Napisal/-a S51AG » 12 Jul 2006, 17:32
Pozdravljeni,
Aleks, v FN sem zadevo videl, žal sem imel premalo časa za občudovanje.
In še ribičija: danes sem si utrgal par minut ter preveril stanje na trgu ribiške opreme v Mariboru in na Ptuju. Izkupiček je naslednji:
- mariborski Koptex (trgovina Lovec na Gregorčičevi) ponuja fiberglas palice dolžine približno 7 m po ceni okoli 3 jurje. Gre za teleskopske palice, zadnji element meri v premeru vsega 2 mm
- ptujska trgovina Jura ima "svega i svašta", ponudili so mi karbonsko palico, ki se sestavlja in meri okoli 6 m, stane pa okoli 13 jurjev. Druga alternativa je bila palica za podjemalko (za neribiče: podjemalka je mreža za "izvlačenje" rib), ki ima zadnji element premera okoli 15 mm, zaključen pa je s kovinsko kapo z navojem (žal colskim). Zadeva se teleskopira in meri v dolžini 4,4 m. ceno so mi povedali, žal si je nisem zapomnil.
Nekaj mi ni jasno: vse palice so votle in imajo zelo tanke stene, zato vas je več priporočalo polnitev s pur-peno. Pri teleskopski palici to seveda ne pride v poštev, zadeva je izvedljiva le pri sestavljivi, pa še tam je problem, kako povedati peni, da se naj ne razširi preveč ter povzroči težav pri sestavljanju. Torej, vprašanje se glasi: kakšno palico izbrati in kaj storiti s pur-peno?
Lp,
Tono, S51AG