S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Predlog o spremembah zakona o graditvi objektov
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=2&t=4898
Stran 1 od 1

Avtor:  s55o [ 21 Feb 2007, 12:20 ]
Naslov prispevka:  Predlog o spremembah zakona o graditvi objektov

Na spletnih straneh MOP (ministrstva za okolje in prostor) je objavljen predlog o spremembah in dopolnitvah zakona o graditvi objektov

http://www.mop.gov.si/si/splosno/novice ... ccb366f60d


- Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o graditvi objektov.

Vaše pripombe in predloge nam lahko posredujete najkasneje do petka, 16. marca 2007, na e-naslov: gordana.ljubic(at)gov.si in gp.mop(at)gov.si.

Na kratko:

V zvezi z gradnjo enostavnih objektov se predvideva ( 74.a člen), ponovna uvedba dovoljenja za gradnjo enostavnega objekta ( nekaj takega kot je bila včasi priglasitev del), s tem da bo upravni organ to odobritev opravil s štampiljko na vlogo, ki jo bo investitor moral dati na upravni enoti.

Pomembnejša je prehodna določba v 120. členu, ki daje ministru nalogo, da uskladi določila pravilnika o vrstah zahtevnih, manj zahtevnih in enostavnih objektov , o pogojih za gradnjo enostavnih objektov brez gradbenega dovoljenja in o vrstah del, ki so v zvezi z objekti in pripadajočimi zmljišči ( Ur. list Rs, št: 114/03 in 130/04), z določbami tega zakona v 30 dneh po njegovi uveljavitvi in še eno določilo je pomebno in sicer:

- Ne glede na določbe 3. člena tega zakona se z izdajo dovoljenj za gradnjo enostavnih objektov in dovoljenj za posege v prostor začne z dnem uveljavitve usklajenih predpisov iz prejšnega odstavka.


Hvala Miranu s50o za informacijo. Glede na to s kje je informacija prišla upam, da bo tudi zveza podala kakšen predlog. Še posebej glede dovoljenj in postavitve prostostoječih stolpov!

lp
Boštjan

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/