S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 20 Nov 2018, 23:28

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 27 Nov 2012, 16:10 
Odsoten

Pridružen: 13 Feb 2006, 22:08
Prispevkov: 124
Pred nekaj dnevi je bila objavljena ver. 3.43.
Prevod je bil poslan VU2PTT in bo v kratkem objavljena na spletu!
Dodano je okno za upravljanje postaje, še posebno za nove postaje, ki imajo malo gumbov in veliko menijev. Zelo praktično!

Polde, S57U/p


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 22 Jan 2013, 19:09 
Odsoten

Pridružen: 25 Dec 2007, 20:29
Prispevkov: 33
Kraj: Tolmin
Pozdrav vsem
Logger32 mi ne prepozna rotatorja AlfaSpid. Ali je potreben še kakšen podprogram ali je potrebno še kje v meniju loggerja še kaj nastaviti.
LP

_________________
Danijel S51W


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 22 Jan 2013, 23:55 
Odsoten

Pridružen: 13 Feb 2006, 22:08
Prispevkov: 124
Nimam nobenega takega rotatorja da bi karkoli svetoval.
A si že poskusil ;Nastavitve=>Rotator=>Izbereš tip rotatorja in nastaviš ostale nastavitve za pravilno komunikacjo med rotatorjem in programom.

Polde, S57U/p


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 23 Jan 2013, 15:02 
Odsoten

Pridružen: 25 Dec 2007, 20:29
Prispevkov: 33
Kraj: Tolmin
Sem poskusil z vsemi možnimi nastavitvami, ko kliknem na ikono "postavi vse rotatorje v izhodiščni položaj" pa dela sepravi postavi mi rotator na "0". Drug program "PstRotator" pa dela ok.

LP

_________________
Danijel S51W


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 23 Jan 2013, 19:57 
Odsoten

Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 58
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA
S51W, pozdravljen.
Imam Logger32 in AlphaSpeed rotator. Meni dela super. Imam ga na com1. V navodilih piše, da moraš imet rotator v samih menijih Loggerja32 pravilno opisanega. Jaz imam rotator izklopljen, ko sem na 10MHz in nižje. Se mi pa port odpre, ko sem na 14MHz in na višje, ker imam pač beam 4el3band. Samo komando moraš imeti nastavljeno na A-automatic. Potem z Ctrl-A vklopiš sukanje do prave smeri in postaje, ki je vpisana v okencu.
Kake morajo bit točne nastavitve, Ti lahko povem jutri, ko bom šel na vikend, tam imam namreč to postavljeno.
Malo mi prosim odgovori, kaj Te muči. Bova to rešila. Meni v glavnem dela. Lahko se čujeva na 3605kHz in greva QSY, da se v miru pogovoriva.
LP in 73
S51VC - Max


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 24 Jan 2013, 13:42 
Odsoten

Pridružen: 25 Dec 2007, 20:29
Prispevkov: 33
Kraj: Tolmin
Pozdrav Max
Rotator sem potem preizkusil še na starem namiznem računalniku z verzijo Loggerja 3.30 in tam dela brez problema. Ne dela pa na prenosniku. ko odprem port mi javi "ni rotatorja" Bom instaliral novo verzijo na oba računalnika in potem bom videl kaj bo.
Bom napisal kje je problem ali v Prenosniku ali v programu.

LP

_________________
Danijel S51W


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 24 Jan 2013, 15:50 
Odsoten

Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 58
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA
Pozdrav Daniel.
Ne vem točno, pri kateri verziji si moral v meniju Loggerja32 nastavit v Edit Band&Modes, kjer pod Rotor #, vpišeš 1, ko hočeš, da se port za rotor vklopi. Drugače Ti rotor ne bo delal. Verjetno si to v redu nastavil.(piše v HELP-u) V Setup rotor #1 imam AlphaSpid COM1,N,8,1200,1 in 0 za Rotor correction. Potem imam vse tri opcije odkljukane (Open rotor autom...., DTR, RTS), nato Enable Ctrl+A in home na 250 st.
Moralo bi delat, razen če ne. :wink: Mogoče se com porta ne razumeta, to je pa druga zgodba.
Mislim, da si strokovnjak in boš to rešil.
LP
S51VC


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2013, 00:10 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 420
Kraj: Koper - Capodistria
COM port na prenosniku? Če ni ravno predpotopni imaš, verjetno, usb to com konverter, ki ga, verjetno, program ne prepozna.

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 29 Jan 2013, 13:23 
Odsoten

Pridružen: 25 Dec 2007, 20:29
Prispevkov: 33
Kraj: Tolmin
Pozdrav

Rotator dela, hvala Max za priporočilo. Nastavil sem "Nastavitevobsegov&način dela" na 1 in se mi je rotator takoj obarval modro, vendar še ni delal, moral sem še v vnosnem oknu nastaviti vse potrebno frekvenco, način dela in band potem pa je bilo OK.
Zmedlo me je to, ker v starejših verzijah Loggerja 3.25, 3.30 ni bilo potrebno nič nastavljat in je rotator delal.

Hvala še enkrat in lep pozdrav

_________________
Danijel S51W


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Logger32 ver3.43
OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2013, 21:18 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2010, 15:30
Prispevkov: 159
Kraj: Mozirje (JN76li)
Dober večer!

Problem!

Nabavil sem CAT cable za povezavo postaje s PCjem. Nastavim vse nastavitve tako kot bi moralo biti, povezava s postajo je vzpostavljena saj s klikom na DX spote menja frekvenco in mode vendar mi v Logbook entry window ne vnese podatkov (frekvenca in band)

Kje bi ga lahko polomil?

_________________
ex. S51JS


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group