S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 23 Jul 2018, 07:14

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 36 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Kateri LOG program priporočaš ?
Logger 32 52%  52%  [ 26 ]
Winlog 32 10%  10%  [ 5 ]
XMLog 0%  0%  [ 0 ]
DX4WIN 12%  12%  [ 6 ]
MicroLog 0%  0%  [ 0 ]
Drugo napiši komentar 26%  26%  [ 13 ]
Skupaj glasov : 50
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 21 Jan 2012, 10:59 
Odsoten

Pridružen: 19 Jan 2011, 17:09
Prispevkov: 17
Arpi,

hvala za pomoč. Sem poskusil vse, vendar še vedno ne gre. Bom poskusil na Swisslog forumu.

Lep dan in

73 Joc


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 21 Jan 2012, 18:50 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 12 Jul 2006, 12:50
Prispevkov: 350
Kraj: JN75GX
Za mene je VQ log carski, z njim tudi printam kartice in nalepke.

Zelo preprost in hitro se ga naučiš...

_________________
S51U ( ex: S5041U, S52FB, YT3FB, YU3AXR )


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2012, 07:55 
Odsoten

Pridružen: 25 Okt 2006, 04:06
Prispevkov: 15
Kraj: San Luis Obispo
Za vsakdanji Log bi priporocil DXLab.

Program je v modularni sestavi in se sestoji od Commander ( RIG control), DXKeeper ( LOG, Diplome, QSL etc...), DXView ( Informacije o DX postaji, DXCC progress, mape etc...), Pathfinder ( QSL), Propview ( Propagacija), SpotCollector ( Packet), WInWarbler ( Digital Modes).

Program ni najbolj enostaven na zacetku, ampak tudi ni prevec kompliciran. S tem mislim da je potrebno prebrati navodila, ker je program zelo sirok. Nekdo lahko zacne z DXKeeper in ko se malo bolj uvede razsiri na uporabo ostalih modulov. Na zacetku ga nisem najbolje sprejel, ker sem bil pac navajen na drugacni program in sam tudi nerada berem navodila. Ko sem si vzel cas, in ga dobro preizkusil sem uvidel da DXLab mocno prekasa ostale programe katere sem prej uporabljal ( Logic, DX Base).
Uporabljam ga ze kaksnih sest, sedem let.
BTW Program je zastojn.

http://www.eham.net/reviews/detail/3139

Za krmiljenje Remote postaje uporabljam TRX Manager.
Contest TR4W

Niko AC6DD


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2012, 20:01 
Odsoten

Pridružen: 20 Feb 2010, 15:30
Prispevkov: 159
Kraj: Mozirje (JN76li)
Ko smo že ravno pri logerjih bom izkoristil priliko za vprašanje.
Kateri program predlagate za tiskanje nalepk za QSL kartice?

Sicer pa odgovor na vprašanje na to temo. Kot začetnik se zelo dolgo pisal papirnatni log. Potem pa so začele prihajati prve QSL kartice sem se pa izgubil zato sem naložil nekaj različnih Log programov. Najbolj navdušen sem bil nad Logger32 katerega uporabljam še sedaj.

V kontestih pa uporabljam N1MM, s katerim sem tudi precej zadovoljen in sem ga hitro osvojil.

_________________
ex. S51JS


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2012, 20:34 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Nov 2007, 08:50
Prispevkov: 185
Kraj: Cirkulane
Zdravo,
najprej hvala lepa za vse izredno pestre in koristne odgovore.
Glede nalepk koristim SMAK-ove iz Novega mesta se mi zdi, da prihajajo. Na spletni strani imajo tudi predloge za print iz worda. http://www.smaklabels.com/. Pošljejo jih tudi po pošti in jih lahko naročiš po telefonu ali po e-pošti mogoče tudi. Sam jih uporabljam za QSL-ke svoje in tudi v klubu v službi pa jih kar nekaj 1.000 listov na leto printamo za etikete. Skratka sem zadovoljen z njimi.

Drugače pa v word lahko bazo uvoziš iz excela. V excel pa uvoziš s TAB, CVS, ločeno z vejico... pač, kaj izvoziš iz Logger-ja in je uporabno za excel. Iz Loggerj-a se mi pojavlja problem v formatu ure in format datuma je tudi važen. Ima pa Logger tudi možnost tiskanja QSL-k vendar nisem še nikoli uporabil.

73 Jernej S59KM.

_________________
Član Radiokluba Cirkulane S59DDR - S59H - S55TVC
http://www.cirkulane.hamradio.si

http://s59km.blog.siol.net/


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2012, 22:17 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Okt 2003, 21:58
Prispevkov: 17
Kraj: Komiža , otok Vis
S51JS napisal/-a:
Kateri program predlagate za tiskanje nalepk za QSL kartice?


Definitivno ovaj http://www.df3cb.com/bv/

LP
Branko 9A7YY


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2012, 22:24 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
9a7yy napisal/-a:
S51JS napisal/-a:
Kateri program predlagate za tiskanje nalepk za QSL kartice?


Definitivno ovaj http://www.df3cb.com/bv/

LP
Branko 9A7YY


Pa jasno, BV7 je zakon ! (razen za tiste ki ne znajo z njim delati :wink: )
V BV7 uvozš ADIF, potem pa printaš nalepke, ali direktno na QSL-ke,...

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 11 Feb 2012, 08:44 
Odsoten

Pridružen: 01 Sep 2004, 21:03
Prispevkov: 131
Za tiskanje nalepk se uporabljajo termalni tiskalniki, npr. CAB:

Slika

Tiskalniki tiskajo na material navit v rolo, kar je ceneje, kot etikete na poli in še večja izbira papirjev je na voljo, vključno s sintetičnimi materiali, platificirano kovinsko folijo, trakovi,....
Obstaja tudi namenska programska oprema za oblikovanje izpisov vključno z vtičniki za povezavo na baze podatkov kot je npr. Nice Label.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Feb 2012, 04:53 
Odsoten

Pridružen: 22 Dec 2002, 21:17
Prispevkov: 96
Kraj: Grosuplje
...in, da nalepke čez XX let odpadejo iz QSL kartice je tudi treba povedati
...in, da termalne nalepke rade s časom potemnijo (ali celo v celoti)
...in, da imaš s tiskanjem nalepke malenkost manj dela kot s tiskanjem direktno na QSL-ko, imaš pa dodatno delo, ker je treba nalepko še "lepo" nalepit na QSL kartico

_________________
73, Samo
SKYPE callto://s54u_samo/
http://s54u.blogspot.com/


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Feb 2012, 11:44 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2369
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Ok, tema je malce zgrešena. Včeraj mi je Frenk pokazal, kako deluje Swisslog in moram priznati, da sem navdušen. Vse tisto, kar sem pogrešal pri Logger32, ta ima . In še mnogo več. Vidi se, da ga je delal pedantni švicar, HI. Osebno bom zagotovo presedlal na Swisslog.

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Feb 2012, 12:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Feb 2004, 21:06
Prispevkov: 85
Kraj: Sežana
Dragan, kako pa je s posodobitvami, izgleda da je SW log ostal pri verziji iz leta 2010?

LP Zdravko


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Feb 2012, 18:11 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2369
Kraj: Ljubljana - JN76HB
?? Zakaj bi posodabljal nekaj, kar dela? :D
No ja. Zagotovo bom nekaj časa uporabljal oba...

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 16 Feb 2012, 14:13 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2369
Kraj: Ljubljana - JN76HB
JOCS55N napisal/-a:
Arpi,

hvala za pomoč. Sem poskusil vse, vendar še vedno ne gre. Bom poskusil na Swisslog forumu.

Lep dan in

73 Joc

Evo, Joc.

Še tule. Za test sem naredil TELNET povezavo kar na mojem službenem računalniku. Vse kar moraš paziti je to, da v login skrip dodaš na mesto $$$ svoj znak (na sliki je že S55Z selektirano z modro podlago). Je nek problem z domačim prekmurskim DX clustrom, ampak to nima veze s Swisslogom... Javlja neko napako porta...

Slika

Sam se logira kot DEMO, kar pa strežniki ne prepoznajo kot klicni znak. Morda bi pomagalo, če bi logger registriral na Swisslog strani. Tega nisem poskusil....


Upam, da sem ti kaj pomagal... :D


Priponke:
hcjijice.png [92.91 KiB]
Še ni prenešeno

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 16 Feb 2012, 17:27 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Prispevkov: 1149
Kraj: Lendava
Kar dobro zgleda ta Swisslog. Saj posodobitve res niso potrebne, ker je že dobro "zazidan", edino "country files" bi se nekako moral posodabljati. Morda pa bom kdaj preklopil nanj, zdaj že lahko, ko imam kompleten adif, pa še zastonj je.

Telnet pri UR5EQF pa izgleda takole:

Slika

Slika

Pa še log:

Slika

Izgled (skine) in obliko si izberemo po želji. Lahko je tudi "Many window mode", kot pri Loggerju32, če je komu bolj všeč...

_________________
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 16 Feb 2012, 18:04 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2005, 07:28
Prispevkov: 166
Kraj: Slovenska Bistrica
Lepo zgleda ta UR5EQF, .....pa ukaze, menije, vidim, da je v angl.jeziku ...ali si moral sam prevajati in vnesti?

_________________
Rajko, S54X


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 36 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group