S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 18 Sep 2018, 14:52

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 17 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2012, 13:40 
Odsoten

Pridružen: 12 Avg 2006, 19:52
Prispevkov: 9
Kraj: Bilje
Pozdravljeni.
Ne znam poiskati rešitve.
Na WIN XP pro MMTTY dela bp tudi v kontestu z N1MM.
Na WIN7 pro pa traja preklop iz oddaje na sprejem dolgo časa cca 5 sec. To se mi v XP-jih ne dogaja.
Na avtorjevi strani piše, da naj bo program v svoji mapi, ne v standarni "Program files". To je urejeno.
Vprašanje: kaj in kje naj kaj nastavim ali na WIN7 MMTTY sploh ne dela?

Hvala za odgovore.

73 Veljko

_________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2012, 13:48 
Odsoten
Moderator

Pridružen: 16 Nov 2004, 10:33
Prispevkov: 435
Kraj: Prelog, JN76HC
Ugibam: Vklopiš windows xp compatibility mode in run as administrator.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2012, 18:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 13 Nov 2005, 18:48
Prispevkov: 117
Kraj: Črnomelj
Jaz tudi samo ugibam: Ali ima tvoj PC dvo jederni procesor? Pri cw tipkanju v n1mm je to velik problem dokler ne nastaviš v upravitelju opravil procesorsko afiniteto, naj program uporablja samo eno procesorsko jedro. Probaj v upravitelju/procesi mmtty nastavit na eno jedro.

_________________
73 de Vinko, S53F


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 15 Sep 2012, 10:20 
Odsoten

Pridružen: 12 Avg 2006, 19:52
Prispevkov: 9
Kraj: Bilje
s52aa napisal/-a:
Ugibam: Vklopiš windows xp compatibility mode in run as administrator.


Ne dela.

_________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 15 Sep 2012, 10:23 
Odsoten

Pridružen: 12 Avg 2006, 19:52
Prispevkov: 9
Kraj: Bilje
S53F napisal/-a:
Jaz tudi samo ugibam: Ali ima tvoj PC dvo jederni procesor? Pri cw tipkanju v n1mm je to velik problem dokler ne nastaviš v upravitelju opravil procesorsko afiniteto, naj program uporablja samo eno procesorsko jedro. Probaj v upravitelju/procesi mmtty nastavit na eno jedro.


Poskusil vse opcije,ne dela (procesor i5 4-jedrni, win7 64-bit).

hvala za poskus pomoči, bo treba nazaj na star PC in WIN XP.

37 Veljko

_________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 15 Sep 2012, 12:06 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2351
Kraj: jn76gh
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php? ... e+Software

The following explanation was provided by W4TV. Thanks, Joe!

DO NOT allow the N1MM Full Installer to install DLPORTIO. The Full Installer default installs a 32-bit DLPORTIO unless you uncheck the "DLPORTIO port driver" box in the list of options.
If you have already run the Full installer or if DLPORTIO is already installed, you probably have the 32-bit version which will not work under Windows 64-bit. Go to both C:\Windows\System32 and C:\Windows\SysWOW64 and delete any copy of DLPORTIO.DLL found there
Download the binary distribution of InpOut32 here:(external link)
DO NOT use InstallDriver.exe from the InpOutBinaries_1500.zip package
Extract only Win32\inpout32.dll from the distribution package and copy it to your computer's C:\Windows\SysWOW64 directory. Rename it to DLPORTIO.DLL. NOTE: Yes - you want inpout32.dll from the \32 directory, NOT the \64 directory
Reboot after copying DLPORTIO.DLL to C:\Windows\SysWOW64

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 15 Sep 2012, 15:10 
Odsoten

Pridružen: 12 Avg 2006, 19:52
Prispevkov: 9
Kraj: Bilje
s55o napisal/-a:
http://n1mm.hamdocs.com/tiki-index.php?page=Installing+the+Software

The following explanation was provided by W4TV. Thanks, Joe!

DO NOT allow the N1MM Full Installer to install DLPORTIO. The Full Installer default installs a 32-bit DLPORTIO unless you uncheck the "DLPORTIO port driver" box in the list of options.
If you have already run the Full installer or if DLPORTIO is already installed, you probably have the 32-bit version which will not work under Windows 64-bit. Go to both C:\Windows\System32 and C:\Windows\SysWOW64 and delete any copy of DLPORTIO.DLL found there
Download the binary distribution of InpOut32 here:(external link)
DO NOT use InstallDriver.exe from the InpOutBinaries_1500.zip package
Extract only Win32\inpout32.dll from the distribution package and copy it to your computer's C:\Windows\SysWOW64 directory. Rename it to DLPORTIO.DLL. NOTE: Yes - you want inpout32.dll from the \32 directory, NOT the \64 directory
Reboot after copying DLPORTIO.DLL to C:\Windows\SysWOW64

Hi Boštjan.
Uporabljam zadnjo verzijo programa, ki naj bi to sam uredil, če prav razumem.
Sem poskusil naložit tudi starejšo pa še zmeraj preklopi na sprejem s cca 5 sec zakasnitvijo.
CW dela v redu (je na LPT portu, RTTY pa na COM).
Še nekaj, v nobeni Sys.. mapi ni DLPORTIO.DLL-ja, ki naj bi ga zbrisal in nadomestil z novim.

Mogoče še kakšen nasvet, če kdo uporablja WIN7 64-bit.

73 Veljko

_________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2012, 08:04 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Meni je namestilo DlportIO (NE N1MM)v 32 bit Win XP v Documents and Settings\All User\Start Menu\Programs\Accessories. Če to kaj pomaga...
Si poizkusil nastavljati adreso Lpt porta ?

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2012, 08:24 
Odsoten

Pridružen: 12 Avg 2006, 19:52
Prispevkov: 9
Kraj: Bilje
S51AY napisal/-a:
Meni je namestilo DlportIO (NE N1MM)v 32 bit Win XP v Documents and Settings\All User\Start Menu\Programs\Accessories. Če to kaj pomaga...
Si poizkusil nastavljati adreso Lpt porta ?



Hi Arpi.
V Win XP vse dela, ne dela MMTTY v WIN7.
LPT port rabim za CW tipkanje in dela.

Še kakšna možnost?

_________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2012, 10:22 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Hi !

Praviš, da imaš CW na Lpt portu in dela v redu. Kot razumem, je problem z PTT. Kaj nimaš PTT tudi na Lpt portu ? Ali pa uporabljaš PTT via CAT command ?

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2012, 13:59 
Odsoten

Pridružen: 12 Avg 2006, 19:52
Prispevkov: 9
Kraj: Bilje
S51AY napisal/-a:
Hi !

Praviš, da imaš CW na Lpt portu in dela v redu. Kot razumem, je problem z PTT. Kaj nimaš PTT tudi na Lpt portu ? Ali pa uporabljaš PTT via CAT command ?


Hi Arpi.

Kot sem že napisal v Win XP dela vse UFB.
Rabim dva različna vmesnika za CW (LPT) in RTTY (COM), nimam nič preko CAT.
V WIN7 tudi dela TX/RX, ampak čas preklopa med TX in RX je cca 5-6 secund in še, sem sedaj opazil se na gumbu TX v MMTTY izpiše WAIT.
To je problem.

73 Veljko

_________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2012, 14:49 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 206
Kraj: Domzale
Morda pa je kak drug problem? Lahko je tudi driver!

Ali lahko preveris delovanje PTT s tem programom?

http://www.epideme.com/ham/pttsoft.php

Ta sicer prozi tako rts in dtr hkrati bos pa vsaj videl, ce gre postaja potem OK na oddajo.

Morda lahko tudi napises kak serial port to imas, onboard oz. kak BY za 4$?

73

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 17 Sep 2012, 14:51 
Odsoten
Moderator

Pridružen: 16 Nov 2004, 10:33
Prispevkov: 435
Kraj: Prelog, JN76HC
Kaj pa če imaš vklopljen kak PTT delay?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2012, 19:35 
Odsoten

Pridružen: 12 Avg 2006, 19:52
Prispevkov: 9
Kraj: Bilje
s55oo napisal/-a:
Morda pa je kak drug problem? Lahko je tudi driver!

Ali lahko preveris delovanje PTT s tem programom?

http://www.epideme.com/ham/pttsoft.php

Ta sicer prozi tako rts in dtr hkrati bos pa vsaj videl, ce gre postaja potem OK na oddajo.

Morda lahko tudi napises kak serial port to imas, onboard oz. kak BY za 4$?

73


Hi Goran.

Preklop med TX/RX z navedenim programom dela v redu.
COM je pa samo eden na matični.

73

_________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MMTTY in WIN7
OdgovorObjavljeno: 18 Sep 2012, 19:36 
Odsoten

Pridružen: 12 Avg 2006, 19:52
Prispevkov: 9
Kraj: Bilje
s52aa napisal/-a:
Kaj pa če imaš vklopljen kak PTT delay?


Hi.

Ja povsem možno, samo ne znam poiskat, kje bi PTT delay nastavljal.

73

_________________
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 17 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group