S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 20 Sep 2018, 07:54

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 77 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Nov 2012, 13:21 
Odsoten

Pridružen: 12 Jan 2004, 11:59
Prispevkov: 80
Kraj: Srednje brdo, JN76BC
Jaz ga uporabljam le za WCA.

Mi pa že rahlo gre na živce skoraj vsakodnevno nadgrajevanje, včasih celo 2x dnevno...HI.

Lp
Janez/S51ZG


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Nov 2012, 14:42 
Odsoten

Pridružen: 29 Jan 2006, 08:44
Prispevkov: 23
Kraj: Slatina (brez vina)
Hehe OK Arpi hvala za info. Bomo še malo potestirali zadevo. Če mi grata javim....

_________________
www.s52sk.com


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Nov 2012, 15:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
s51zg napisal/-a:
Jaz ga uporabljam le za WCA.

Mi pa že rahlo gre na živce skoraj vsakodnevno nadgrajevanje, včasih celo 2x dnevno...HI.

Lp
Janez/S51ZG

Zakaj pa ne izklopiš avtomatskega nadgrajevanja... :D Nove verzije programa, QSL manager liste, Country file, Award in Mode posodobitve res niso tako pogoste, razen če PC vklapljaš 1x na teden, ali še bolj redko. LoTW in eQSL user liste pač so. Sta dve rešitvi: ali izklopiš automatic update, ali pa zaženeš kampanjo, da se več nihče ne bo včlanjeval v eQSL in LoTW... :D :D
Sicer pa mislim, da je dobro imeti ažurne, sveže podatke, če jih že imamo. Drugače je kot čitanje starih časopisov... :D Vsako omenjeno posodbitev se da nastaviti posebej, ali jo bo gledalo ob vsakem zagonu, ali ne. Ročno jo vedno lahko sam zaženeš. Award liste si pa itak lahko tudi sam napraviš, tudi npr. za S5 občine... :D

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Nov 2012, 16:31 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Tako pa zgleda kombinacija programov MixW, UR5EQF, DX Atlas in Add2Mixw za "standardne" digimode. UR5EQF in MixW sta v DDE, MixW in add2mixw pa itak. Vidna je tudi uporaba 100Hz filtra za PSK - FT-2000. Lahko bi bil tudi 50HZ, če so prehude motnje. Z belima tipkama ON in OFF lahko vklopimo / izklopimo postajo, itd., itd.
To je del tistih "S51AY CAT Tools"... Delo na digimodih postane zadovoljstvo.

Za povečavo klikni na sliko:
Slika

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2012, 08:04 
Odsoten

Pridružen: 29 Jan 2006, 08:44
Prispevkov: 23
Kraj: Slatina (brez vina)
Tako, da se javim in sporočim, da sem končno vse uredil.
Zlatko S51MA mi je posodil MFJ 1273 interface, ker z vso prejšnjo zadevo sploh in nikakor nisem bil zadovoljen. Vse kable na zadnji strani sem izklopil ter priklopol MFJ in glej ga zlomka vsa zadeva deluje točno tako kot sem si sam predstavljal da bi morala. Res je da sem moral v Omni Rig nastavitvah za CAT spremeniti popolnoma vse nastavitve za RTS in DTR in vse ostalo, ampak se je izplačalo. Uporabljam Yaesu FT950. Res je da mi najprej CAT preko MFJ ni delal, pa sem se razjezil in sem v računalnik vgradil še eden COM port. Ko sem našel vse drajverje priključim CAT preko COM porta (2) in voila, zadeva je zalaufala. Zanimivo, da mi sedaj deluje recimo RTTY na postaji tudi v RTTY načinu dela, kjer so filtri bolj selektivni. Primerjal sem tudi PKT mode pa sedaj komaj vidim kakšna je razlika v delu.
UR5EQF log mi je zelo všeč, saj ima obilo možnosti tudi za contest delo. Arpi pa še vprašanje. Vem, da si vložil dosti dela v tale tvoj CAT tools. Me zanima če se da ta zadeva predvsem z uporabo filtrov odkupiti od tebe, ker bi jo tudi sam želel imeti na razpolago.
73,s Marko

_________________
www.s52sk.com


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Dec 2012, 09:10 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Super, da si uredil zadeve, Marko. Ta stvar, "CAT Tools", deluje zaenkrat le z FT-2000 in MixW. Z HA2EOA sva nekaj poskušala narediti za IC-746 (+MixW), vendar ima preskromne CAT možnosti. Toda on se je znašel, pa kar ne gre preko CAT, nastavi ročno. Njemu ustreza. Dela mu pa dobro, ker so ga bližnji amaterji klicarili, kaj to ima, ker "sliši", kar drugi ne. Edino filtri ne gredo tako na ozko. Morda bi se to dalo napraviti tudi za FT-950, samo jaz ga nimam, tako "na pamet" pa to ne gre. Razlika je v temu, da FT-950 nima dveh RX-ov, v CAT ukaze se pa nisem poglabljal, ker nisem rabil. Morda se bo komu drugemu dalo igrati z FT-950...
Marko, niti slučajno ti ne bi bilo treba nič "odkupiti", to je od amaterjev za amaterje. Tako bi moralo biti z vsemi radioamaterskimi programi (moje mišljenje). Bilo je objavljeno tudi na strani "FT-2000 House", vendar je ta stran ukinjena. Saj sva o principu dosti diskutirala z Draganom, S55Z tukaj na forumu (ne ravno direktno o temu), njemu sem to poslal, vendar tega ne uporablja, ker je na MMVARI + N1MM. Pa bolje to, kot na igli... :D :D :D
Ne vem, zakaj ljudje to tako težko dojemajo. Edino YO4AUL je to opazil na bivši Francovi (HB9OAB) strani (FT-2000 House), pa se oglasil, da mu nič ni jasno. Danes je navdušen, naredil sem mu podobno tudi za CW.
Digitalni modul pri UR5EQF mi pa sploh ni všeč, čuden je, pa precej omejen z ukazi iz makrojev. Še sreča, da dobro deluje DDE med MixW in UR5EQF... :wink:

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 06 Jan 2013, 12:07 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 420
Kraj: Koper - Capodistria
Hi!
Arpi, danes sem se odločil, da zamenjam moj stari log program (fastlog). Ja, saj vem, pedpotopni, vendar dela to kar jaz rabim. Poskušam in poskušam najti način za DL programa, pa na domači strani samo melje in melje in melje. Se da ta ur5eqf dobiti tudi kje drugje?

LP, Samo

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 06 Jan 2013, 19:06 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Čudno, da ti ne gre... Klikni na ta link: http://ur5eqf.com/index.php?option=com_ ... &Itemid=41, zrolaj dol, pa klikni na Setup_ur5eqf_log_v3.31.exe, da skineš osnovni program, potem pa še Update_ur5eqf_log_v3.31-41.exe za zadnjo verzijo (3.31-41). Če pa te muči cirilica, nekje na strani klikni na desno miškino tipko, pa izberi Translate with Live Search. Odprlo bo novi TAB, kjer bo stran prevedena v željeni (izbrani) jezik. Tako se boš lažje znašel tudi pri iskanju, kje se skine CallBook, zbirka slik radioamaterjev (več kot 2GB !) in podobne stvari ter pripomočki.

Saj, najboljši Log program je tisti, ki dela to, kar rabiš... :wink:

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 06 Jan 2013, 23:28 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 420
Kraj: Koper - Capodistria
Hojla!
Po "mukah ježevih" mi je ratalo DL-jati. Setup zagnal in prišel do konca in... ne najde exe datoteke. OK. Poizkusim uninstall pa pravi da je program že od-inštaliran. Mahh!!! Ročno brisanje programa in registrija... dve uri. Bom zdaj še enkrat DL-jal pa da vidimo "ko če koga da j..."

LP.

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 06 Jan 2013, 23:37 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 420
Kraj: Koper - Capodistria
---------------------------
C:\Program Files\UR5EQF\UR5EQF_Log3\UR5EQF_Log3.exe
---------------------------
C:\Program Files\UR5EQF\UR5EQF_Log3\UR5EQF_Log3.exe ni veljaven Win32 program.


---------------------------
V redu
---------------------------
:evil:

Počakam še malo nato pa še enkrat dve uri ročnega brisanja... :evil: :evil: :evil:

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2013, 10:37 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Kateri operacijski sistem pa imaš ? Jaz radioamaerske programe instaliram v en poseben direktorij (C:\Amaradio\Programi\....). Uporabljam sicer XP, direktorij "Program Files" pa zna delati težave pri Visti in Win7... :(

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2013, 16:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 299
Kraj: JN75RX
oj,

stvar dela, prvi DL, prva instalacija, WIN7, 64bit, vse ok... update,... uvoz adif, vse lepo in fajn ...
AMPAK, bo potrebno še nakaj časa, da bom hvalil "tvojega" konja, Arpi ... v grafičnem, funkcionalnem pogledu "zame" je HRD še vedno
nemški avto, ne ex ruski :-)

TU

_________________
73 Simon, S53K


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2013, 17:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Paaa... Poberi in nastavi si še callbook, nastavi Telnet, pa OmniRig, CWType, skini slike radioamaterjev, nastavi en "dober skin" (npr. FalloutStyle), pa še kaj. Morda ti bo postal všeč... :wink:
Ko boš pa rabil DDE z MixW, TRUETTY, MMSSTV, Digital Master (iz HRD), CW Skimmer, JT65-hf, MMTTY ali z ROS programom, pa itak.
Nič narobe, niti meni HRD ni všeč. Verjetno ga ne vem prav uporabljati, pa tudi stvar navade je vmes... Te stvari se ne hvalijo, ampak uporabljajo :D

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Zadnjič spremenil S51AY, dne 07 Jan 2013, 17:17, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2013, 17:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 299
Kraj: JN75RX
:D

no vidis, live help... samo malo "sprozim" pa vse poves :)

_________________
73 Simon, S53K


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2013, 17:20 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
S51D napisal/-a:
:D

no vidis, live help... samo malo "sprozim" pa vse poves :)


Ej, dobiš eno za uho... :D :D :D
Kdaj pa jaz česa nisem hotel povedati ? Povem itak več, kot me vprašajo. Če vprašaš, izveš. :D

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 77 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group