S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 21 Apr 2021, 22:18

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: TS 590 log N1MM
OdgovorObjavljeno: 24 Nov 2013, 12:36 
Odsoten

Pridružen: 07 Nov 2011, 15:49
Prispevkov: 116
Kraj: Rošnja 63/a
Pozdrav,
pri povezavi z TS 590 v nastavitvah v log N1MM ne najdem podatka baudrate 115200(ga sploh ni v menu) in ne morem povezati postaje z log.
Pri povezavi z TS 480 sem našel baudrate 9600 in se je postaja povezala z log.
Prosim za pomoč!! :(
73
S52GS
Srečko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: TS 590 log N1MM
OdgovorObjavljeno: 24 Nov 2013, 18:22 
Odsoten

Pridružen: 28 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 669
Kraj: Škofja Loka
Znižaj hitrost prenosa na postaji ...

_________________
LP Jure


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: TS 590 log N1MM
OdgovorObjavljeno: 26 Nov 2013, 20:29 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2382
Kraj: jn76gh
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-download_f ... fileId=618

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: TS 590 log N1MM
OdgovorObjavljeno: 26 Nov 2013, 20:41 
Odsoten

Pridružen: 07 Nov 2011, 15:49
Prispevkov: 116
Kraj: Rošnja 63/a
Hvala,
73
S52GS


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: TS 590 log N1MM
OdgovorObjavljeno: 01 Jun 2020, 08:23 
Odsoten

Pridružen: 17 Dec 2008, 23:51
Prispevkov: 11
Pozdravljeni,

Zamenjal sem računalnik, ki nima več COM in LPT portov. Računalnik ima WIN10, imam tudi dva adapterja USB na COM. Vse deluje razen CW, ker ne tasta postaje. PTT na postaji vklopi. Sem mislil, da se da CW nastaviti tudi brez kakšnega vmesnika. Pri prejšnjem računalniku, ki je imel COM in LPT port je delovalo vse brez vmesnika za CW. Kako imate rešeno tastanje postaje in možnost sočasne uporabe ročke in elektronca postaje?

Hvala in lep pozdrav,
Fredi
S58FA


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: TS 590 log N1MM
OdgovorObjavljeno: 01 Jun 2020, 13:28 
Odsoten

Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Prispevkov: 522
Kraj: Ljubljana
Za CW tastanje boš moral narediti mali vmesnik z open collector transistorjem. Običajno se za CW v N1MM uporabi signal DTR,ki ga pripelješ preko upora vrednosti nekaj kOhm na bazo tega transistorja. PTT ti pa dela direktno preko signala RTS.

lp/73 S53V

_________________
janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: TS 590 log N1MM
OdgovorObjavljeno: 01 Jun 2020, 13:29 
Odsoten

Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Prispevkov: 522
Kraj: Ljubljana
s52gs napisal/-a:
Pozdrav,
pri povezavi z TS 590 v nastavitvah v log N1MM ne najdem podatka baudrate 115200(ga sploh ni v menu) in ne morem povezati postaje z log.
Pri povezavi z TS 480 sem našel baudrate 9600 in se je postaja povezala z log.
Prosim za pomoč!! :(
73
S52GS
Srečko


Znižaj na 38kB pa bo vse ok. Seveda prej to nastavi na postaji....

lp/73 S53V

_________________
janez


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group