Antena na balkonski ograji

Vse o KV, UKV, UHF, SHF... antenah in stolpih

Moderator: s57uud

Re: Antena na balkonski ograji

OdgovorNapisal/-a s50p » 03 Nov 2009, 21:10

Vsekakor mi je jasno da velikih DX ov ni za pričakovati, ali pač? Poglejte si tole: http://www.tak-tenna.com/S52CC%20DX%20R ... 0photo.htm

Zvone vesel sem da se je oglasil nekdo ki je tako anteno naredil sam. Po fotografijah sodeč se mi je zdelo da stvar ni bogvekaj kunštna, ker pa nimam nobenih izkušenj z gradnjo anten, in tudi ne prihajam iz elektro področja nisem imel ideje kako bi se lotil gradnje. morda imaš ti kako enostavno skico ali pa osnovni načrt antene? Kako se lotiti izdelave?
ex. S56CW
s50p

OdgovorNapisal/-a s55m » 03 Nov 2009, 22:52

Vse se da, če se hoče. Tudi z majhno anteno.
Bolj kot antena in moč je važno, da ujameš trenutek!
s55m

Kraj: KN12OR

OdgovorNapisal/-a S55CW » 04 Nov 2009, 07:12

živio,

po moje bi bila najboljša rešitev, da naviješ UN-UN npr. 1:9 in kakšen kos žice oviješ okoli ribiške palice.
poglej malo na http://www.iv3sbe.webfundis.net/html/Rybakov806.htm . Jaz imam nekaj podobnega za na počitnice.

lp,
Toni
73 de s55cw
S55CW

OdgovorNapisal/-a s52o » 05 Nov 2009, 19:46

Zvone vesel sem da se je oglasil nekdo ki je tako anteno naredil sam. Po fotografijah sodeč se mi je zdelo da stvar ni bogvekaj kunštna, ker pa nimam nobenih izkušenj z gradnjo anten, in tudi ne prihajam iz elektro področja nisem imel ideje kako bi se lotil gradnje. morda imaš ti kako enostavno skico ali pa osnovni načrt antene? Kako se lotiti izdelave?

Če se boš malo znašel boš poceni in z lahkoto naredil to anteno. Problem zna biti samo žica za
sevalne elemente.. Če te zanima ti nekaj napotkov lahko posredujem na ZS.

73, Zvone
s52o

Kraj: Hotavlje JN76BC

OdgovorNapisal/-a s50p » 05 Nov 2009, 20:39

Zanima me če je morda kdo poizkusil kako se obnese ATAS 120 antena montirana na "balkonski" način? Za tako montazo obstaja kit radialov, verjetno pa se jih da naredit tudi doma.
ex. S56CW
s50p

antena za 20m mini izvedba

OdgovorNapisal/-a s52st » 06 Nov 2009, 16:34

narejeno samo za test in odelano v ssb EA, LZ, RU, SV9... antena je 9A4ZZ Bipol 20
LP Sinisa

Slika
Slika
Slika
s52st

Kraj: Gorenja vas pri Šmarjeti

OdgovorNapisal/-a S50AL » 14 Nov 2009, 09:57

Lep pozdrav vsem
Jaz sem si naredil vertikalko 3 m dolgo z sredinskimi navitji delam predvsem na 7 in 10 Mhz.
Predvsem iz kamiona,sem pa tudi delal iz balkona doma ko sem testiral in na lisci,in sem zelo zadovoljen z njo kar veliko zvez sem naredil predvsem Evropa pa tud kak Amerikanc ,Japonc ,Afrikanc se je ujel.
2 krat sem primerjal dipol in anteno in nisem opazil razlik,Testiral sem samo tako da sem sogovornika prosil in sem preklopil anteno.
Je pa zelo enostavna za izdelavo.
Lahko si ogledate slike na moj album.com.
http://s50al.moj-album.com

73 de Andi-S50AL
dobra antena je boljsa od dobre postaje.....
S50AL

Kraj: Trbovlje

OdgovorNapisal/-a S56FEB » 22 Nov 2009, 09:36

Da malo osvežim temo:

Ta teden smo imeli v bloku sestanek z upravnikom, pa ne zaradi moje antene, temveč zaradi zamenjave pomočnika upravnika, ker ta pač odhaja. Na tem sestanku pa se je kar naenkrat pojavila tudi moja problematika. Polovica "tiho", ostali "ZA", ena, ki dela na občini pa je začela filozofirati o sevanju. Tisti, ki so bili ZA so ji hoteli razložiti, da njen monitor v službi, v katerega bulji 8 ur mnogo bolj seva kot pa moja mini postajca.

No, v glavnem, nikamor nismo prišli, saj so potem ugotovili, da bo treba najprej streho popravit, potem pa bom lahko šel na podstrešje... :evil:

Včeraj pa sem vzel pot pod noge in odšel po vodovodni material, tako da bo nastala 9A4ZZ (bazuka), ki bo streljala po celi soseski. Pohitel pa sem predvsem zato, da še ulovim rok, saj do 14. februarja lahko v Sloveniji legalizirate orožje, ki ga imate sedaj "na črno“ in to brez kazenskih sankcij ... (vir: zurnal24)
73's S56FEB - Ervin
http://www.radio-bizjak.si
S56FEB

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a S55SR » 22 Nov 2009, 23:24

Ti si lepo pripravi ves materjal, ki ga boš rabil za postavitev antene, dobro naštudiraj položaj zračnikov in ostalih možnih dovodov kablov v stanovanje in, ko bodo popravljali streho se prištuli in naj ti še to zmontirajo, že ko bo streha odkrita in ne bo korcev tako da, ko bodo novi korci gor bo tudi antena in tebi ne bo treba skakati po novi strehi. Vsaj prvih nekaj let ne.
ISF (imejte se fantastično)
Samo
S55SR

Kraj: Koper - Capodistria

Prejšnja

Vrni se na Antene

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost