Imam nekaj vprasanj glede brezzicnega prenosa videa. Informacije sem poskusal najprej poiskati sam, na internetu, pa tudi preko telefona, no, o tem kasneje. Torej, da na kratko opisem problem. Prenesti moram video iz tocke a v tocko b. Glede na to, da je razdalja nekoliko vecja, ter razmeroma specificna, mobilna aplikacija, so potrebne tudi vecje moci. Nekje sem zasledil da je najvecja dovoljena moc, za katero ne potrebujem nikakrsnega dovoljenja 100mw.
(Vsaj mislim da je bilo nekaj takega..).
Zanima me, ce za mocnejsi oddajnik res potrebujem dovoljenje. Oddajnik, ki ga imam v mislih oddaja z mocjo 4w. Obstaja vec izvedenk oddajnika, glede na frekvenco pri kateri deluje. (mislim da so na voljo naslednje frekvence 1.2ghz, 2.4ghz, 5.7ghz.). Primer oddajnika(manjse moci, a vseeno) http://www.blackwidowav.com/bwav241000tx.html .
Zadnja stvar, ki si jo zelim je , da bi s svojim oddajanjem motil pri delu kogarkoli! Mi pa ni jasno zakaj potrebujem dovoljenje za tak oddajnik, saj deluje samo na eni frekvenci, oddajal bi pa ne-komercialni video v raziskovalne namene (V okviru seminarske naloge).
Torej, zanima me vase mnenje, katera frekvenca bi bila najprimernejsa (razmisljal sem o 2.4ghz), kako je z dovoljenjem ?
Z enakim vprasanjem sem klical na zrs. Prijazen mozakar mi nekako ni znal odgovoriti na vprasanje in me napotil na agencijo za radiodifuzijo. No, se mi zdi logicno da oni urejajo te zadeve. Poklicem tja in ... nic jasno... Hjam pa ne vem, pa gor pa dol, pa vas prevezem, me preveze, pa zopet, hjam pa ne vem vas prevezem... No, po treh takih 'prevezih' sem izgubil potrpljenje in koncal razgovor. Zanimivo, ni kaj.

Najlepsa hvala vsem za kakrsenkoli odgovor.
lp,
cluka