našem hobiju. Srečno Novo leto in lepo se imej.

Avtor:  s51sk [ 28 Dec 2007, 12:35 ]
Naslov prispevka: 

Hvala Janez.

Pa saj diploma ni tisto, kar bi potreboval, da bi jo kazal. Zame so "diploma" še vedno potrjene kartice, lepo zložene v albumu po DXCC listi, katerega je lepo pogledati. DXCC diploma (kakor tudi ostale) pa je nekakšno "uradno" potrdilo.

Srečno tudi tebi in ostalim radioamaterjem, pa veliko prijetnih zvez in novih držav za tiste, ki jih še zbirate.

Avtor:  s53mj [ 28 Jan 2008, 16:31 ]
Naslov prispevka:  RIS 2008

Lep pozdrav!

Ris 2008 je mimo, pa me zanima kako je šlo s "čekiranjem" QSL kartic.
Že zadnjič sem povprašal po tovrstnih iskušnjah S5 HAMOV, pa ni bilo nobenega odgovora.

73!

Avtor:  s51sk [ 28 Jan 2008, 18:12 ]
Naslov prispevka: 

Sam jih sicer nisem imel sabo, (se mi ni dalo kompletirat), Mark pa je obljubil, da se bo še kaj oglasil ob kakšni priliki v S5, da sčekira še kaj kartic. Je imel pa kar dela.

Avtor:  s53mj [ 28 Jan 2008, 18:39 ]
Naslov prispevka: 

Lep pozdrav Miro!

Ja, pravijo, da se brez muje še čevelj ne obuje. Boš pač ob drugi priložnosti nadoknadil zamujeno.
Če praviš, da je imel kar precej dela, potem se bo še kdo oglasil in kaj povedal o tem.

73!

Avtor:  s53mj [ 06 Feb 2008, 18:42 ]
Naslov prispevka:  RIS 2008

Vsem še en pozdrav!

Teden je mimo, pa se ni nihče oglasil kako so bili uspešni pri pregledu QSL kartic. To bi zanimalo tiste, ki niso bili prisotni in vsaka pozitivna izkušnja je dobrodošla.
Sicer pa bi kaj več lahko povedal kar Mark 9A8A, saj je on odprl to temo na forumu.

http://freeweb.siol.net/s53mj/

Stran 1 od 2 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/