S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Pisanje na forumu in mi
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=24&t=4887
Stran 1 od 1

Avtor:  s55o [ 18 Feb 2007, 01:56 ]
Naslov prispevka:  Pisanje na forumu in mi

Pozdrav!

Lepo vedenje in bonton sta potrebna na frekvencah. Potrebna sta v vsakdanjem življenju: na delu, med prijatelji, v službi in tako tudi pri hobijih.

Vsaka izmed zgoraj naštetih organiziranih družbenih skupin ohranja ravnovesje dovoljenega in kaj naj ne bi bilo dovoljeno. Nekateri z aktivnim udejstvovanjem (policija na državnem nivoju, sodstvo in drugo), nekateri z medsebojno kritiko in nedruženjem (prijateljska družba), v službah se moramo ravnati po pravilnikih o oblačenju, hišnih redih družb, pravilih vedenja do strank itd itd..

Osnovne meje bontona je potrebno spoštovati (in mnogo več kot to bi rekli nekateri pravi hami) tudi med radioamaterji. Med drugimi piše v hamspiritu (zlorabljenem in raztegnjenem že na skoraj vse mogoče načine), naj bi ham bil prijazen in olikan. To pa ne vključuje grdih besed in žaljivk. Naj bo to kjerkoli in kadarkoli.

Praksa elektronskih medijev prikazuje, da nekatera pravila, ki v odnosih na štiri oči veljajo in se jih ljudje držijo, hitro degenerirajo, ko ni več osebnega stika in oseba sedi za tipkovnico. Brez dobrega aktivnega moderatorskega teama ni dobrega foruma. Nekateri člani bodo vedno bolj izstopali, nekateri manj, a zadovoljstvo večine predstavlja raven, ki bo ustrezala nivoju kulture, kot jo uporabnik pričakuje od kroga ljudi, s katerimi se druži.

Sedaj je potrebno postaviti vprašanje: Kakšen nivo kulture pričakujete od radioamaterjev?

Odgovor naj vsak poišče v sebi...

Nekateri so bolj strpni, nekateri manj, meje morale in nespodobnega so različne, a pravila so napisana in vsak se je z njimi seznanil, ko je pristal na sodelovanje. Kršitev pravil pa mora predstavljati sankcijo, ne glede na to, kdo ta oseba je ali je navaden operator, član moderatorjev, ali predsednik ZRS. Neenako obravnavanje predstavlja diskriminacijo, kar pomeni, da imajo nekateri prednosti pred drugimi. Tega pa nočemo in poskušali bomo forum voditi naprej v začrtani smeri.

Vsi delamo napake, saj smo ljudje. Vsak ima veliko problemov, včasih se prenesejo na druga področja življenja in se nato prikažejo v obliki kakšnega eskcesnega izpada tudi na forumu. Nič hudega, zadeva se zbriše, popravi in življenje gre dalje... Mnogo besed je po nekaj dneh že pozabljenih in vse je po starem.

Upam, da moje besede ne bodo naletele na gluha ušesa.

Lep pozdrav

Boštjan S55O

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/