S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Nova pravila za S5DXCC Listo.
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=29&t=18473
Stran 1 od 1

Avtor:  s53mj [ 19 Okt 2016, 06:53 ]
Naslov prispevka:  Nova pravila za S5DXCC Listo.

S5DXCC lista.

Letos je že več kot deset let, kar obstaja seznam slovenskih radioamaterjev, imetnikov plaket in diplom DXCC. Ta se je sčasoma razširil tudi na področje izven kratkega vala in izven območja DXCC, čeprav tega v nisem načrtoval. Tudi nisem strogo razčlenil, kaj je diploma, čeprav naj bi bilo to samoumevno, zato poudarjam, da je diploma ali plaketa predmet, ki ima praviloma svoje mesto v okvirju in je obešena na zidu. Tako nobena druga izbira ne pride v poštev za vpis med imetnike te prestižne trofeje v radioamaterstvu, ne le v Sloveniji, ampak tudi v svetu. Lahko je lesena, kovinska, papirnata ali plastična, tudi v elektronski obliki, ki jo natisnete in vstavite v okvir. Nič od tega ni nemogoče, da je ne bi poslali po elektronski pošti kot dokaz, da ste lastnik.

Nekatere opcije sem opustil in se osredotočil le na dxcc, oziroma glede na razčlenitev znaka samega, ki ga razstavimo na državo / prefix, mode / cw, ssb, digital / zono, band in kontinent. Torej je S5DXCC lista kombinacija navedene razčlenitve in z izjemo, ki je v listi označena z zvezdico, 50 MHz. Ostanejo le še kombinacije več obsegov, zon, prefiksov in mixov.

Preden mi pošljete karkoli, si oglejte tabelo in le, če je ime vaše diplome ali plakete na tem seznamu mi sporočite podatke, da jo vpišem. Za vpis ni treba biti član ZRS, dobrodošel je vsak, ki je osvojil kadar koli v svojem radioamaterskem delovanju eno od navedenih diplom ali plaket.

Listo sem sestavil sam, Zveza Radioamaterjev Slovenije nima nič pri tem, razen, da mi jo včasih objavi v CQ ZRS. To je vse zaenkrat.

Lep pozdrav, Janez, S53MJ.

http://freeweb.siol.net/s53mj/

Avtor:  s53mj [ 17 Okt 2017, 08:00 ]
Naslov prispevka:  Re: Nova pravila za S5DXCC Listo.

S5DXCC diplome.

Samo spomnim tiste, ki ste morda pozabili prijaviti kakšno od radioamaterskih diplom, če ste jo prejeli po datumu zadnje osvežitve S5DXCC liste, to je 25, 07, 2017, da to storite kmalu, ker bom listo poslal v objavo CQ ZRS.

Lep pozdrav, Janez S53MJ.

http://freeweb.siol.net/s53mj/

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/