S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 28 Maj 2017, 23:18

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 77 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2013, 17:37 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 277
Kraj: JN75RX
oj,

lahko, tudi dve... za vsako vrašanje :)

A se da kje popraviti "pot" do programom po svoji želji, ali so le ti fix. definirani ?
sam bi imel recimo raje JT65A za EME recimo. preddefiniran je jt65-hf.exe etc...

tnx

_________________
73 Simon, S53K


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2013, 18:28 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1150
Kraj: Lendava
S51D napisal/-a:
oj,

lahko, tudi dve... za vsako vrašanje :)

A se da kje popraviti "pot" do programom po svoji želji, ali so le ti fix. definirani ?
sam bi imel recimo raje JT65A za EME recimo. preddefiniran je jt65-hf.exe etc...

tnx

Malo poglej pod Settings -> External programs. A to misliš ? Pretepali se pa ne bomo, pivo je boljše... Razumeš ??? :D :D

Aja, za WSJT paaa... DDE z WSJT ne dela. Lahko ga edino zaženeš: Tools -> Configure , pa ga dodaš.
JT65-hf je drugi program, tam DDE deluje. Za EME pa ni uporaben, ne upošteva dopplerja. Sicer pa... na 50 MHz bi bilo zanimivo probati. JT65 v Ionoscatter na 50 MHz delam z JT65-hf, zdi se mi, da dela bolje od WSJT.

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2013, 20:04 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 277
Kraj: JN75RX
oj... uporaben je DDE edino,...CW dela, dela skimmo,...WSJT vs JT ... je ravno tako kot bmw ali mercedes ,...spet ... :P

_________________
73 Simon, S53K


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2013, 23:26 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 421
Kraj: Koper - Capodistria
S51AY napisal/-a:
Kateri operacijski sistem pa imaš ? Jaz radioamaerske programe instaliram v en poseben direktorij (C:\Amaradio\Programi\....). Uporabljam sicer XP, direktorij "Program Files" pa zna delati težave pri Visti in Win7... :(



xp pro

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 08 Jan 2013, 00:30 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 421
Kraj: Koper - Capodistria
Dokončno obupal nad eqf. Prehajam na preizkušanje logger32.
PIKA.

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 08 Jan 2013, 15:31 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2328
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Poskusi še Swisslog... Frenk 1F ga zelo hvali... in na hitro mi je bil zelo všeč, čeprav sam uporabljam 100% Logger32... tudi za RTTY in druge digi mode....

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 08 Jan 2013, 23:21 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 421
Kraj: Koper - Capodistria
Ahhh... Vsi ti "novi" "logi" so narejeni najprej kot upravljanje s postajo in kot nekakšen nebodigatreba dodatek imajo možnost vnosa zvez.
Tako VQ-log kot Swisslog poznam še iz časov DOS-a. Win verzije so samo še bolj načičkane. Pri vseh teh novodobnih logih me najbolj moti to, da vnos zveze poteka po celem zaslonu. Znak v zgornjem desnem kotu, ime c spodnjem levem, qth nekje na sredini, raporti kako kje, itd.
Da bi kakšen imel vnosno vrstico na dnu v stilu starega n6tr ali vhf-ctest programa pa, bog ne daj. Herezija. Bogokletstvo. Zakaj enostavno, če lahko zakompliciraš do amena.
Obrnimo stran. Sedaj pri logger32 gruntam, kako zamenjati vrstni red kolon. Vidim da je nekakšen "zmazek" excell-a. Ko bom to pogruntal, bom šel naprej.

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 09 Jan 2013, 01:54 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2328
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Vrstni red zamenjaš zelo enostavno... Čarobna formula je desni klik na miško (sploh je desni klik na miško uporaben povsod, kjer hočeš nekaj nastavljati) v polje loga in potem izbereš, kako bi rad oblikoval log... od barve do razporeda polj... Ko odpreš okno za razporejanje polj, vlečeš polja na poljubna mesta kar z miško...

Torej klik v polje loga, izbereš "Izgled mreže" (Column Layout), potem pa za puščice vlečeš spremenljivke gor ali dol... Kjer spustiš, tam izpodrine prejšnjo... Paziti moraš le, da ne "padeš" v kvadratne luknje, ker moraš potem vajo ponoviti... :)
Priloga:
ColumnLayout.png [20.22 KiB]
Še ni prenešeno

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 09 Jan 2013, 18:07 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1150
Kraj: Lendava
S51D napisal/-a:
oj... uporaben je DDE edino,...CW dela, dela skimmo,...WSJT vs JT ... je ravno tako kot bmw ali mercedes ,...spet ... :P

Ah, =biga, to pa že nima veze z UR5EQF... JT65-hf je za KV optimizirani JT65A, ki pa je sestavni del WSJT-ja. Z njim sem delal prvi JT65A Tropo contest na 50 MHz. Pogoji so bili katastrofa, nekaj OM, SP, YO, UR se je mučilo z WSJT-jem, pa ni uspelo, jaz sem pa z JT65-hf naredil enega Irca in zmagal... ( http://contest.pk-ukf.org.pl/contest.ph ... &what=rcvd ) :D :D :D Pokala nisem dobil ( :) ), hočem pa povedati, da je JT65-hf odlično uporaben tudi na 50 MHz. Meni je dosti bolj všeč od WSJT. Komaj ko boš oboje pošteno preizkusil, boš vedel. :D

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Apr 2013, 22:28 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2010, 15:30
Prispevkov: 154
Kraj: Mozirje (JN76li)
Pozdravljeni,

Omenjen program uporabljam samo za digitalna dela nad katerimi sem se zopet malo navdušil v zadnjem času. Danes slučajno prižgem program opazim da veliko operaterjev dela EA CTEST, ok skočim na splet preverim navodila za izmenjavo.
Okej, RST + Serial Number
Nastavim program in gremo, pokličem prvega naredima zvezo izmenjava raporte zveza zaključena vendar mi program ne shrani QSO. ??? Program resetiram, zvezo vpišem ročno, serijska številka se zamenja. Pokličem naslednjega zgodba ista zveza narejena QSO ne shrani.... Tretjič, četrtič.... Naredil sem 5 QSO samo toliko da nebi slučajno bil Unique postaja v logu nekoga. Potem me je pa minila volja do klofanja ctesta na takšen način.

Poizkusil sem več načinov, da zvezo shrane ukaz v macru, da QSO skranem jaz s klikom na disketo.... Nič.

Se je kdo že srečal s podobnim problemom pa ga je odpravil?

_________________
ex. S51JS


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 07 Apr 2013, 23:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1150
Kraj: Lendava
Pozdravljen Jaka !

Jaz UR5EQF ne uporabljam niti za digimode, niti za temovanja, edino za "General Log". Tako da ti bo moral kdo drug to povedati. Verjetno bo problem v najbolj nepopularni stvari: Nekaj nisi dobro nastavil...

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 08 Apr 2013, 10:04 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2010, 15:30
Prispevkov: 154
Kraj: Mozirje (JN76li)
Mogoče nepravilna tema ampak Arpi, kateri program pa potem priporočaš za digimode? za navadno klofarijo in cteste?

Tudi jaz UR5EQF uporabljam zgolj in samo za digimode, za cteste je n1mm generalni log pa si vodim v Logger32

_________________
ex. S51JS


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 08 Apr 2013, 11:05 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1150
Kraj: Lendava
Za digimode MixW (UR5EQF ima tudi DDE z MixW), sicer pa je možen tudi import .adi loga iz MixW v UR5EQF, za ostalo pa še WSJT, ROS, JT65-hf,... lahko jih startaš kar iz UR5EQF, ali pa napraviš .bat datoteke za start več programov, poglej možnosti za DDE z UR5EQF.
Za tekmovanja (CW, SSB) uporabljam TR4W (tudi N1MM je dober) in za digmode tekmovanja MixW.
Kaj dosti več pa ne, preveč je že teh "digi-dugi" modov... :D

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Apr 2013, 18:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 12 Jul 2003, 19:00
Prispevkov: 42
Kraj: Budanje
Zdravo!

Se bom malo pošpilal s tem logom...........kje naj dobim help file vsaj v angleščini......našel sem samo neke ruske ipd?

73 de Borut S50B

_________________
ex. S57AP, YT3TT, RK YU3DMU, RK YU3DAP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 21 Apr 2013, 20:31 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1150
Kraj: Lendava
Zdravo Borut !
Žal se moramo znajti, kot vemo in znamo. Google translate, intuicija, itd. Probaš, pa še kaj skužiš :D . Se splača, ker je dober logger, pa še zastonj je.
Imam neki ".chm" v angleščini, ampak od ene stare verzije, marsikaj je že drugače. Saj ko enkrat prideš na "zeleno vejo", samo gledaš in si prevajaš, novosti v novih verzijah.
Rade volje pa ti "izdam", kar slučajno znam... :D Če mi izdaš še svoj email naslov in če želiš, ti lahko pošljem tisti help.chm.

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 77 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group