KV PRVENSTVO ZRS 2006 – nedelja, 19. novembra

Tekmovalne tehnike in oprema - KV, Rezultati, Koledarji, ...

Moderator: s55o

OdgovorNapisal/-a s55z » 13 Nov 2006, 11:48

Res, čemu pa?

Sicer pa, da malce zamenjamo temo... Ekipa RK Ljubljana se bo KVP udeležila tudi s posebnim/priložnostnim klicnim znakom S560L - 21.12.2006 je namreč uradno 60-letnica RK Ljubljana, ki izhaja iz leta 1946 ustanovljenega Radioamaterskega društva Ljubljana. Več o tem si lahko preberete v zadnjem CQ ZRS izpod peresa Pavla Šegule, S51AL ...

Klicni znak S560L j v uporabi od 28.10.2006 do 31.05.2007. Izdana bo tudi posebna QSL-kartica.

Pozor! Nemalo težav sem imel s slabim sprejemanjem operaterjev v zadnjem CQWW, saj nikakor niso hoteli doumeti, da ima klicni znak TRI številke - 560!
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a S53U » 13 Nov 2006, 12:43

Kaj pa če bi izumili štarnino? Nečlani ZRS imajo tako močno voljo sodelovati v tem tekmovanju, da bi se obrnilo kar veliko denarja HI.
73 de S53U (exS53QD), Branko.
S53U

Kraj: Janžev vrh

OdgovorNapisal/-a S57Z » 13 Nov 2006, 14:02

Problemi okoli KVP-ja so bili že tolikokrat premleti,da se kar čudim kako so nekateri vztrajni.
Moderatorju sem predlagal da zapre temo,katera se tiče KVP-ja iz čistega heca.

73,Igor,S57Z
S57Z

KV Prvenstvo ZRS 2006

OdgovorNapisal/-a s52p » 14 Nov 2006, 09:45

KVP ZRS 2006 - Nedelja, 19. Novembra

Leto je okoli in ponovno imamo priložnost sodelovati v našem KV prvenstvu ZRS.
Ne pozabimo prijava ekip se izteče 24 ur pred začetkom tekmovanja.

Novost so merila in postopki objavljeni spodaj in številka potrditve pri poslanem dnevniku. Na kvp.hamradio.si je dodan še enostaven program za vodenje zvez, ki pošlje dnevnik v pravilni obliki, popravljen je prevajalnik formatov v cbr, dodani so komentarji za pošiljanje dnevnikov.

Na razpis za nova pravila ( objavljen v CQ ZRS ) ni prispela nobena vloga za spremembo, čeprav smo že letos govorili o določenih spremembah te pobude nihče ni poslal in UO se je po stališču, da naj sprejeta pravila veljajo vsaj več kot eno leto, odločil da jih brez pobude ne spreminja.

Izvleček iz pravil:
Organizator tekmovanja je Zveza radioamaterjev Slovenije (ZRS). V tekmovanju lahko sodelujejo slovenski radioklubi (klubske postaje) in operaterji (osebni operaterji), ki imajo veljavno dovoljenje za uporabo radijske postaje.
Klubske in osebne postaje, z urejenim članstvom v ZRS, lahko konkurirajo v naslednjih kategorijah:

Izvleček iz meril za delo KVP komisije:
Kar je navezano na izvleček meril in postopkov, “Dnevniki nečlanov ZRS se uvrstijo v dnevnike za kontrolo.” se popolnoma strinjam, da je nerodno zapisan. Merila in postopki za delo komisije so samo nadaljevanje pravil, v neskladju vedno veljajo pravila. Omenjeni izvleček bo upoštevan kot je mišljen, torej:

Dnevnike operaterjev (osebne radijske postaje) z neplačano operatersko kotizacijo do ZRS v tekočem letu, se uvrsti v dnevnike za kontrolo.

Še kratek odgovor na zastavljeno vprašanje ali zveze dnevnikov za kontrolo veljajo za tekmovalce in ali se točkujejo, seveda se!

Email kvp@hamradio.si je vedno odprt za nove pobude in predloge, ki jih bom z veseljem posredoval vodstvu v razpravo, seveda po objavljenih merilih za vloge sprememb ( objavljeno v CQ ZRS ).

Vsem skupaj obilo užitkov pri vzpostavljanju zvez. Osebno se bom spet trudil CW 5W, upam da se čujemo, 73

KV manager ZRS
Goran Krajcar S52P
s52p

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a s55m » 14 Nov 2006, 13:18

Dnevnike operaterjev (osebne radijske postaje) z neplačano operatersko kotizacijo do ZRS v tekočem letu, se uvrsti v dnevnike za kontrolo.

Še vedno vztrajam, da je to diskriminatorno in prav nič povezano s HAM spiritom. Morda bo pa kdo začel organizirati na isti termi drugo tekmo?
s55m

Kraj: KN12OR

KV managerju in še komu.

OdgovorNapisal/-a s57uw » 16 Nov 2006, 08:42

Goran !
Ali sem tako butast ali kaj, da še nisem iz vsega izluščil odgovora na moje eksplicitno vprašanje na začetku cele diskusije. To, da imam licenco in lahko sodelujem ni odgovor kaj bo z pikami za "upravičene"po vseh reglcih.
Me pa zelo veseli da je bilo tukaj izraženih toliko tudi različnih mnenj, saj bo morda le dalo misliti tistim kateri bi naj jasno povedali kako in kaj.
Kdo bi si mislil da bo neki nečlan ZRS-ja, saj posameznik je skoraj nič,le vspodbudil kar burno reakcijo dejanjsko po mnogih vprašanjih naše ljubiteljske dejavnosti.
VSEM HVALA za sodelovanje!
Kompetentni premislite, saj ni treba novih volitev ali predčasne konference, le...... dobre volje za slišati kaj si premnogi mislijo in povedo.
Lep pozdrav ! S57UW Albert
Vsem čim več dobrega !
s57uw

Kraj: Velika Polana

Re: KV Prvenstvo ZRS 2006

OdgovorNapisal/-a s55z » 16 Nov 2006, 09:04

s52p napisal/-a:...

Še kratek odgovor na zastavljeno vprašanje ali zveze dnevnikov za kontrolo veljajo za tekmovalce in ali se točkujejo, seveda se!

Email kvp@hamradio.si je vedno odprt za nove pobude in predloge, ki jih bom z veseljem posredoval vodstvu v razpravo, seveda po objavljenih merilih za vloge sprememb ( objavljeno v CQ ZRS ).

...

KV manager ZRS
Goran Krajcar S52P

Hmm, meni se je zdel odovor povsem jasen. Čeprav še vedno menim, da bi morala obstajati generalna razvrstitev, pa tudi, če samo za informacijo, brez nagrad in plaket ZRS... in z minimalno dobre volje se to lahko naredi že v tem KVP-ju...

Do slišanja v KVP ...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a S58F » 16 Nov 2006, 18:51

Hi.

Vsi kI za Cteste "uporabljate" N1MM log ...ga lahko tudi v
ZRS Ctest ....v oknu za izbiro Ctesta izberete EUHFC :wink:

Jaz sem pred leti imel za ZRS Ctest S58Q log ..toda na žalost (SRI DARKO) mi je delal kar veliko težav (izračun...množilcev...itd)
Sedaj pa že par let uporabljam N1MM (nastavitev je EUHFC) - NOBENIH TEŽAV!! N1MM RULES!!!

CU v ZRS!!
"LIFE IS TO SHORT TO BE QRP"
EX-S57LWE
Uporabniški avatar
S58F

Kraj: GOČE-VIPAVA

Re: KV Prvenstvo ZRS 2006

OdgovorNapisal/-a S57XX » 18 Nov 2006, 13:43

s52p napisal/-a:...
Na razpis za nova pravila ( objavljen v CQ ZRS ) ni prispela nobena vloga za spremembo,
...

Ta trditev ne drži. Iz Škofje Loke smo poslali predloge, kaj bi bilo (po našem mnenju) potrebno v pravilih spremeniti. Čakali smo na napovedan sestanek " ... predstavnikov klubov in operaterjev, ki redno sodelujejo v tekmovanju ..."(CQ ZRS 3/06 stran 14), kjer bi lahko svoje predloge natančneje predstavili in uskladili z drugimi sodelujočimi.

Namenoma nismo predlogov poslali v obliki (kljub temu, da smo imeli delovno verzijo pripravljeno), kot je bilo zahtevano v CQ ZRS. Zakaj bi morali opraviti delo namesto članov UO? V primeru, da bi na sestanku uspeli uskladiti različna mnenja o:

- Sodelujočih v tekmovanju
- Kategorijah
- Trajanju tekmovanja
- Raportih
- Točkovanju
- Množilcih
- Nagradah
- Morda še o čem

je potem naloga organizatorja, ki naj bi bil ZRS in ne skupina klubov in posameznikov, da pripravi in sprejme besedilo pravil tekmovanja.

UO ZRS se je očitno odločil za njim enostavnejšo pot in bo leto ponovno izgubljeno. Upam, da se bo takoj po tekmovanju resno pristopilo k usklajevanju mnenj o tem, kako naj edino KV tekmovanje v organizaciji ZRS v bodoče izgleda (neglede na to, da bodo volitve - tekmovanje mora biti neodvisno od "politike" ZRS-a).

Prav tako ste se za enostavnejšo pot odločili vsi tisti, ki sedaj tarnate in negodujete nad slabimi pravili. Jaz bi temu rekel nezainteresiranost, ali pa morda nezmožnost komuniciranja znotraj kluba, za pripravo določenih predlogov. Najbolje je biti pameten po tem, ko je že (vsaj za to leto) prepozno.

Jure
S57XX

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a s55m » 18 Nov 2006, 14:52

Prav tako ste se za enostavnejšo pot odločili vsi tisti, ki sedaj tarnate in negodujete nad slabimi pravili. Jaz bi temu rekel nezainteresiranost, ali pa morda nezmožnost komuniciranja znotraj kluba, za pripravo določenih predlogov. Najbolje je biti pameten po tem, ko je že (vsaj za to leto) prepozno.

Jure, na žalost, ti moram pri tej trditvi prikimati in :oops: !
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a s58ru » 18 Nov 2006, 19:34

Dragi Krajcar Goran S52P

Podpisal si se z KV menedžer ZRS. Istočasno pa trdiš, da ni prispela nobena pisna vloga za spremembo pravil za KVP ZRS.
Ti ni nihče omenil tega problema? Foruma ne prebiraš? Ne živiš v Sloveniji?
Ali ni tvoja dolžnost, da rešiš problem tudi, če ti ni serviran na krožniku?
Kje so tvoje ideje, ki si jih imel pred menedžerstvom?

S57Z Igor

Strinjam se s teboj, ko pozivaš moderatorja, da zapre to temo.
Vsi, ki se oglašamo, pišemo sami sebi, kar res nima nobenega smisla.

Na kraju mojega pisanja bi pozval vse, da se v čim večjem večjem številu udeležimo KVP ZRS tekmovanja, dnevnikov pa ne pošljemo nikamor.

73 Rudi S58RU
s58ru

Rezultat

OdgovorNapisal/-a s53kp » 19 Nov 2006, 12:03

Ko sem končal z delom na KVP in želel vpisati komentar v zbirnik mi je računalnik IBM 386/25 zablokiral. Ostal sem brez vseh podatkov in uvrstitve. Škoda, ker je mi šlo kar solidno počasi, če odmislim motje, ki sem jih imel. Namreč na 50 m razdalje sva delala s54a in s53kp. Verjetno sem tudi jaz njemu povzročal motje kljub mali moči. Sory presidente.
Rezultat počakam na spomladanski del.

LP
Uporabniški avatar
s53kp

Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a S57NL » 24 Nov 2006, 08:56

Pozdravljeni!
No jaz bom malo skrenil iz tematike. Najprej cestitke S56UGB za tako enostaven program vodenja tekmovalnega dnevnika KVP ZRS. Kaj takega se nisem preizkusil, Bravo!
V zvezi tekmovanja KVP ZRS pa le tole. Za mene je vsako tekmovanje na frekvencah predvsem zabava in srecanje starih prijateljev.
Uzivajte in se slismo na nasih frekvencah.
Lep pozdrav de Brane
S57NL

Kraj: Vojsko - Mrzla Rupa

OdgovorNapisal/-a s52w » 03 Dec 2006, 18:02

Dobra novica za vse, ki trdijo da je tekmovanj na KV preveč in tekmovalci samo delajo nepotrebno gužvo na bandu. Kljub temu, da vsi resni organizatorji tekmovanj beležijo vsako leto več prispelih dnevnikov, je v KVP letos cca 20 % manj dnevnikov.

73 Damjan S52W
s52w

Kraj: Črnomelj

Dnevniki

OdgovorNapisal/-a s53kp » 03 Dec 2006, 19:07

Organizatorju predlagam, da je KVP tekmovanje slovenskih radioamaterjev. Škoda je, da je tekmovalo nekaj izvrstnih tekmovalcev, ki iz protesta niso poslali dnevnikov. Menim, da takrat ne bo -20% dnevnikov v našem tekmovanju.

LP
Uporabniški avatar
s53kp

Kraj: Koper

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Tekmovanja KV

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov