S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 25 Nov 2017, 12:12

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: UI-view32 pomoč
OdgovorObjavljeno: 14 Mar 2008, 20:38 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 294
Kraj: velenje
prosil bi nekoga , ki uporablja program UI-view32. da mi pomaga kako dodati slo. strežnik . in namig katerega uporabljate vi. program sem naložil na svoj pc. ga registriral. sedaj pa pa bi rabil nekaj pomoči pri nastavitvah v menijih , predvsem tistih , ki so potrebni za povezavo programa na slo apsr strežnik.


hvala za nasvet!

iztok


Zadnjič spremenil s56izw, dne 15 Mar 2008, 19:42, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Mar 2008, 21:00 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2264
Kraj: jn76gh
Za začetek:

Program je UI-view32 - mogoče si se zatipkal.

Največ nasvetov in vsega dobiš na:

http://aprs.hamradio.si

Preberi si Tomov S56G Uvodnik v APRS I in II in njega je potrebno kontaktirati za priklop na ropotuljo.

lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2008, 11:37 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Maj 2003, 16:09
Prispevkov: 1144
Kraj: Ljubljana - JN76GC
Za priklop na aprs.hamradio.si (ropotuljo) je potrebno spremeniti vrstico v konfiguracijski datoteki Uiview32.INI , ki je v istem direktoriju kot program Uiview. Skoraj na koncu najdi vrstico, ki se začne na SERVER1= in jo spremeni v

SERVER1=aprs.hamradio.si:14579 ;; aprsdgo nova gorica

lahko dodaš tudi :

SERVER2=ropotulja.saop.si:14579 ;; ropotulja

Potem v programu UIwiev32 v meniju "Setup" poiščeš nastavitev "APRS server setup" in jih odkljukaš.

V meniju Setup->Station setup:
- vpišeš pozivni znak
- izbereš ikono
- unproto port: 1 ali več, glede na to, na kateri port je priklopljen Radio (I za internet)
- unproto address: APRS,RELAY,WIDE2-2
- beacon interval:
Fixed: 15min,
Mobile: 10min, 0,5km
Internet: 15min ( hiše in mirujoči objekti se ne premikajo !!! )


73, Miloš S57D

_________________
SWL: S5-RS-001 EX: S52DM, YT3DM, YU3TEU, YU3-RS-1088


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Mar 2008, 19:41 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 294
Kraj: velenje
resinično hvala za vse info. sem že viden v programu UI-View. tako stabil kot mobil.


hvala 73!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: server1 ?
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2008, 08:05 
Odsoten

Pridružen: 08 Jan 2006, 12:14
Prispevkov: 34
Kraj: Celje
Sem preiskal cel INI, pa nisem nasel server1.... Vse se zacnejo nad 900.

Kaj sedaj


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2008, 09:27 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 294
Kraj: velenje
jaz sem imel isti problem! in ko sem hotel spremeneniti nastavitve oz. v prvi vrstici mi je zmeraj vrnilo na staro.
kako mi je uspelo še sam ne vem. lahko pa posljem celo datoteko in jo lepo prilimaj oz. zamenjaj z staro pa bo.

iztok!


Zadnjič spremenil s56izw, dne 16 Mar 2008, 09:37, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2008, 09:28 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 948
Kraj: Sevnica
Pozdravljen S56FEB,

S kje si potegnil UI-View32? Poskusi narediti download na http://www.apritch.myby.co.uk/uiview.htm

Lahko pa vpišeš naslova katera je navedel Miloš pod server901 in server902 ter ju potem obkljukaš v APRS server setup. Mislim, da bi moralo delovati.

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2008, 10:54 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2264
Kraj: jn76gh
Še nekaj, za fiksen objekt postavite ne na 15 minut, pač pa na kaj več časa...saj hiša ne bo odšla nikamor :)
npr 30 minut bo ravno prav!

lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2008, 12:33 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 294
Kraj: velenje
Mene pa zanima, zakaj podatki poslani v program Ui-view tako zamujajo oz. vse skupaj obstane na neki točki?
Primer gledam avto ( mobilno postajo s56izw-9), ki se vozi po lj. In imam intervale osveževanja za mobil nastavljeno na 5m. a ta postaja obstoji na mrtvi točki in tudi podatki o hitrosti in smeri se ne spreminjajo (kot da bi vse zamrznilo)
Zanima me tudi kje se dajo dobiti bolj podrobne karte za Hrvaško .

Hvala 73!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: program
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2008, 15:16 
Odsoten

Pridružen: 08 Jan 2006, 12:14
Prispevkov: 34
Kraj: Celje
Program sem potegnil z http://www.apritch.myby.co.uk/uiview.htm

Ker SERVER1 ne obstaja sem popravil 901, ponovno zagnal program in glej ga zlomka.... Popravka ni videti. Se vedno so dostopni isti serverji kot prej.

Potem sem program zbrisal, ga potegnil iz ropotulje, inštaliral, pognal, ... pa spet isto.

Kaj pa sedaj?

73's S56FEB
Ervin


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2008, 20:54 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 294
Kraj: velenje
ervin sem ti rekel da se je meni dogajalo isto! pa sem izbrisal celo mapo , ne celotnega programa in se je išlo.

73!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: program
OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2008, 03:32 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 948
Kraj: Sevnica
s56feb napisal/-a:
Program sem potegnil z http://www.apritch.myby.co.uk/uiview.htm

Ker SERVER1 ne obstaja sem popravil 901, ponovno zagnal program in glej ga zlomka.... Popravka ni videti. Se vedno so dostopni isti serverji kot prej.

Potem sem program zbrisal, ga potegnil iz ropotulje, inštaliral, pognal, ... pa spet isto.

Kaj pa sedaj?

73's S56FEB
Ervin


Pozdravljen Ervin!

Datoteko si verjetno odprl z notepadom/beležnico in jo popravil? Si po narejenem popravku, po tem, ko si ime nekega tujega serverja zamenjal z na novo vnešenim naslovom S5 serverja, shranil popravljeno datoteko?

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2008, 04:23 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 948
Kraj: Sevnica
s56izw napisal/-a:
Mene pa zanima, zakaj podatki poslani v program Ui-view tako zamujajo oz. vse skupaj obstane na neki točki?
Primer gledam avto ( mobilno postajo s56izw-9), ki se vozi po lj. In imam intervale osveževanja za mobil nastavljeno na 5m. a ta postaja obstoji na mrtvi točki in tudi podatki o hitrosti in smeri se ne spreminjajo (kot da bi vse zamrznilo)
Zanima me tudi kje se dajo dobiti bolj podrobne karte za Hrvaško .

Hvala 73!


Pozdravljen Iztok!

Očitno nekaj ne štima s tvojim trackerjem, možno, da je bilo kaj narobe tudi z omrežjem:

http://www.db0anf.de/app/aprs/stations/mobile-S56IZW-9

Tudi APRS server je zabeležil samo 5 tvojih oddaj.

Kar se tiče kart za 9A bom preveril, ko pridem domov in ti sporočim kaj imam. Če ti bo kaj interesantno ti lahko pošljem. Ne spomnim pa se s kje sem jih pobral. Sigurno karte za 9A, ki jih imam niso tako podrobne kot za Slovenijo. Pri nas smo imeli pač srečo, da so nekateri fantje karte za UI-View izdelali in jih nesebično podelili z nami, tako kot se za radioamaterje spodobi.

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: save
OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2008, 06:21 
Odsoten

Pridružen: 08 Jan 2006, 12:14
Prispevkov: 34
Kraj: Celje
Ja, Tilen, seveda sem shranil file, ko sem ga v beležnici popravil. Podatke za SERVER900 sem zamenjal z aprs.hamradio.si:14579 ;; aprsdgo nova gorica

_________________
73's S56FEB - Ervin
http://www.radio-bizjak.si


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: urejeno
OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2008, 06:40 
Odsoten

Pridružen: 08 Jan 2006, 12:14
Prispevkov: 34
Kraj: Celje
No, pa sem uredil. Tiste serverje od 900 do 907 sem pustil pri miru, dodal sem še server1 in sedaj dela.

Sedaj me pa zanima še, kako in kje se pride do map. Sedaj imam samo anglijo, evropo in svet

_________________
73's S56FEB - Ervin
http://www.radio-bizjak.si


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group