S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S50CLX DXspider filtri
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=15&t=4427
Stran 1 od 1

Avtor:  S50U [ 25 Okt 2006, 14:59 ]
Naslov prispevka:  S50CLX DXspider filtri

Hole

Tole pišem vsako leto posebej v največjih tekmovanjih zna biti že kar problem pretočiti ogromno število podatkov preko počasne 1200 bps povezave oziroma zaradi zasičenosti s spoti marsikateri na teh hitrostih dobi DISC-onnect okvir. Število prekinitev z clustrom bo manjše, če prebereš spodnji zapis do konca. :wink:

S50CLX DXSPIDER FILTRI

Ker sta pred vrati oba največja tekmovanja z največ poslanimi DX spoti (30.000 in več v 48h) in zato preobremenjenimi sistemi je dobro, da si omejite spote na tisto kar zares potrebujete to pa storite kar na Clustru samem. Da bi povezava preko PR omrežja zdržala celo tekmovanje z obilico pretočenih podatkov smo v veliki večini odgovorni kar sami. Mogoče ne bi bilo slabo pred tekmovanjem preveriti tudi 1200 bps/144Mhz povezavo do vašega prvega SuperVozlja na katerega vstopate !!

Prilagodi svoje filtre željam in potrebam po spodnjem ključu, ker je ravno WW SSB pišem primer za SSB, lahko bi bil tudi CW ali RTTY.

CLEAR/SPOTS ALL
REJECT/SPOTS 1 on 10M/SSB
REJECT/SPOTS 2 on 15M/SSB
REJECT/SPOTS 3 on 20M/SSB
REJECT/SPOTS 4 on 40M/SSB
REJECT/SPOTS 5 on 80M/SSB
REJECT/SPOTS 6 on 160M/SSB


Filter 1 blokira vse spote poslane na 28 Mhz SSB, filter 2 na 21 Mhz ...itd. Filtre preizkusiš z ukazom SH/MYDX. Ukaz ki bo dobrodošel po tekmovanju pa je CLEAR/SPOTS ALL kateri izbriše vse postavljene filtre na vašem DXSpider clustru. Za tiste ki želijo sprejemati samo SSB spote na vseh področjih je najenostavnejši ukaz ACCEPT/SPOTS on CONTEST HF/SSB. Če so ti SSB tekmovanja odveč lahko blokiraš sprejemanje spotov kar na celem KV SSB področju z REJECT/SPOTS 7 on HF/SSB.

Navedel sem samo nekaj možnosti postavljanja DXSpider filtrov, vendar je razno raznih varijant še več in če bi si kdo želel le te postaviti po svojih željah lahko pri meni dobi nekaj dokumentacije v PDF obliki (175k) preko emaila.

GL CQ WW de Danilo, S50U

Avtor:  S50U [ 21 Okt 2007, 09:08 ]
Naslov prispevka:  Re: S50CLX DXspider filtri

S50U napisal/-a:
Tole pišem vsako leto posebej v največjih tekmovanjih


Sezona največjih WW tekmovanj je bila odprta z WW RTTY koncem septembra, zato je zgornji prispevek spet aktualen. :)

GL Danilo, S50U

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/