S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 20 Sep 2017, 21:04

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 04 Mar 2014, 13:33 
Odsoten

Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 51
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA
Pozdravljeni.
Pred časom sem nabavil MicroHam DigiKeyer2, ga povezal z Loggerjem32, kjer dela dobro. Imam pa mali problem, kako povezat VHFCtest4Win z omenjenim DigiKeyer-jem. VHFCtest4Win ima zadnjo posodobitev. CAT je na virtualnem Com-portu 5, Winkeyer pa na Com-portu 8. Ne pokaže mi CAT iz IC910H, niti noče "kucat", tudi PTT ne vklopi. Vprašal bi naše HAM-ovce, če ima kdo to nastavljeno. V primeru, da mi to ne bo uspelo, mi N1MM še stalno dobro dela.
Hvala za odgovor.
73 de S51VC


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2014, 15:15 
Odsoten

Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 51
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA
Danes mi je uspelo zagnati CAT na IC910H preko DigiKeyerja, tudi "kuca" mi, samo mi spušča znake. Prednastavitve za F1 so CQ CQ TEST S51VC TEST AR ... DigiKeyer pa mi "odkuca" "C TEST S VC TEST A" Ne morem si nastavit večje hitrosti med DigiKeyerjem in programom. Ne vem sicer, če je to krivo, da mi spušča znake. S tem ne morem delat. VHFCtest4win se mi zelo dopade, upam, da mi bo kdo dal kak nasvet. Logger32, N1MM, TR4WIN, delajo dobro. Ne vem, kje sem zamučkal...
LP
S51VC


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2014, 15:55 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 199
Kraj: Domzale
Zdravo!

Probaj nastaviti na K1EL winkey v digikey in potem se v vhfctest4win.

73GL

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 05 Mar 2014, 19:44 
Odsoten

Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 51
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA
s55oo napisal/-a:
Zdravo!

Probaj nastaviti na K1EL winkey v digikey in potem se v vhfctest4win.

73GL

Zdravo Goran.
Ta digiKeyer ima že sam v sebi K1EL čip in se nič ne da nastavljat, razen oblike, hitrosti, pauze, ročice in take stvari. Vem, na kaj si mislil. Nekaj je s prenosom podatkov iz VHFCtest4Win.(1200bit/s) Mislim, da je prepočasi. Mašina je 1.5GHz/750MB rama/prenosnik z winxp sp3. Bom probal kontaktirat S52AA, ki je autor programa, mogoče mi bo znal povedat.
Hvala Goran za odziv.
73&GL
S51VC Max


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 06 Mar 2014, 09:18 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 199
Kraj: Domzale
Drzi,

ne vem kako je v digikey, vendar v microkeyer2 imas lahko za CW nastvljen tako navaden kot tudi K1EL port in me zanima kaj si ti izbral. Namrec meni z microham+k1el lepo tipka. Zvecer lahko pogledam.

73

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 06 Mar 2014, 09:32 
Odsoten
Moderator

Pridružen: 16 Nov 2004, 10:33
Prispevkov: 432
Kraj: Prelog, JN76HC
Torej če imaš v "Port setup" nastavljen "Keyer type" na "Winkeyer" glede na to, da ti nekaj tipka potem je to vse kar se da v programu nastaviti.

MicroHam vmesnika sam nimam, brez tega pa je težko ugotoviti kje je problem.

Bova z Goranom v klubu naslednji teden priklopila in pogledala.

73


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group