S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 20 Nov 2017, 14:44

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: N1MM- VISTA
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2007, 17:00 
Odsoten

Pridružen: 16 Sep 2003, 13:15
Prispevkov: 185
Kraj: RUŠE
Imam težavo z N1MM, ki je v VISTA okolju. Ispiše mi "Unexpected error; quiting.
Kaj je za storiti. Tudi z MMSSTV ni vse čisto tako kot je na XP. Programske opreme ne smem zamenjati.

73! de S51DU- Dubi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2007, 23:13 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2263
Kraj: jn76gh
Čao Dubi..

Najbolj enostavno...
150 eur, pa kišta samo za hamradio!

lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2007, 00:21 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Prispevkov: 642
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača
Za HAM kišto pa res ne rabiš dajat 150 € !
Pri meni se da kako škatlo za te potrebe poiskati za eno skupno večerjo...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2007, 07:28 
Odsoten

Pridružen: 11 Maj 2003, 08:01
Prispevkov: 217
Kraj: Sevnica
Dare, vprašanje koliko lahko stane skupna večerja ?
Če je še pijača zraven ??!!

_________________
Lep pozdrav, Tone - S57Q


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2007, 08:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Mar 2005, 15:01
Prispevkov: 289
rešitev ti je vmware, v katerem zmontiraš XPje ali pa kaj drugega po želji.
Pridi mimo, pa ti razložim.

LP,
Uroš


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2007, 09:03 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2263
Kraj: jn76gh
Ola Uroš!

Pa wmvware z virtualizacijo in to...
a misliš, da ne bo melo problemov s com porti pa krmiljenjem postaj in to.. ?

Nisem nikoli uporabljal in me zanima.

lp
B

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2007, 10:16 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Prispevkov: 642
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača
S57Q napisal/-a:
Dare, vprašanje koliko lahko stane skupna večerja ?
Če je še pijača zraven ??!!

kaj vem, jaz itak pijem samo mineralno vodo. Za 100 € bi se skoraj okopal v njej.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2007, 21:47 
Odsoten

Pridružen: 16 Sep 2003, 13:15
Prispevkov: 185
Kraj: RUŠE
Včeraj sem namesto DX-nja, raziskoval na portalu N1MM. So omenjene težave z Visto in njenimi bugi. Opisan je postopek, kaj narediti. Avtor omenja, da le ta verjetno ne bo v vseh primerih uspešen.
Tako tudi je bilo in do portov še nisem prišel. Vmesnik USB/RS232 v tem okolju dela, kakor tudi Makito Mori programi.

Ni predaje, kje je hamer :-? !

LP! S51DU- Dubi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Okt 2007, 21:52 
Odsoten

Pridružen: 16 Sep 2003, 13:15
Prispevkov: 185
Kraj: RUŠE
Uroš sem te spregledal!

Sedaj ne bo več pravega časa. Jutri z "lavženki", v petek že na Slemenu QRV za CQWWSSB.
Pridi, kaj mimo, bomo skupaj lajali in tolkli s hamrom. :P

73! Dubi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Okt 2007, 07:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Mar 2005, 15:01
Prispevkov: 289
Še nekaj, glede na cenovni rang prenosnika, je najverjetneje na njem nameščena Vista Business edition, ki jo lahko v skladu z Microsoft licenčnimi pogoji "downgrejdaš" na XP pro.
Zadeva preverjeno deluje.
Na email "aktivacije@microsoft.si" moraš poslat poskeniran račun vključno z podatki kontaktne osebe (če je kupljeno na pravno osebo) in tel. št, slikico COA nalepke na prenosniku, iz katere se da razbrati 5x5 mestno kodo za aktivacijo, pa dobiš po mailu nazaj novo 5x5 mestno kodo, s katero namestiš XP pro, po želji slo ali ang varianto, za namestitev pa rabiš OEM medij (če nimaš, dobiš pr meni)
@S55O vmWare je s.u.p.e.r. zadeva, v 95% delajo vsi porti, tudi za kako eksperimentiranje je bomba, ker če kaj zaj**** do te mere, da ni več stabilno, zmountaš na novo, pa je "friška inštalacija" :wink: sicer pa ima redkokateri novi prenosnik 9pin com port, usb vmesniki pa delajo brez težav.
Najpogostejša uporaba je za razne linux eksperimente ali pa uporabo MAC only softwera.
LP, Uroš


***********
popravil s55o


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Okt 2007, 07:09 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2263
Kraj: jn76gh
Hvala za odgovor!

Zanimivo....bomo mogoče kaj izprobali, čeprav nisem ravno pristaš okna v oknu v oknu!

Dubi GL in cqww se slisimo kot s51a soab lp

lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Okt 2007, 14:30 
Odsoten

Pridružen: 16 Sep 2003, 13:15
Prispevkov: 185
Kraj: RUŠE
Že "stalno dela",tako izpiše, samo vidim ga ne. Nekaj sem brkljal po propperites, samo nisem še prav zadel s "hamrom". Izgleda, da bom moral večjega vzeti.
Uroš se oglasim, če mi ne uspe. Zaradi omenjenih neznanih podatkov sem že malo zavrt.Hi!

73! de S51DU- Dubi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Okt 2007, 18:27 
Odsoten

Pridružen: 16 Sep 2003, 13:15
Prispevkov: 185
Kraj: RUŠE
Za sedaj mi je uspelo to, da v Vista okolju instaliram program na izmenljivem disku, na katerem deluje. Tudi, če tako instaliran program prenesem na trdi disk dela. Brez postopkov, ki so omenjeni na N1MM spletni strani. Prav tako dela povezava s postajo (preko ptretvornika USB na RS232).

Nimam še drugega takšnega pretvornika, da bi preveril delovanje (verjetno dela, ker se to opazi pri zagonu računalnika) drugega porta za CW. Prihaja do "zamrznitve" računalnika, če se igram s porti, ki nimajo povezave. :-?

Tako, da bom šel na kontest s starim, ponošenim notestnikom.Hi!

73! Dubi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Nov 2007, 09:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Feb 2004, 21:06
Prispevkov: 83
Kraj: Sežana
Zdravo

N1MM Logger v Visti se lepo zažene, samo v Lastnostih (bližnjici) na namizju, je potrbno v zavihku Združljivost odkljukati "Zaženi ta program v združljivostnem načinu za:" in nastaviti na Windovs 98, ali Windovs XP.

73 de Zdravko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Nov 2007, 22:16 
Odsoten

Pridružen: 16 Sep 2003, 13:15
Prispevkov: 185
Kraj: RUŠE
Hvala za nasvete!

Bom preizkusil! Za sedaj se spomnim, da na njem ni starih Windovsov in bo porebno narediti, kot je svetoval Uroš. Sedaj je dilema, kdo ima tiste zaupne podatke, ker je bilo pri nakupu več botrov.Hi!

Sem zadnjič prehitro napisal, da stvar deluje. Pozneje sem opazil, da preneha, kakor hitro odstranim spominski ključek. Navidezno je PC prikazoval, kot da se program izvaja iz trdega diska.

73! Dubi-S51DU


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group