S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 22 Nov 2019, 06:24

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 77 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 04 Jul 2012, 14:31 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 311
Kraj: JN75RX
S51AY napisal/-a:
S51D napisal/-a:

ni ga cez HRD :-)


:D

Hehe, eden je rekel: Ni je boljše od koze..., dokler ni spoznal krave... :P


hm... zna tale krava obračat anteno? :o

_________________
73 Simon, S53K


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 04 Jul 2012, 20:17 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Apr 2004, 17:40
Prispevkov: 415
S51D napisal/-a:
S51AY napisal/-a:
S51D napisal/-a:

ni ga cez HRD :-)


:D

Hehe, eden je rekel: Ni je boljše od koze..., dokler ni spoznal krave... :P


hm... zna tale krava obračat anteno? :o


A HRD toči pivo? :lol:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 09:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
s57ad napisal/-a:
...
A HRD toči pivo? :lol:


Kje pa... krava pa vsaj mleko daje... :D

Pravkar je izšla verzija 3.31-16 (UR5EQF_log). Samo za info...

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 12:16 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2005, 07:28
Prispevkov: 176
Kraj: Slovenska Bistrica
Arpi, dobre zveze imaš tja proti vzhodu. Hvala za trud, najnovejša verzija ima dopolnjen Bandmaster tudi s 6m , UFB.
Samo ena pomanjkljivost je: 50 MHz je čisto "zadihtan" in trenutno ne prepušča signalov.

_________________
Rajko, S54X


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 17:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
S54X napisal/-a:
Arpi, dobre zveze imaš tja proti vzhodu. Hvala za trud, najnovejša verzija ima dopolnjen Bandmaster tudi s 6m , UFB.
Samo ena pomanjkljivost je: 50 MHz je čisto "zadihtan" in trenutno ne prepušča signalov.


Eh, saj ni kaj dost; EX , UK , UN... "Tolažba" je edino, da je z "mini anteno". Zdaj ko bi lahko "normalno" delali, pa ni pogojev... :( Nekdo je vse skupaj "dol vgasnil"... ne vem, če ni bil to Simon... :D :D

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 19:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Apr 2004, 17:40
Prispevkov: 415
S51AY napisal/-a:
Eh, saj ni kaj dost; EX , UK , UN... "Tolažba" je edino, da je z "mini anteno". Zdaj ko bi lahko "normalno" delali, pa ni pogojev... :( Nekdo je vse skupaj "dol vgasnil"... ne vem, če ni bil to Simon... :D :D


Life is too short for 6m! :wink: :lol: (Šalim se, seveda)!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 19:44 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
S51D napisal/-a:
...
hm... zna tale krava obračat anteno? :o


Heh, težko se je zresniti v tej vročini... :P Ja, Simon, če si mislil na kontrolo rotatorja, tudi to zna. Pa preko LPT porta "muka" tudi antenskemu preklopniku.

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 20:09 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2005, 07:28
Prispevkov: 176
Kraj: Slovenska Bistrica
Nekaj je začelo brcati iz smeri EA/CT in začelo polniti Spotmajstra...
Sem že boljše volje :P
Morda je Simon nazaj "upalil" :lol:

_________________
Rajko, S54X


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 21:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Veš Rajko, tam na vzhodu velja pravilo: daš - dam , pomagaš - pomagam...

Mojo grid statistiko najdeš pod VUCC (VHF/UHF Century Club). Mala kozmetična sprememba pod "Description", drugače je pa to to.

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 21:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 311
Kraj: JN75RX
S51AY napisal/-a:
( Nekdo je vse skupaj "dol vgasnil"... ne vem, če ni bil to Simon... :D :D



nisem, priznam... :-)

sem tolko prizgal da sem naredil HV5, zda pa je spet off :)

_________________
73 Simon, S53K


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 21:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 311
Kraj: JN75RX
S51AY napisal/-a:
Ja, Simon, če si mislil na kontrolo rotatorja, tudi to zna. Pa preko LPT porta "muka" tudi antenskemu preklopniku.



to ja, preko DCU1 ? kako drugace? tnx info...

_________________
73 Simon, S53K


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 21:48 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Simon, sem vedel, da si bil ti ! TNX, da si nazaj prižgal, samo počasi se to zaganja... :) EQF te je danes zvečer "nanjušil", ko si klical CQ NA na 50 MHz.
Evo dokaz :

Slika
Klikni na sliko za povečavo

Kaj ti je to DCU1 ? Morda to ? :

Slika

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 05 Jul 2012, 23:38 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 311
Kraj: JN75RX
S51AY napisal/-a:
Simon, sem vedel, da si bil ti ! TNX, da si nazaj prižgal, samo počasi se to zaganja... :) EQF te je danes zvečer "nanjušil", ko si klical CQ NA na 50 MHz.
Evo dokaz :

Slika
Klikni na sliko za povečavo

Kaj ti je to DCU1 ? Morda to ? :

Slika


dobro njusi ta ex rusjanin ;)

ono za rotator pa priblizno tako zgleda ja,...

lepo zgleda-m ;-)

_________________
73 Simon, S53K


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Nov 2012, 10:07 
Odsoten

Pridružen: 29 Jan 2006, 08:44
Prispevkov: 23
Kraj: Slatina (brez vina)
Arpi pa ostali lepo pozdrav.
Sem downloadal tale UR5 log in mi je pravzaprav zelo všeč. Imam pa vprašanje. Že tri dni se hecam in mi postaja (FT950) nikakor noče na oddajo. Vic je v tem, da ko nastavim vse porte in tudi postajo preko CAT vmesnika dela vse kot treba, vendar ko kliknem program na rtty mode mi postajo "vrže" na rtty, vendar jaz moram delati Rtty in PSK v PKT modu. Ko ročno preklopim na postaji PKT mode me program zabriše nazaj v SSB.
A morda kdo ve kaj bi bilo za storiti.
P:S: Če postajo ne upravljam preko CAT-a pa ne morem spraviti programa, da bi mi deloval PTT, tudi z uporabo VOX gumba ne.

PSE Help.

73 Marko

_________________
www.s52sk.com


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Nov 2012, 11:47 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Hojla Marko !

Aha, ti bi uporabljal UR5EQF v modulu za digitalne mode. Nimam pojma, kaj te to zeza, jaz uporabljam DDE z MixW. Tale modul mi ni ravno všeč,... ja, tako je, ko se enkrat navadiš na MixW... Sem probal, meni pa vrže na SSB, v digimodih pa itak uporabljam za AFSK SSB (FT-2000), tudi za RTTY. Zakaj moraš uporabljati PKT mode ? Na SSB imaš širši slap. Sem probal, niti meni ne pusti PKT mode. Če misliš, da zato, ker uporabljaš PKT vhod zadaj ? Brez brige, audio gre tudi skozi ta vhod, čeprav si na SSB (npr. USB). Edino menu MIC SEL moraš imeti na dAtA (FT-2000), ne vem na pamet, kateri meni je to pri FT-950. To malo preštudiraj v navodilih, mislim pa, da je bilo o temu že nekaj napisanega tu na forumu. CAT (OmniRig) pa vsekakor uporabljaj.
"Problem" pa je vsekakor v nastavitvah OmniRig-a. Klikni na Setup v OmniRig-u, pa boš tam nekaj videl... če že moraš imeti PKT. Po nastavitvi za vsak slučaj znova zaženi UR5EQF, skupaj z OmniRig-om. Uspešno "igranje" ti želim !

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 77 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group