Aja moja napaka iz enega drugega foruma......PM = ZS SRY, glede izpitov in znanja pa se tole; za roke izpitov poglej na
www.hamradio.si No pa ajde, mam glih casa pa ti bom kr podal nekaj info:
Izpitni roki so naceloma ob sledecih terminih v LJ na: ZRS, Lepi pot 6, 1000 Ljubljana (ce je vec zainterisiranih za posamezni izpit, se lahko tudi organizira izven tega termina na zeljeni lokaciji)
1. rok: 30. marec 2004 (zamujeno)
2. rok: 15. junij 2004 (ce znas vse, lahko gres na ta rok, vendar mocno dvomim, da ti bo uspelo)
3. rok: 14. september 2004 (ce se mi bo ratalo naguliti CW, grem jas na ta rok za 2 klaso)
4. rok: 16. november 2004
Ce si clan radiokluba, se ti ob izpitu prizna 50% popust in tako pride izpit 3.000,00 SIT (polna cena 6.000,00 SIT (tako je bilo lani novembra, ko sem delal jas za 3. klaso, ce se je v tem casu kaj spremenilo, nebi vedel.......... (poglej na www. hamradio.si in preveri tocnost informacij sam)), CEPT dovolenje o opravljenem izpitu za radioamaterja te pride 3.100,00 SIT (lanska cena, preveri sam), prevoz z vlakom MB-LJ (povratna) pa priblizno 3.500,00 SIT (lani novembra). Sam se tole, za dvig CEPT dovolenja, moras poslati tudi potrdilo o drzavljanstvu (tole ti itak pojasnijo na zvezi, ko naredis izpit, kaj vse potrebujes in kaj vse moras placati (koncesija, frekvencnina, narocnina, clanarina (vsak amater ima za tole svoj izraz ) za ZRS te pride mislim da 7.400,00 SIT (za vsak slucaj preveri sam raje) letno, klubska clanarina za S59ABC pa pride 6.000,00 SIT letno.
73 de S56ZWH
PS: Ce rabis snov za ucenje, je navoljo na
www.hamradio.si, ce se ne motim pa mora biti moja "bukva" z vprasanji se na klubu (notri je enih 850 vprasanj za 3. klaso, katera se pa lahko naucis v 14 dneh, ne da bi se moral za to kaj prevec truditi (zelo preprosto si lahko samo pogledas)), in ce te resno zadeva zanima, ti jo lahko posodim, sicer pa pride ta knjiga na ZRS mislim da 1.600,00 SIT (ce se spet ne motim).
V glavnem, ce te zanima, me kotaktiraj na ZS (zasebno sporocilo), da ti pojasnim ce kaj nebos vedel............