S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 19 Nov 2017, 20:43

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 03 Okt 2014, 07:56 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2263
Kraj: jn76gh
As of September 22, 2014, new users should install N1MM Logger Plus which can be found at WWW.N1MM.COM. Existing users can continue using N1MMclassic while they install, configure and get familiar with N1MMplus.

Prehod je končan in zgleda, da je n1mm+ v stanju, da nadomesti n1mm classic, ki je dolga leta bil naš dober sopotnik.

lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 03 Okt 2014, 08:02 
Odsoten

Pridružen: 28 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 657
Kraj: Škofja Loka
Morda le toliko, da po nekih informacijah delovanje v mreži še ni 100% preizkušeno (M/M, M/S, ...)

_________________
LP Jure


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 03 Okt 2014, 09:09 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2005, 07:28
Prispevkov: 163
Kraj: Slovenska Bistrica
Ali je dobro pred inštalacijo N1MM+ klasičnega N1MM odstraniti ali pa lahko ostane in se ne motita?

_________________
Rajko, S54X


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 04 Okt 2014, 21:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 200
Kraj: Domzale
Lahko ostane. Imej samo drug direktorij in je. 73 GL!

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 05 Okt 2014, 19:57 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2005, 07:28
Prispevkov: 163
Kraj: Slovenska Bistrica
Tnx Goran. Sem naredil tako.
Pa še eno vprašanje, kdor to bolj obvlada:
Naš mladi up , S52DJW se je preizkusila z N1MM+ v RU WW-DIGI tekmovanju, pa se je pri oddaji v PSK63 dogajalo, da se je na koncu teksta vrinilo še nekaj dodanih znakov, ki jih ni bilo v makroju npr.
CQ RUTEST de S52DJW CQ 'nn:, , zaradi česar je prišlo do zamika in (pre)poznega preklopa na RX. Čudni znakci so se pojavljali tudi na koncu F2 in F3 ( raport in CFM).
V RTTY se to ni dogajalo. Kje bi bil vzrok tega?

_________________
Rajko, S54X


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 05 Okt 2014, 23:21 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2263
Kraj: jn76gh
Še vedno je v nastajanju in imajo posamezni moduli še napake. Najboljše n1mm yahoo group, kjer razvijalci direktno pomagajo ali pa javiš bug preko n1mm strani.

lp
b

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 05 Jan 2015, 00:15 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Nov 2007, 08:50
Prispevkov: 185
Kraj: Cirkulane
Zanima me, če ima kdo težave z nastavitvijo pri uporabi CW in sicer v dolžini pikice in črtice. Se pravi pri E je skoraj enako kot pri T. Ni razmerje 1 : 3.

Normalno oddaje sporočilo, ko pritisnem funkcijske tipke F1, F2... vendar je razmerje med pikico in črtico premajhno ?

TNX za odgovore in sugestije v naprej.

73.

_________________
Član Radiokluba Cirkulane S59DDR - S59H - S55TVC
http://www.cirkulane.hamradio.si

http://s59km.blog.siol.net/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 05 Jan 2015, 08:05 
Odsoten

Pridružen: 03 Apr 2005, 17:26
Prispevkov: 21
Kraj: Ljubljana
Živjo!

Pred dnevi sem namestil in pognal N1MM plus.
Poleg že omenjenih težav za PMC kontest, drugih še nisem našel oziroma naletel.
Motilo me je le to, da pri F4 znak/call na samem začetku ni bilo prijazno za slišat(nekako odsekano), kar sem rešil, tako da sem pred znak
dodal "space", in je sedaj bolje.
Časovno zakasnitev preklopa rx/tx sem nastavil na 50 milisekund. po predlogu je 30ms.
Delal sem samo CW!
Morda tole kaj pomaga?

73! in HNY
Borut, LJA


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 05 Jan 2015, 08:37 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2263
Kraj: jn76gh
Pozdravljen!

Poglej tukaj
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php?page=Configurer

Pod 5 imaš winkeyer tab...mogoče nimaš autospace vklopljen ?

Lep pozdrav
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 13 Jan 2015, 14:18 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2263
Kraj: jn76gh
Kratko in jedrnato:

N1MMLogger-N1MM Free Contest Logger is no longer supported, please upgrade to N1MM Logger+
lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 19 Feb 2015, 07:07 
Odsoten

Pridružen: 08 Dec 2004, 21:56
Prispevkov: 54
Včeraj sem inštaliral N1MM plus.Na staremu n1mm sem uporabljal dva usb vmesnika na com1.Na stari verziji delata brez problema.V novi verziji pa nikakor ne dela prav.Razmerje pika-črta ni pravo.Vse sem probal pa ni šans da poštudiram.Ima kdo kako rešitev oz.ali je kdo imel isti problem?

73,Igor,s57z


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 20 Feb 2015, 19:47 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2005, 07:28
Prispevkov: 163
Kraj: Slovenska Bistrica
V Configurerju imaš pod Other možnost nastavitve CW weight

_________________
Rajko, S54X


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 23 Feb 2015, 17:28 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 13 Nov 2005, 18:48
Prispevkov: 112
Kraj: Črnomelj
Živjo!

Pozabi na to opcijo, meni tudi ne dela cw preko usb-com vmesnika, direktno na com pa dela bp. Kot da bi oddajal samo pike in tudi hitrost se ne da regulirat. Mogoče je to še eden od bagov, ki ga morajo odpravit ali pa nas hočejo prisilit k temu, da bomo kupovali micro keyerje.

_________________
73 de Vinko, S53F


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 12 Dec 2015, 19:22 
Odsoten

Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Prispevkov: 358
Kraj: Ljubljana
Hojla !

Kako v N!MM+ filtriram spote, da mi prihajajo npr samo iz S5 9A DL in HA. Če nastavim filter by prefix EU mi spoti zabašejo bandmap. Če pa odkljukam from only S5 9A DL HA pa mi letijo spoti samo iz S5 iz drugih območij pa ne .


lp /73 S53V

_________________
janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 12 Dec 2015, 19:54 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2263
Kraj: jn76gh
Greš na google.com
napišeš n1mm plus spot filtering
klikneš prvi link
prideš na:
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php? ... +Filtering
tam klikneš na

http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php? ... net+Window

In
V telnet oknu imaš predel filtering in tam dodaš s5 ali pa I, s5, 9a , oe in imaš spote samo od tega dela.....
Če ti mašino zabaše, potem je čas, da razmisliš o več rama !

Zadevo pa seveda lahko vedno omejiš tako, da si instaliraš agregator in nato sam določiš kaj in kako vidiš.
lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group