S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Radioamaterska licenca v Tuniziji (3V)
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=2&t=5087
Stran 1 od 1

Avtor:  S51AG [ 19 Apr 2007, 16:53 ]
Naslov prispevka:  Radioamaterska licenca v Tuniziji (3V)

Pozdravljeni,

a mogoče kdo ve, ali obstaja kakšna možnost, pridobiti radioamatersko licenco za delo iz Tunizije (3V). Gleda na podatke na internetu je to izgleda nemogoče.

Za vse nasvete se zahvaljujem.

Lpe pozdrav,

Tono, S51AG

Avtor:  s56zab [ 19 Apr 2007, 17:15 ]
Naslov prispevka: 

Hojla Tono!

Cista zalost!

Avto moras zacasno uvozit in ti ga vpisejo v potni list, enako je z GPS sprejemnikom, radijska komunikacijska sredstva pa so ... , velik problem.
Jaz sem postajo in GPS dobro skril, pa ni bilo problemov. Ce Ti jo najdejo, se vecji kup problemov, vsaj deponiranje na meji in veliko pocasne administracije... in potem pri iztopu iz drzave ponavljas vajo...

V tej dezeli te po zakonu lahko zaprejo ze ce iz drzave odneses njihovo valuto....

Je pa to izredno prijazna in varna dezela, tudi vsa dovoljenja se dajo predhodno urediti, samo za to rabis veliko casa, dobro poznanstvo in veliko majhnega denarja...


LP
Andrej

Avtor:  s55o [ 19 Apr 2007, 17:48 ]
Naslov prispevka: 

Edina možnost bi bila povezava s 3v8bb oz yt1ad, vendar kar vem, je trenutno na n8s...

:(

Zelo zaprta je tunizija!
lp
B

Avtor:  S51AG [ 19 Apr 2007, 20:35 ]
Naslov prispevka: 

Zdravo fantje,

torej nič. Tiha želja je bila delo kot S51AG/MM (a se ne sliši nekako znano?) na poti v 3V in nazaj, ampak ne želim cirkusa s postajo, na ladji pa je tudi ne morem pustiti.

Pa drugič :)

Lp,

Tono, S51AG

Avtor:  s56zab [ 19 Apr 2007, 22:08 ]
Naslov prispevka: 

Hojla Tono!

Boljse bo tako. Tudi Ladja je Tunizijska, na njej uredis kup papirjev za vstop v drzavo, na njej mrgoli precej agentov....
Mene so, po oddaji dokumentov, klicali preko ladijskega razglasa k oficirju za bezbednost na pogovor...

Lp
Andrej

Avtor:  s55oo [ 20 Apr 2007, 07:27 ]
Naslov prispevka: 

Sam imam pozitivno izkusnjo na obisku na njihovi zvezi.

Namrec pri njih amaterska zveza spada pod skavtsko okrilje. Nahaja se v elitni cetrti Tunisa obkrozena z vsemi ambasadami sveta. Najlepsa pa je bila BYambasada, ki je se imela logperiodik na strehi in sem sprva odsel tja na napacen obisk. :)

DL1BDF iz DARCa se je dogovoril za cas mojega prihoda in takrat me je pri njih cakal Rhida, UFB decko s katerim sva se malo pogovorila, naredil nekaj zvez v dveh urah in ga naucil par amaterskih prijemov. Pravzaprav me je cakal ze prejsni dan, ker so pomesali termine.

Ko sem prizgal postajo so namrec SSB delali brez 2.4kHz filtra na 6kHz. Sprva sem prav cudno pogledal kaj se dogaja na bandu a potem kmalu ugotovil. Pomagal sem mu pomerit se SWR na antenah, ki so bile v tistem casu tribander in zice za spodnja dva banda. 2m in 6m tehniko so nekaj sicer imeli, anten pa se ni bilo. Tako, da je bil ta obisk za oba prijetna izkusnja.

Oprema je bila v vecini donirana iz DL.

Ob odhodu pa naju je pospremil se na taxi, ki je bil nato 3x cenejsi kot prej, saj sva z njegovim posredovanjem pri taksistu peljala po pravih ulicah in bila delezna lokalne tarife saj sva bila "skavta iz Slovenije"...

http://www.dxholiday.com/af/3v.htm
http://lea.hamradio.si/~s55oo/frame/3v8st.htm

Toliko iz moje strani.

73,

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/