Ola ! Vinko, nisi gledal datoteke. Dve stranici trikotnika (V) sta iz Alu cevi Φ10 mm. Tretja, prečna stranica pa iz Cu žice PF 1,5 mm2. To sem odebelil na 10mm, ker je Dragan imel idejo, da bi celi element izdelal iz enega kosa Alu cevi... Zato sem delal ponovno simulacijo. Vinko, nekaj malega mi je jasno...

. Brez brige, verzija, ki sem jo objavil, dela "ko grom" in jaz ne bi nič spreminjal. Ta žica, če ne upoštevamo izolacije, je premera nekje 1mm. Mušji kakci niso upštevani.

Nehajmo z desetinkami mm, saj nismo na GHz.
Izolacijo sem kar pustil na žici (zakaj ne bi ?). Če to kaj vpliva, potem vpliva tudi nadmorska višina, vlažnost zraka, itd. Brez veze...
Dragan, upam da zdaj razumeš, kakšno žico mislim. Cu žico PF 1,5 dobiš v vsaki trgovini z elektromaterialom, barva izolacije ni pomembna

. Če je nimajo, naj zaprejo štacuno.

Sem mislil, da se takrat hecaš

.
V soboto bo prijatelj prinesel nov komplet "V" nosilcev iz Inoxa (ta bo postavljena v 9A), pa jih bom poslikal, skupaj z raznimi detajli, tudi tiste skice poskeniral, da ne bo težav z nerazumevanjem.
Dragan o stackiranju je ogromno napisanega. Čim večja je razdalja, večji v. gain dobiš. Nima pa smisla iti preko 1,4 lambda ali pod 0,6 lambda. Bistveno je, da bodo antene v fazi.
73 Arpi