S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 25 Jun 2019, 02:54

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2004, 16:09 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 418
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Zanima me ali se da uporabiti postajo dual band ,da se kliče na obične tel.št in če ,ali je treba kako prijaviti na telekomu ali kje drugje.
Hvala za odgovor.

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53AJK


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2004, 17:48 
Odsoten

Pridružen: 29 Okt 2004, 15:28
Prispevkov: 5
Kraj: Ljubljana, JN76GC
s56vgl napisal/-a:
Zanima me ali se da uporabiti postajo dual band ,da se kliče na obične tel.št in če ,ali je treba kako prijaviti na telekomu ali kje drugje.
Hvala za odgovor.




Radioamaterska postaja in telefon kako in od kje ti ta ideja. Ko si delal izpit te je nekdo moral slabo podučiti, da to ne gre skupaj. Mobi in kabel telefon je pa zaželjeno vsaj s strani disributerja. Več plačas več čvekaš. Edina varijanta je radiska postaja in internet (EchoLink in še druge digi varijante).
Bodi resen in ne mešaj jabolka z bučami.

Lp, Karlo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2004, 18:28 
Odsoten

Pridružen: 18 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 83
Kraj: Lucija
a to je tisto "...če še ni pa sigurno bo v roku nekaj let..." :D :D :D

_________________
73, de Gregor, s53ra


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2004, 19:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Mar 2003, 22:24
Prispevkov: 222
Kraj: GOČE-VIPAVA
s56vgl napisal/-a:
Zanima me ali se da uporabiti postajo dual band ,da se kliče na obične tel.št in če ,ali je treba kako prijaviti na telekomu ali kje drugje.
Hvala za odgovor.


Vsake toliko časa jo "ustreliš" tako,da se... :lol: :lol:

73 de Erik

_________________
"LIFE IS TO SHORT TO BE QRP"
EX-S57LWE


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2004, 23:37 
Odsoten

Pridružen: 06 Dec 2002, 19:01
Prispevkov: 92
S56VGL nikjer ni omenil uporabe radioamaterskih frekvenčnih pasov. Zato, nevem, kaj se imate toliko za razburjat!
Leta nazaj pred GSM-ji se je to naveliko uporabljalo. Še sedaj, mi v nekem predalu leži en tak interface. Ta vmesnik, si priklopil ne telefonsko omrežje, nastavil RX/TX, kode in gremo...

Tehnično je čisto možno, tako, da Erik in ostala...Dejta preštet do deset preden odgovorita...OK?!

LP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Nov 2004, 23:44 
Odsoten

Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Prispevkov: 1489
Če vprašaš Telekom,bo odgovor, da lahko priključuješ le atestirane aparate.V praksi lahko priključiš na parico tudi traktor s prikolico, le da impulzi tečejo in je račun plačan.
Telekom v tej zgodbi ni težava ampak agencija, ki ti prav gotovo ne bo dala dovoljenja za tako uporabo, če bi pa to počel znotraj amaterskih frekvenc (phone patch), bi bilo pa tako ali tako protizakonito.
Legalno skratka tega ne moreš narediti.
Tehnično pa je izvedljivo dokaj enostavno (če imaš dtmf že na postaji), pri dual band postajah (nekaterih)si pa lahko privoščiš celo full-duplex komoditeto.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Nov 2004, 01:35 
Odsoten

Pridružen: 29 Okt 2004, 15:28
Prispevkov: 5
Kraj: Ljubljana, JN76GC
[quote="s57nez"]S56VGL nikjer ni omenil uporabe radioamaterskih frekvenčnih pasov. Zato, nevem, kaj se imate toliko za razburjat!
Leta nazaj pred GSM-ji se je to naveliko uporabljalo. Še sedaj, mi v nekem predalu leži en tak interface. Ta vmesnik, si priklopil ne telefonsko omrežje, nastavil RX/TX, kode in gremo...

Tehnično je čisto možno, tako, da Erik in ostala...Dejta preštet do deset preden odgovorita...OK?!

Ustavi konje. Tudi ti ga kronaš. Na forumu se ni oglasil ne LUKA pač pa operater z licenco S56VGL. Če bi bil to nekdo, ki še ni delal in ni bil seznanjen z ferkvenčno razvstitvijo, potem je to logično in fer bi bilo, da se mu pomaga. Če pa je nekdo, ki sprašuje brez tega znanja potem je v sramoto sestic. Za odnos gre, da ne bi bivši prvi in drugi kategorniki kazali na nas z prstom da je premalo znanja in se to že kaže.
Na forumu se srečujemo amaterji in premlevamo običajno teme, ki se tičejo našega hobija ali se motim? Logično je da je mislil na radioamaterski spekter frekvenc.

Lp, Karlo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Nov 2004, 14:59 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Mar 2003, 22:24
Prispevkov: 222
Kraj: GOČE-VIPAVA
s57nez napisal/-a:

Tehnično je čisto možno, tako, da Erik in ostala...Dejta preštet do deset preden odgovorita...OK?!

LP



1,2,3,4....10! OK :lol: :lol: PREŠTETO!!
Saj nisem mislil nič slabega ko sem napisal da vsake toliko ...itd.


GL

_________________
"LIFE IS TO SHORT TO BE QRP"
EX-S57LWE


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: odgovor
OdgovorObjavljeno: 19 Nov 2004, 15:14 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 418
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Hvala vsem za te besede.
Imel sem vse legalno v mislih.
Lep pozdrav.

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53AJK


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 28 Nov 2004, 15:08 
Odsoten

Pridružen: 24 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 24
Kraj: VUHRED JN76OO
s56vgl napisal/-a:
Zanima me ali se da uporabiti postajo dual band ,da se kliče na obične tel.št in če ,ali je treba kako prijaviti na telekomu ali kje drugje.
Hvala za odgovor.

Odgovor dobesedno glede na zastavljeno vprašanje. Seveda se da, pa za to ne potrebuješ dual band postaje. Postajo postaviš na frekvenco telekomovega repetitorja, se z dtmf kodo prijaviš na repetitor, nato z dtmf toni odtipkaš željeno telefonsko številko in "euvala" stvar deluje, pogovarjaš pa se kot preko (radioamaterskega repetitorja), ko eden govori drugi posluša in obratno.
TO PA JE NAMENJENO SAMO TELEKOMOVIM TERENSKIM DELAVCEM in ne vsakomur, ki bi si to zaželel. KER SI RADIOAMATER JE TO KAZNIVO DEJANJE, ODDAJAŠ LAHKO SAMO ZNOTRAJ RADIOAMATERSKIH OBSEGOV, kjer pa takih repetitorjev ŠE nimamo (morda še bodo kdaj v prihodnosti, z drugačno zakonodajo, pustimo se presenetit).
Tega načina dela ne moreš prijavit ne na telekomu niti kje drugje, ker je v nasprotju z zakonom, ki tebi dovoljuje uporabo radijske postaje. :wink:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 Nov 2004, 10:41 
Odsoten

Pridružen: 06 Maj 2004, 20:46
Prispevkov: 18
Kraj: vir
Ali je sedaj po vsem tem prebranem komu kaj bolj jasno, zakaj nekaterim ni vseeno, da smo "radioamaterjem" brez osnovnega znanja, omogočili dostop do vseh radioamaterskih frekvenc.

Očitno čaka na področju izobraževanja "A klasnikov" ZRS in klube še veliko dela.




73 in veliko DXov
Ivo s57vw


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Nov 2004, 19:42 
Odsoten

Pridružen: 30 Nov 2004, 04:11
Prispevkov: 4
Kraj: Kranj
s57nez napisal/-a:
S56VGL nikjer ni omenil uporabe radioamaterskih frekvenčnih pasov. Zato, nevem, kaj se imate toliko za razburjat!
Leta nazaj pred GSM-ji se je to naveliko uporabljalo. Še sedaj, mi v nekem predalu leži en tak interface. Ta vmesnik, si priklopil ne telefonsko omrežje, nastavil RX/TX, kode in gremo...

Tehnično je čisto možno, tako, da Erik in ostala...Dejta preštet do deset preden odgovorita...OK?!

LP


Hja, hm, zanimivo. Če se nekdo predstavlja z radioamaterskim znakom in govori o dualband radijski postaji, potem ja ne boš mislil, da govori o policajski postaji. Predvsem pa še, če se oglaša "na svojem", radioamaterskem forumu! :D :o

73 de Marko

_________________
Klubski operator - S57NAZ


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2004, 08:08 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2004, 20:11
Prispevkov: 2
Včasih ko prebiram tale naš radioamaterski forum , vidim da je precej naših radioamaterjev zelo vzvišenih. Mislim, da če ima negdo več znanja od drugih, zato še ni potrebno dajati takšnih vzvišenih odgovorov, kako je negdo budala.
Ni potrebno delati iz ljudi neumneže. Če ne moreš komu dobrohotno pomagat z prijaznim nasvetom, potem je bolje da si človek tiho. Vsakdo od nas je začel iz neznanja. Pa še, od tako pametnega se najdejo še bolj pametni! Tako da tudi če kaj veš si lahko vseeno za nekoga budala! Dejansko je pa tako, da tisti ki ima resnično veliko znanja, ima v sebi tudi skromnost, ker on tudi ve, da še veliko kaj ne ve. Največjo škodo pa delajo tisti mali napihnjenci.Pa naj bo na ferkvenci ali drugje!Kako je kaj hudo potem, ko takšen človek ugotovi da je še negdo ki več ve kod sam? :evil: :oops: :evil:

_________________
plpl


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2004, 08:31 
Odsoten

Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Prispevkov: 1489
PL-PL ali N-PL ali BNC-PL ali karkoli že....imaš prav in strinjam se s teboj, vsaj v nekaterih delih tvojega pisanja.Človek se uči do smrti in nihče nima preveč znanja, kvečjemu premalo.Zato je pravilno, da vpraša in tisti ki poznajo odgovor, naj bi mu s prijaznimi besedami odgovorili.
To se običajno na tem forumu tudi zgodi.
Bolj kot vzvišenost nekaterih na tem forumu pa me moti CB način poimenovanja prisotnih.Pa niti ne zaradi pozivnih znakov (Nas je tako malo, da se lahko kar po imenih kličemo.....)
Skrivanje identitete je slaba stran interneta in ljudem daje možnost, da pišejo karkoli brez posledic-kar tako- za dviganje tlaka ostalim...
In ravno tako kot tisti omenjeni napihnjenci v tvojem prispevku ((PL(M)-PL(F)) se mi zdiš smešen ti s svojim vzdevkom.
Potrebno je imeti () ().


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2004, 12:03 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2004, 20:11
Prispevkov: 2
Lepo pozdravljen, spoštovani kolega!
Zelo sem vesel, da ste napisli svoje mnenje v katerem pišete, da se strinjate z menoj. Nisem vesel ravno zato ker ste napisali da se strinjate, ampak zato, ker se tako vidi, da ljudje obiskujejo forum.Upam da mi boste verjeli, da sem svoj članek oddal dobro namerno, in da tudi nisem imel namen reči da so vsi fuč. To pa nikakor ne! Prav gotovo je večina radio operaterjev takšnih, ki so ljudje da jih je lahko človek res vesel. Škoda pa je da se vmes najdejo takšni, ki mečejo slabo luč tudi na ostale!Da pa neboste mislili da se skrivam za svojim skritim znakom, mi lahko pišete na naslov:
lipnikar.peter@siol.net. Zelo bom vesel!
Če sem koga užalil, se opravičujem, vem pa da je bilo tudi to potrebno povedati. Vsem ki sodelujete ali prebirate forum, pa sreče in zdravja v novem letu 2005. In veliko prijetnih pogovorov med domačimi in prijatelji! :lol:

_________________
plpl


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group