S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 22 Sep 2017, 05:20

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 77 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 23 Maj 2012, 18:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Pozdravljeni uporabniki UR5EQf loga. Ena od zame najbolj pogrešanih stvari je bila ta, da ni bilo statistike za Lokatorje (Gride). Ker na internetu ne najdem tega, UR5EQF pa ne kaže znakov, da bi to naredil, sem si "vzel čas" :wink: pa sem to sam napravil. Bom moral prositi moderatorja, da datoteko "Grid Locator.stc1" naloži sem, ker jaz ne morem. Komu jo naj pošljem ?

V UR5EQF_log jo naložite tako: Alt-L pa Import te .stc1 datoteke. Potem pri Alt-M lahko izberete "Grid Locator" statistiko.
Kdor rabi...
Morda bo s počasnejšimi PC-ji dolgo nalagalo, ogromen je spisek 4 karakternih gridov...

Druga zelo pogrešana stvar pa je, da v Spot Masterju ni 50MHz, torej ni bandmapa, samo spisek spotov, ki je sicer lahko samo za 50MHz, ampak...

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 23 Maj 2012, 19:47 
Odsoten

Pridružen: 19 Jan 2011, 17:09
Prispevkov: 17
Pozdrav Arpi!

Uporabljam UR5EQF. Datoteko bi si naložil zato te prosim, da mi jo pošlješ.
Imam pa tudi »problem«. Ne vem kako bi sortiral log hkrati po datumu in zaporedni številki. Če vpišem zvezo za nazaj vzame zaporedno številko, ki je na vrsti. Ko sortiram po datumu zvezo postavi na pravo mesto, vendar se zaporedna številka ne spremeni, ostane ista.

Ali mogoče veš rešitev?

73 Joc-S55N


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 23 Maj 2012, 20:21 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2005, 07:28
Prispevkov: 162
Kraj: Slovenska Bistrica
Arpi, hvala, da si si vzel čas. Statistika lokatorjev tudi mene zanima, čeprav je 6m začasno "krepnil". A bi šla datoteka tudi po mailu?
Sem pa poslal vljudnostno pismo in prošnjo na dva el. naslova od UR5EQF glede SpotMasterja za 50 MHz , a žal ni bilo odgovora. Morda sta šla v prazno , ....bo treba še zagnjavit.
Pa še eno vprašanje. Ali obstaja v tem programu tudi Super Check Partial?

73

_________________
Rajko, S54X


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2012, 04:56 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Včeraj sem poslal datoteko Boštjanu, pa zgleda nima časa, oziroma je odsoten. Ni problema, zainteresiranim pošljem po mailu. Rajko tvoj email naslov imam, pa ti bom poslal. Če še kdo rabi, naj mi piše na "S51AY@t-2.net", pa dobi.
Joc, na kakšno zaporedno številko misliš ? A tisto spodaj z drobnim, "QSO a xxx Total yyy" ? Zakaj ti je ta številka pomembna ? Sortiraš vedno tako, da klikneš na polje v zaglavju, na vrhu stolpca. Če likneš dvakrat, ti obrne sortiranje - "kontra". Sem poizkusil vnesti zvezo za nazaj (polje Work in real Time ne sme biti označeno) in bil pozoren na to številko. Zveza se je dopisala na koncu loga ! Potem sem kliknil na "Date" na vrhu stolpca, pa je zveze lepo presortiralo, vnešena zveza je dobila novo številko... Za posebna sortiranja in izbore pa uporabljaj "Filter setup". Super zadeva, kakor tudi Global edit, če spreminjaš / dodajaš podatke (več zvez z isto postajo).

Rajko, SCP mislim da ne obstaja. To ni primarno kontest program. Namesto tega uporablja interni callbook, pa še več jih lako definiraš. Enega najdeš na strani UR5EQF (ca. 0.5 milijona znakov).

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2012, 05:30 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Rajko, nisem prepričan, če sem te glede SCP prav razumel. Če si mislil na to, da pri vnosu zveze gleda delno natipkani znak, pa ti podobne izpiše v »Previous contact panel«, to žal ne gre (kot pri Winlogu32). Podobne znake lahko iščeš z »Filter setup«, označiš polje »Callsign mask«, pa vtipkaš npr. S57%. Izpisalo ti bo vse S57 znake, ki jih imaš v logu… Če poleg tega označiš še polja npr. »Bands - 50«, pa še »Modes - SSB«, ti bo izpisalo vse S57, ki si jih delal na 50MHz na SSB… itd…


Priponke:
Komentar datoteke: Grid locator
Grid Locator.zip [46.83 KiB]
Prenešeno 155 krat

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY
Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2012, 08:20 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2005, 07:28
Prispevkov: 162
Kraj: Slovenska Bistrica
Ja, tako nekako. Moja želja je, da bi že pri vnosu znaka v vnosno okno hkrati delal SCP, torej v nekem okencu vrgel ven vse znake, ki se začnejo z npr. WA7...
Tako dela Ucx pa TR4W , ...dobro ta je tekmovalni , najbrž še kateri

Ena stvar mi je še malo moteča in sicer vsakodnevni updati eqsl, LotW in QSLmgr... se mi zdi da bi bilo 1 x tedensko kar dovolj. Al sem staromoden... :D

_________________
Rajko, S54X


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2012, 10:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
S54X napisal/-a:
...
Ena stvar mi je še malo moteča in sicer vsakodnevni updati eqsl, LotW in QSLmgr... se mi zdi da bi bilo 1 x tedensko kar dovolj. Al sem staromoden... :D


To pa ja ni problem... Pod Settings / QSL Manager list, LoTW User list, eQSLcc User list pač ne smeš imeti označeno Automatically check for updates...
Pa lahko potem posodabljaš 1x letno, ko se ti zazdi... :D

TNX Boštjan, da si dodal priponko !

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2012, 19:25 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2005, 07:28
Prispevkov: 162
Kraj: Slovenska Bistrica
Se mi zdi, da sem to že probal, pa ni delovalo.
Bom pogledal, tnx Arpi

_________________
Rajko, S54X


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2012, 19:35 
Odsoten

Pridružen: 19 Jan 2011, 17:09
Prispevkov: 17
Pozdrav Arpi,

hvala za odgovor. Ni pomembna, je pa lepo, da je log popoln. Log pod UnUsedIndex prikaže zaporedne številke zveze. Ta številka se mi pri vnosu za nazaj ne spreminja. Tudi takrat ne, ko ob vnosu izključim Work in real time.

Primer. Pri VQlog sortiraš po datumu potem ukaz Recompute record numbers in ti uredi še zaporedne številke zvez.

Če je pri tvojem poizkusu spremenilo številko pod UnUsedIndex, potem kakšna nastavitev pri meni ni pravilna. Sicer pa je program super. Manjka mi samo še ta malenkost. Hi Hi


73 Joc-S55N
http://www.qrz.com/db/S55N


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 25 Maj 2012, 04:54 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Aha, UnusedIndex... pri meni je isto. To ni zaporedna številka, ampak številka vnosa. To je samo neki index z imenom "neuporabljen". Sem ti napisal kje se vidi zaporedna številka. Če pa imaš sortirano po datumu/uri, ne vem kakšen smisel ima še po zaporedni številki, saj je potem to eno in isto. Število zvez, številko trenutne (označene) zveze pa itak vidiš tam spodaj. Za izklop Work in real time sem napisal zato, ker mi sicer ne pusti vnesti starega datuma... Ne, ni mi spremenilo številke v UnusedIndex, ampak tam spodaj, tisto spodaj je zaporedna številka zveze. Prikaz UnusedIndex imam izključen (kaj mi bo to ?). Poskusi vnesti neki izmišljeni znak, presortiraj (ali pa ne), potem ta znak zbriši, pa boš videl "luknje" v UnusedIndex, vse ti bo jasno... Jaz imam zdaj po teh poskusih zadnji UnusedIndex 67.116, naslednji pa bo 67.120. Zvez pa je "samo" 65.807... Ma, izključi to.

Rajko, ob zagonu program včita baze. Ni to posodabljanje. Ko boš imel Automatically check nekaj časa izključen, pa boš šel "ročno" posodabljati, boš videl, da imaš še stare baze...

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 25 Maj 2012, 16:08 
Odsoten

Pridružen: 19 Jan 2011, 17:09
Prispevkov: 17
Hvala. Sem poizkusil, imaš prav. Nisem polagal pozornosti na »QSO a xxxx Total xxxx« oziroma na to, da pri sortu po datumu spremeni tudi QSO a xxxx.


73, Joc-S55N
http://www.qrz.com/db/S55N


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 27 Jun 2012, 21:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Recimo tako, da sem danes "zahaklal" eno vezo preko Rusije. Upam, da bomo kmalu vedeli, kako bo z Spot master-jem za 50 MHz. Čim zvem, bom poročal. Držimo fige... 8)

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 04 Jul 2012, 11:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Spot Master za 50 MHz je narejen !!!
Dodan je gumb "50" in stvar deluje !
Zaenkrat ga imam le jaz (verzija 3.31-15a), mislim pa da bo to že v naslednji redni verziji UR5EQF_Log-a (3.31-16 ??).
"Vse zame in za moje prijatelje..." :D :D :D

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 04 Jul 2012, 12:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 279
Kraj: JN75RX
S51AY napisal/-a:
Spot Master za 50 MHz je narejen !!!
Dodan je gumb "50" in stvar deluje !
Zaenkrat ga imam le jaz (verzija 3.31-15a), mislim pa da bo to že v naslednji redni verziji UR5EQF_Log-a (3.31-16 ??).
"Vse zame in za moje prijatelje..." :D :D :D



ni ga cez HRD :-)

_________________
73 Simon, S53K


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: UR5EQF Log
OdgovorObjavljeno: 04 Jul 2012, 14:25 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
S51D napisal/-a:

ni ga cez HRD :-)


:D

Hehe, eden je rekel: Ni je boljše od koze..., dokler ni spoznal krave... :P

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 77 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group