Zaščita proti streli

Vse o KV, UKV, UHF, SHF... antenah in stolpih

Moderator: s57uud

Zaščita proti streli

OdgovorNapisal/-a Toledo » 14 Feb 2005, 21:52

Pozdravljeni !
Imam problem glede prenapetostne zaščite med parabolno anteno in
routarjem,če kdo ve, kako se naredi ali kje se dobi ga prosim, da mi pomaga,

Že v naprej najlepša hvala

Lp.
Toledo
To je tako ali drugače
Toledo

OdgovorNapisal/-a s55m » 14 Feb 2005, 23:42

Kako si pa ti usmerjevalnik na zrcalo povezal? A z žico za trte?
Daj, če že sprašuješ vsaj v Slovenščini napiši, kaj te zanima-pa ti bo morda kdo tudi odgovor napisal.
Zrcalo (parabola) nima samo po sebi nobenega priključka.
Usmerjevalnik (router) ima priključkov kar nekaj....Serijska X.21 vrata,BRI ISDN vrata,vrata za lokalno omrežje, vrata za povezovanje v druga omrežja itd... ampak nobena od teh vrat se ne priključujejo na zrcalo!!!!!!!!!!!Kvečjemu na kako napravo ,ki je med zrcalom in usmerjevalnikom.

P.S.
Nisem Toporišičev oboževalec ampak vedno znova se dogaja da ljudje na tem forumu (pa tudi na drugih) z lastnim jezikom delajo kot "svinja z mehom"!
s55m

Kraj: KN12OR

Zaščita

OdgovorNapisal/-a Gost » 15 Feb 2005, 08:49

Med izpostavljeno parabolo za 2,4GHz, domnevam, in napajalnim kablom
lahko vstaviš zaščito, ki jo izdeluje Trival Kamnik.
Kako in kje jo ozemljiš, da bo res delovala, če bo treba, je pa v navodilih.

Številka Trival : (01) 831 43 96

Miro S58T
Gost

OdgovorNapisal/-a s55m » 15 Feb 2005, 20:40

Čeprav sem sporočilo dobil na PM ga posredujem v branje vsem.

Najlepša hvala za tvojo pomoč,glede tvojega izražanja in obnašanja menim, da nisi
zemljan,če pa slučajno si si z veliko napako,zato si še enkrat prečitaj svoje vrstice in dobro premisli o sebi,kajti jaz ti želim čimprejšno okrevanje.
Vse lepo in dobro namerno ti žeim,
Toledo

Gospod Toledo očitno misli da sem eden majhnih zelenih, pa tudi Slovenščino pozna dovolj dobro.
Jaz sem svoje sporočilo prebral , preden sem ga poslal na forum.
Če bi ga še ti dojel-bi morda tudi rešil svoje težave z zaščito proti streli.
Če ne poveš, kaj bi rad ščitil (RF kabel-Ethernet kabel-Napajalni kabel-Optični kabel) ti niti najsodobnejša znanost ne more pomagati.
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a s56oa » 16 Feb 2005, 11:30

Fantje ne pretiravat, ker sem se ustrašil, da sem prišel na kak forumi.toporisic.com. :)

Sicer pa je ja logično, da je 90% verjetnost, da človek sprašuje o tem, da bi rad zaščitil pred strelo svoj WiFi ruter in sicer antenski del, S58T pa je ponudil odgovor.

Jaz pa mu predlagam, da če pri njemu rade treskajo strele, da si nabavi še prenapetostno zaščito za napajanje in LAN kablovje. Slednje dobi v skoraj vsaki boljši čarunalniški štacuni (praviloma je najbolj razširjen Belkin).

100% zaščite pa seveda ni. Na izpostavljenih legah pa priporočam tudi ustrezno zavarovanje. Slednje zna biti dobra investicija.

73 de S56IUA - Ognjen
Uporabniški avatar
s56oa

Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia

OdgovorNapisal/-a S54Z » 16 Feb 2005, 14:04

Katodni odvodniki so lahko tudi vzrok za nedelovanje linka (visok šum,..). Najbolj je da se antena montira na neizpostavljeno mesto. Če pa je direktni udar strele pa tako nič ne pomaga.
S54Z

Re: Zaščita proti streli

OdgovorNapisal/-a S50U » 16 Feb 2005, 17:01

Toledo napisal/-a:prenapetostne zaščite med parabolno anteno in routarjem

Ker je očitno govora o brezžičnem routeru na izpostavljenem mestu bo potrebno razmišljati kar o več zaščitah torej RF WLAN (antena), LAN (mreža) ter prenapetostna zaščita električne linije. Za občutek si poglej varijante zaščit na spodnjem naslovu, sam bi še pred poletjem poklical zavarovalnega agenta. 8)
Bodi pozoren tudi na tip konektorja, ki ga uporabljaš pri anteni/routerju saj je z dodajanjem slabih Pigtail vmesnih kablov kar nekaj izgub.

http://www.lightningprotector.com/

CUL Danilo, S50U
Linux is like living in a teepee. No Windows, no Gates and an Apache in house!
S50CLX Cerkno LinuX dx cluster
https://s50clx.infrax.si
Uporabniški avatar
S50U

Kraj: Cíerkna

Vrni se na Antene

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost