S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 25 Maj 2019, 20:04

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: RABIM NASVET
OdgovorObjavljeno: 12 Apr 2005, 12:24 
Odsoten

Pridružen: 11 Apr 2005, 14:33
Prispevkov: 2
Ola!
Sem totalni amater in sm prvic tukaj gor. Imam Icom CI - V200T.
Zanima me kaj to je in za kaj se uporablja.
Kako bi se to dalo spravit v pogon?
CB postaja najbrz ni.
Kaj se da s tem poslusat?
Se je treba kje registrirat?
Je treba to sprogramirat?

Zadeva deluje. Imam mikrofon in anteno, ki pa je za avto.
Zadevo bi imel za poslusat in ne za motit druge.

Zato, ce najde kdo kaj casa zame in mi na totalno kmecki nacin razlozi kako in kaj, bi bil zelo vesel.

Se zahvaljujem ze v naprej.
THX
(za slikco pa naj kdo razlozi kako jo dat gor, ce ne se da pa na netu dobit:)[/img]


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Apr 2005, 12:51 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2360
Kraj: jn76gh
Tole je vse ar sem dobil
http://www.rigpix.com/protrx/icom_icv200t.htm

Za ostalo pa ne vem.
lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Apr 2005, 13:08 
Odsoten

Pridružen: 11 Apr 2005, 14:33
Prispevkov: 2
Tocno tako imam!
Kako in za kaj se nuca?
Kako jo nastavit?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Apr 2005, 18:08 
Odsoten

Pridružen: 20 Maj 2004, 17:31
Prispevkov: 131
Kraj: Kranj, Besnica
Pozdrav!
Mislim da se tole postajo da priključiti na PC in preko njega upravljati z določenim programom.
Povezava: http://www.google.com/search?hl=sl&q=Icom+CI+-+V200T&btnG=I%C5%A1%C4%8Di+z+Googleom&lr=
1. Link je za program za to postajo
2. Link je za kabel.
Nam reč mislim da gre za stvar, ki ima frekvenco 68 ~ 88MHz to je pod radisjkimi frekvencami torej boš lahko lovil nekaj Italijanskih programov ter slovenske TV programe.
Mislim, da je tako vendar testiraj. Ali imaš kako slikco od zadaj?
L.P. Grega


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: ICV200T
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2005, 06:32 
Odsoten

Pridružen: 03 Jun 2002, 08:38
Prispevkov: 167
Pozdravljen,

Večina ICV200T v sloveniji ni bila low band - večina jih je bila za 2m. Postajo se da kar lepo predelati v radioamatersko postajo (prikaz frekvence in ostale funkcije...). Še vedno pa to ni in ne bo radioamaterska postaja (glede funkcionalnosti in prijaznosti uporabniku). Če rabiš napravo izključno za poslušanje nabavi scanner. Ko boš imel urejene papirje ti jo predelam (seveda bi še pred tem pregledal ali ni serijska številka ena izmed manjkajočih iz našega podjetja).

Lep pozdrav, Jože

73, S55E (do prejšnjega tedna S57MHJ)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2005, 06:36 
Odsoten

Pridružen: 03 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 700
Kraj: JN66SI
V profesionalno FM radijsko postajo) IC-V200T se da, odvisno od programske verzije (firmware), sprogramirati od 16 do 99 kanalov na frekvencah med 140MHz in 180 MHz. Programiranje je možno s posebnim programom in vmesnikom s PCjem ali pa ročno prek tipkovnice. V postajo torej lahko vneseš npr. radioamaterske FM kanale iz 2m frekvenčnega obsega, vendar te opozarjam, da je to profesionalna FM radijska postaja, ki je deklarirana za delo od 146 MHz navzgor. Imel sem namreč v rokah primerek te postaje, ki je sprogramiran na amaterske frekvence na oddaji divje oscliral, t.j. poleg želene frekvence je oddajal še na drugih, neželenih. Zato je vsako tako postajo pred uporabo treba temeljito prerveriti na spektralcu in različnih anatenah. Za samo poslušanje pa ni problema. Za programiranje oz. navodila za uporabo je najbolje, da se obrneš na tistega, ki ti je postajo prodal oz. dobavil. Obstaja tudi firmware, ki postajo naredi bolj podobno radioamaterski, za to pa je potrebno zamenjati EPROM. Z uporabo Googla bi hitro tudi sam našel vse informacije na spletu: http://f5jtz.club.fr/pjacquet/icvh16g.htm

LP, Sandi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: ICV 200t low band
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2005, 20:58 
Odsoten

Pridružen: 03 Jun 2002, 08:38
Prispevkov: 167
Pozdrav,

če je postaja res low band (4m) potem objavljeni firmware (za 2m) ne deluje (drug PLL IC) -treba bo jo sprogramirati s profesionalnim firmwareom, ki ni objavljen - vsaj jaz ga nisem nikjer našel, kot običajno pa so težave z "dialler code" - torej tudi v tem primeru potrebuješ uparjen firmware in pripadajočo številčno kodo (za programiranje).

LP Jože


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Apr 2005, 01:20 
Odsoten

Pridružen: 31 Maj 2002, 21:26
Prispevkov: 97
Kraj: Podgozd nad Ig-om JN75GW 535m NMV
Poklici me ali pa po mail-u sporoči če se bos odlocil prodat ti jo odkupim.
:lol:


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group