S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 23 Jul 2017, 15:53

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 12 Dec 2015, 20:25 
Odsoten

Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Prispevkov: 344
Kraj: Ljubljana
s55o napisal/-a:
Greš na google.com
napišeš n1mm plus spot filtering
klikneš prvi link
prideš na:
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php? ... +Filtering
tam klikneš na

http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php? ... net+Window

In
V telnet oknu imaš predel filtering in tam dodaš s5 ali pa I, s5, 9a , oe in imaš spote samo od tega dela.....
Če ti mašino zabaše, potem je čas, da razmisliš o več rama !

Zadevo pa seveda lahko vedno omejiš tako, da si instaliraš agregator in nato sam določiš kaj in kako vidiš.
lp


Boštjan


Hoj Boštjan.

Verjetno nisi dobro prebral mojega sporočila. V telnet oknu v predelu filtering nastavim npr. s5 I 9a oe pa mi vedno vzame samo s5 !!!
Mašine mi sicer ne zabaše ker imam kar močno 64 bitno mašino Intel Core i5 3,2GHz in 8GB. Če nastavim v predelu filtering EU mi pa zabaše band map.

_________________
janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 13 Dec 2015, 13:21 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2242
Kraj: jn76gh
OK, gremo pa še enkrat:
greš v spot filtering, izbereš filter by prefix in napiše tja: S5,9A,OE,I

a vejice si dal vmes ?

tko kot je tukaj:
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-download_f ... 49&display

lp

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 13 Dec 2015, 13:46 
Odsoten

Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Prispevkov: 344
Kraj: Ljubljana
s53v napisal/-a:
s55o napisal/-a:
Greš na google.com
napišeš n1mm plus spot filtering
klikneš prvi link
prideš na:
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php? ... +Filtering
tam klikneš na

http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php? ... net+Window

In
V telnet oknu imaš predel filtering in tam dodaš s5 ali pa I, s5, 9a , oe in imaš spote samo od tega dela.....
Če ti mašino zabaše, potem je čas, da razmisliš o več rama !

Zadevo pa seveda lahko vedno omejiš tako, da si instaliraš agregator in nato sam določiš kaj in kako vidiš.
lp


Boštjan


Hoj Boštjan.

Verjetno nisi dobro prebral mojega sporočila. V telnet oknu v predelu filtering nastavim npr. s5 I 9a oe pa mi vedno vzame samo s5 !!!
Mašine mi sicer ne zabaše ker imam kar močno 64 bitno mašino Intel Core i5 3,2GHz in 8GB. Če nastavim v predelu filtering EU mi pa zabaše band map.
s55o napisal/-a:
OK, gremo pa še enkrat:
greš v spot filtering, izbereš filter by prefix in napiše tja: S5,9A,OE,I

a vejice si dal vmes ?

tko kot je tukaj:
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-download_f ... 49&display

lp


Ja Boštjan to sem naredil že 256x :D Hja z vejicami ali brez vejic mi ta filter ne dela . Če dam from S5 je ok samo S5

če pa dam from S5,DL, HA, etc z vejicami potem mi prav nič ne pošilja ,

če pa dam from S5 DL HA, etc brez vejic pa vzame zopet samo S5 spote

Filter BY prefix EU dela BP. ampak je vseeno preveč spotov.


lp/73 S53V

_________________
janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 13 Dec 2015, 20:58 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 21 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 159
Kraj: Murska Sobota
O tem se že enkrat nekaj pisal, ampak nič narobe če ponovim.

Jaz za AR Cluster uporabljam naslednji filter.

set dx filter (band=160 or band=80 or band=40 or band=20 or band=15 or band=10) AND (call=S53ZO OR not skimmer OR (skimmer AND NOT SkimDupe AND (SkimValid OR SkimQsy) AND (spottercty=S5 OR spottercty=9A OR spottercty=I OR spottercty=HA OR spottercty=OE)))

Da dekodiram. Pokaže vse navadne spote in vse spote, ki vključujejo moj znak. Za skimmer spote pa je omejitev za skimerje iz navedenih prefixov za navedene bande. Hkrati izvede še kontrolo po CT1BOH algoritmu, ki skuša preprečite napačno sprejete znake, npr. EW3LPL. Obenem pa, da se zmanjša obremenitev N1MM vsak spot pošlje samo enkrat v oknu 10 minut. Torej je smiselno timeout v N1MM nastavit na npr. 15 minut in imaš vedno sveže stanje.

73
Simon, S53ZO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 13 Dec 2015, 22:46 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 22 Avg 2004, 16:41
Prispevkov: 720
Kraj: Poljčane, JN76SH
Simon,

mogoče pa te N1MM + ne spusti zraven zaradi avatarja :D.

_________________
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 14 Dec 2015, 07:25 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 21 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 159
Kraj: Murska Sobota
Kralj noči, šef White walkerjev vedno prvi pride na vrsto ko je pile up :)

Winter is coming.

73
Simon, S53ZO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 14 Dec 2015, 08:10 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2242
Kraj: jn76gh
Meni deluje, če ne označim kljukice pred s5 in da vpišem tudi s5 med filter by prefix

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 14 Dec 2015, 09:33 
Odsoten

Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Prispevkov: 344
Kraj: Ljubljana
s55o napisal/-a:
Meni deluje, če ne označim kljukice pred s5 in da vpišem tudi s5 med filter by prefix


Sem tudi to kombinacijo že poskusil..... :( Nimam pojma kje je fora...


lp/73 S53V

_________________
janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: N1MM plus
OdgovorObjavljeno: 18 Dec 2015, 15:29 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2242
Kraj: jn76gh
Tudi n1mm programerji včasih pobrkajo odgovore:

Pravi odgovor je:

The prefix filter filters spotters, not clusters. I guess in looking at the multiple spots from various skimmers I was thinking of them as clusters. They are not.
They are spotters.
>
> 73,
> Tom - N1MM

***
So the right string for lets say get all the S5 hams spot would be like:
S51 S52 S53



No. Just S5 Since it ends in a number, call areas are not supported.

73,
Tom N1MM

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group