S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 20 Nov 2018, 16:11

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Radio control program
OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2009, 10:54 
Odsoten

Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 58
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA
Pozdrav!
Ne vem, če spada ta članek v to temo. Namreč, doma imam IC756Pro2. Za log program uporabljam Logger32, že od DOS verzije naprej. Tekmovanja delam s TR4W. Manjka pa mi nekaj za digitalno delo, RTTY, PSK... Povezavo na ICOM imam preko (CI-V) vmesnika Serial-USB, ki pa mi ne pokaže vsega... Namreč rabil bi program, ki bi mi krmilil mojo postajo, da bi si lahko nastavil parametre postaje, shranil kanale, nastavitve, filtre za posamezna področja, mogoče za delo na RTTY, ker Logger32 noče sprejemat RTTY signalov iz mojega ICOM-a. Dotaknil bi se lahko tudi remote dela preko interneta.
Vem, da imate precejšnje izkušnje s temi programi, pa bi Vas prosil za mnenja, pomoč, namige...
LP de S51VC


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Radio control program
OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2009, 11:54 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 207
Kraj: Domzale
Poskusi HamradioDeluxe http://www.ham-radio-deluxe.com/.

73

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Radio control program
OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2009, 14:32 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2381
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Logger32 sprejema signale iz katerekoli postaje, če ga na PC pripelješ na katerokoli zvočno kartico in imaš seveda tudi PC pravilno konfiguriran. Tako PSK kot RTTY, pa še kateri drugi način delujejo v Logger32 b.p.!
Načeloma pa CAT/CIV ne omogoča shranjevanja spominov postaje brez neke tovarniške ali uporabniško izdelane aplikacije za upravljanje. Morda res Hamradio Deluxe, kot je napisal Goran... Najnovejših verzij nisem preizkušal, stare pa npr na IC706MKIIG nisem opazil funkcij za spomine... Mi je pa lepo delala povezava z računalnika na postajo preko lokalne mreže... šlo bi pa seveda enako preko interneta. Pri tem sem za audio uporabil kar skype, ki se je samodejno odzval na klic... Malce problem zna biti edino pri nastavitivi nivojev, ki jih skype avtomatsko nastavlja, glede na potrebe... pa mislim, da se da tudi to izključiti...

Prava zabava pa je s TS480S, ki ima program že priložen, oziroma se ga sname z interneta in v celoti upravlja postajo in filtre in če se ne motim, tudi spomine. Programa zaženeš na PC s postajo kot strežnik in na drugem koncu omrežja kot klient in zadeva deluje...

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Radio control program
OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2009, 15:05 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 207
Kraj: Domzale
Prej ni bilo vec casa kot za podati link. Za sam RTTY pa bo potrebno se malo vec kot samo CAT vmesnik, ki ga ocitno imas.
Poskusi z drugim brezplacnim programom MMTTYhttp://mmhamsoft.amateur-radio.ca/mmtty/ V pomoc ti bo zagotovo tudi AA5AU kako zaceti. http://aa5au.com/gettingstarted/rtty_start1.htm glede PTT/FSK vmesnika.

Veliko je tudi komercialnih resitev. Nekateri prisegajo na MIXW za digitalije, etc...

73.

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group