SBFA - kam dati reflektor

Vse o KV, UKV, UHF, SHF... antenah in stolpih

Moderator: s57uud

SBFA - kam dati reflektor

OdgovorNapisal/-a s56wix » 16 Mar 2005, 09:23

Ravno koncujem dve 13cm SBFA, pa mi ni cisto jasno katera je optimalna pozicija reflektorja - v sredini lonca (= napajalni vod dipola) ali v sredini dipola, ki je zaradi simetrirnega clena 2mm iz centra lonca ? Razlika ni velika, samo sem ze z dipoloma potrudil da sta na pol milimetra natancna in ga nebi rad z reflektorjem pihnil.

Hvala,
Matej
Uporabniški avatar
s56wix

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a s56a » 16 Mar 2005, 10:56

Upam, da si prebral S53MV clanke na S53M.com download? Meni je vse bilo kristalno jasno in takoj sem v Ssparu kupil na rasprodaji kitajsko nerjaveco skodelico 160 x 70 mm! Pisse Solingen odzadaj, DL kvaliteta zagarantirana :-)
s56a

OdgovorNapisal/-a s56wix » 16 Mar 2005, 14:09

s56a napisal/-a:Upam, da si prebral S53MV clanke na S53M.com download? Meni je vse bilo kristalno jasno in takoj sem v Ssparu kupil na rasprodaji kitajsko nerjaveco skodelico 160 x 70 mm! Pisse Solingen odzadaj, DL kvaliteta zagarantirana :-)

Super ce ti je vse kristalno jasno, samo na vprasanje mi potem se odgovori prosim.

Matjazev clanek o SBFA je ze vec let na moji strani, pa tudi tistega na s53m.com sem nasel, ceprav je link nanj nedelujoc (med 13cm manjka presledek), tako da ga kar dobro poznam.

Lp,
Matej
Uporabniški avatar
s56wix

OdgovorNapisal/-a s56a » 16 Mar 2005, 17:49

Bolj natančno v mm ti bom odgovoril, ko ugradim S53A N konektor v BY skodelico! Na elektrotehniki nas učijo, da je vse kar je manj kot 10 dB ali 10 procentov nepomembno. In glih zaradi tega smo uspešni in danes namestimo par sto milionov polprevodnikov na silicijsko rezino.

73 de Mario, S56A, N1YU

P.S. Tudi jaz sem ugotovil napako pri S53M linku ampak je sporočanje tega PHP umetnost :-)
s56a

OdgovorNapisal/-a S57BI » 16 Mar 2005, 21:44

Eni si pa privoščijo. Rostfrai. Sam sem kupil aluminijasto, s teflonom notri.
Skoraj sem jo že razžagal, pa nisem vedel kako naj zaviham rob pri 2mm debelem aluminiju. Zato sem jo dal kar med lonce v kuhinjo. Pri S57Q-ju sem dobil potem taprav pisker.

Tista 2 mm levo ali desno z reflektorjem je po moje prav vseeno.
Zakoviči ga 2mm iz osi, pa ga boš lahko vrtel in gledal razliko.
Če nimaš instrumentov za umerjanje antene je tako vseeno.

Lp, Jože.
S57BI

OdgovorNapisal/-a s56a » 18 Mar 2005, 14:51

Vceraj uspesno narejen dipol 2 x 54 x 2 mm CuL v BY rostfrei. Zlomljena samo dva svedra in poskodovana desna roka. Danes je antena umerjena pri S53A Bit d.o.o. SWR uglasen na WLAN kanalu 6 s pomocjo dodajanja cina na koncih dipola. Premerjava z vertikalko v 10 cm lijaku je pokazala vecjo dobit moje antene. Zdaj pa gremo v lov na lisice :-)

Natancne dimenzije antene v mm sse zdaj ne vem :-)
s56a

Vrni se na Antene

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost