S50LEA
http://forum.hamradio.si/

ZRS Septembersko & IARU R1 VHF tekmovanje
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=23&t=19351
Stran 1 od 1

Avtor:  s53v [ 01 Sep 2017, 17:28 ]
Naslov prispevka:  ZRS Septembersko & IARU R1 VHF tekmovanje

Hojla.

Ta vikend je na sporedu vrhunec 2m tekmovanj ZRS & IARU R1 VHF tekmovanje. Več na SLOVHF :
http://slovhf.net/forum/september-vhf-c ... anje/#p699

lp /73 S53V

Avtor:  s54mtb [ 02 Sep 2017, 22:10 ]
Naslov prispevka:  Re: ZRS Septembersko & IARU R1 VHF tekmovanje

Tudi FD je bil. Naš skromni prispevek...

S54MTB napisal/-a:
Že v petek je padla ideja, da bi "se šli" Field Day. Danes (sobota) smo vprašujoče gledali pod nebo, ki je zalivalo Idrijo celo noč in dopoldne. Po kosilu je padla dokončna odločitev, da gremo vsaj poskusit. Spakirali smo agregat (s praznim akumulatorjem), napumpali gume, se ustavili na pumpi po 5 litrov bencina za agregat in se odpravili iz Idrije proti Vojskem. Na prevalu tik nad Čekovnikom je že preizkušen prostor tik ob cesti, ki je odprt na vse strani. Tam smo postavili ribiško palico in multiband dipol. Maj je v bližnjem gozdu poiskal palico in namestil še jagico na streho kombija. Razpeljali smo kablovje in v dobre pol ure je bilo vse nared za pričetek dela. Ker smo pričakovali poslabšanje vremena, kar bi pomenilo pospravljanje agregata (in konec dela), saj nismo imeli dore strehe zanj, smo se odločili, da bo delala le S52INA, S58MAJ je bil "zapisničar", jaz sem pa skrbel za tehnično in moralno podporo (slednje sploh ni bilo potrebno). Bilo je zabavno, tako da so se razni OM verjetno kar spraševali, kaj se dogaja, saj je marsikateri "CQ Contest FD S52INA" oddal z dodatkom smeha. V glavnem, uživali smo kar najbolj, kar je bistvo take akcije. Nabralo se je nekaj zvez, od tega najdaljša na KV do Japonske (na srečo so imeli JA Big Guni osmerjene antene proti EU, saj je potekal tudi tam en KV contest).

Ko smo "prečesali" 40m in 20m, smo se odpravili še na 2m. Žal smo bili "prekratki" za en adapter iz N na PL, tako da je bila edina opcija delo z FT817, ki ima VHF tudi na PL konektorju. Kljub temu smo s 5W QRP naredili 13 zvez (S5, I, 9A, HG in OL).

Malo po 19h se je pričelo bliskati, potem se je pa še razbesnela nevihta. Tik pred nalivom smo uspeli pospraviti agregat na suho in se z obilico novih izkušenj odpravili proti domu.

Tule je pa še nekaj fotografij:
http://imgur.com/gallery/dg9Ay

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/